Reklama

Reklama

Kolos

  • Španělsko Colossal (více)
Trailer 2

Gloria (Anne Hathawayová) je nezaměstnaná královna večírků. Když její vztah s praktickým přítelem Timem ztroskotá, je nucena se přestěhovat zpátky do rodného městečka, aby si dala svůj život zase do pořádku. Zde opráší vztahy s nejlepším kamarádem z dětství Oscarem (Jason Sudeikis), dobráckým majitelem baru obklopeným partičkou štamgastů, a pokračuje ve svém nezřízeném pití. Mezitím začne na druhém konci zeměkoule příšera v nadživotní velikosti každou noc útočit na jihokorejský Soul, což upoutá pozornost diváků z celého světa. Jednou v noci Gloria s hrůzou zjistí, že běsnící monstrum v katastrofálním měřítku kopíruje každý její krok, který udělá na místním dětském hřišti. Když Gloria a její přátelé prokouknou tajemství tohohle bizarního úkazu, objeví se druhá, ještě ničivější bestie. A brzy se začne schylovat k epickému zúčtování obou nestvůr. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (155)

keoma26 

všechny recenze uživatele

Při čekání na nového Shyamalana si můžete dát tohle, je to jako kdyby se zkouřil a jen tak z plezíru si na účtenku z baru napsal tenhle fakt (dů)vtipnej příběh o věčném boji se sebou samým, svýma démonama, s představama i očekáváním ostatních lidí a okolí, to celý zabalil do perfektního vizuálu a odlehčil vztahovýma hláškama někde na pomezí Allena a Tarantina ... Takže se vlastně dostávám k tomu, že se Shaymalanem to zas až tolik společnýho nemá; ()

Bajislaw 

všechny recenze uživatele

Na komedii je to málo vtipné, na drama málo dramatické, na monster movie málo bombastické. Film občas neví, co si počít se svou originální premisou a neotřelý žánrový mix příliš nefunguje (alegorií na úkor dramatu, drama na úkor komedie). Co ale musím ocenit je mnohovrstevnatý herecký výkon Jasona Sudeikise. I Anne Hathaway se se svou rolí vypořádala dobře. Pro milovníky indie žánru téměř povinnost. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Zanrove naprosto nezaraditelny komedio drama riznuty katastrofickym filmem s monster movie, kdy jsem fakt mistama premejslel, jestli to tvurci mysli vazne. Napad je sam o sobe perfektni, ale urcite by ho slo vic rozpracovat a dotahnout, skoro by mi tohle spis sedelo na pilot nejakyho lepsiho serialu. Zacatek je klasicka komedie o alkoholicce, co se vraci na malomesto, kde vyrustala, aby si dala zivot dohromady a samozrejme potka pritele z detstvi. Kdyby to slo dal v tomhle duchu, dostanem klasicky komedio drama s lehce predvidatelnym pribehem a fajn sympatickejma hercema. Jenze za kratkou chvili se film zacne ubirat naprosto jinym smerem, postava Sudeikise dostane taky hodne zajimavej vyvoj a clovek nestaci zirat. Ne ze by to byla nejaka desna pecka, film se misty lehce tahne a jak rikam, ten napad by spis obstal do nejakyho pilotu, ale rozhodne film dokaze celou dobu bavit a sceny s monstrama jsou super, na to, ze film vypada skoro az lehce amatersky, tak triky nejsou vubec spatny. Za me vlastne spokojenost a lepsi 3*. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Filmu Kolos se nedá upřít jeho scenáristická originalita: Tvůrci spojili dohromady několik různých žánrů najednou a vznikl tak vesměs unikátní film. Tento inovativní přístup však filmu podráží zároveň nohy, jelikož místy to celé působilo přespříliš bizarně a zmateně. Snímek nabízí několik dějových linií: královna večírků a (ne)poučitelná troska v jednom se po letech vrací do rodného města / tajemné monstrum se náhodně zjevuje v Soulu a ničí město / komplex méněcennosti je vybíjen na nevinných lidech. Chvílemi tento žánrový mišmaš fungoval, chvílemi člověk vůbec nevěděl, která bije. Vskutku zvláštní kousek, který si bezpochyby zaslouží diváckou pozornost - minimálně kvůli své žánrové ojedinělosti. ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Preboha, to sú Anne Hathaway a Jason Sudeikis na tom až tak zle, že sú odkázaní na role v takýchto ... ehm, chujovinách? Tak toto bola vážne katastrofa a po dlhej dobe dávam niečomu hodnotenie Odpad. Ale márne premýšľam, čo by som v tomto prípade vyzdvihol. Jednoducho, hrôza po všetkých stránkach - od námetu, cez dejovú líniu, až po prihlúplne postavy. Toto sa fakt nedalo. Škoda času... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama