Reklama

Reklama

Kolos

  • Španělsko Colossal (více)
Trailer 1

Gloria (Anne Hathawayová) je nezaměstnaná královna večírků. Když její vztah s praktickým přítelem Timem ztroskotá, je nucena se přestěhovat zpátky do rodného městečka, aby si dala svůj život zase do pořádku. Zde opráší vztahy s nejlepším kamarádem z dětství Oscarem (Jason Sudeikis), dobráckým majitelem baru obklopeným partičkou štamgastů, a pokračuje ve svém nezřízeném pití. Mezitím začne na druhém konci zeměkoule příšera v nadživotní velikosti každou noc útočit na jihokorejský Soul, což upoutá pozornost diváků z celého světa. Jednou v noci Gloria s hrůzou zjistí, že běsnící monstrum v katastrofálním měřítku kopíruje každý její krok, který udělá na místním dětském hřišti. Když Gloria a její přátelé prokouknou tajemství tohohle bizarního úkazu, objeví se druhá, ještě ničivější bestie. A brzy se začne schylovat k epickému zúčtování obou nestvůr. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (155)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý námět zaujal a objevování souvislostí (i sebe sama) v první hodince se mi líbilo. Obracení očí v sloup dostalo prostor až při vyhrocené "domácí" psychoanalýze maloměšťáckého přízemního života („Ty se nenávidíš“) či vyjevení žákovského traumatu jako příčiny spojení. Finální konfrontace pak na jednu stranu potěšila svou "reverzní" logikou, na druhou stranu byla prostě pitomá, laciná a nesmyslná (Korejci opakovaně demolované město/centrum/čtvrť neevakuují?!). Proto přesně nerozhodně mezi 2-3*. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Až na tonální podivnost některých scén, a přítomnost nejodpornějšího monstra historie filmu Anne Hathaway (ne, vážně, že se přes její přítomnost dokážu přenést berte jako důkaz mojí absolutní blahosklonnosti) to je fajn film, který sice ten gimmick vlastně vůbec nepotřeboval (i vzhledem k tomu, jak málo s ním pracuje), ale když už ho má, tak proč ne. Tak i tak to je fajn vztahovka. 3 a 1/2 PS: Je cosi podivně arogantního na tom dát do svého polokomediálního filmu monstrum zabíjející tisíce lidí v Korey, když je jasné, že by podobně nikdy nemohlo být využito americké město a umírající Američané - lidé by byly okamžitě rozhořčení takovou lehkovážností, vybízeli by k bojkotu, hnusilo by se jim, s jakou lehkostí hrdinové žijí dál svůj život... U Korejců to neva. Ne že bych za to "strhával body", ale stojí to k zamyšlení, zvlášť když nejde primárně o americký film. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Kdyby všechno ostatní bylo špatně, tak plusové body minimálně za originalitu. Godzilloidní  záležitost, šmrnclá hospodskou vztahomedií z maloměsta…..a přitom to začalo, jako každá druhá romantická komedie. Tohle je přesně ten případ, že když někde náhodou zahlédnete trailer, tak si řeknete: „Ty vole, tohle musím vidět“.  Jak říkám, když už nic, tak alespoň za tu originalitu. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Námět filmu zní naprosto skvěle, přičemž právě ve scénách, kdy se "Robot" a "Monstrum" dostanou do nějaké interakce i docela funguje. Bohužel, všechen tento slibný materiál je víceméně pohřben pod "sutinami" špatného scénáře, nepochopitelných scén a chováním všech ústředních postav. Je velká škoda, že Colossal dopadl zrovna takto. V těch několika vzácných příležitostech, kdy film funguje, jsem měl totiž vážně dobrý pocit z nevšední látky, která by mohla mít šanci na úspěch. „Hi. She's the monster; I'm the robot.“ ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, rozporuplné, komediální, depresivní, dramatické, šílené. Já nevím co si o tomhle myslet. Začínalo to jako špatná komedie, pak krizové drama, pak vyšunuté psychopatické drama, sci-fi, jakože cože? Ale nápad originální, herecké obsazení taky dobré, bylo to napínavé a vlastně celou dobu čekáte jak to dopadne. Jasný je, že východisko je jen jedno a teď čekáte kdo koho zabije první. ..takže přestat chlastat případně přestat brát nějakoou chemii na hlavu, drbat se na hlavě, za ušima, nehrát si na obludku a nechat Korejce žít.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno