Reklama

Reklama

Kolos

  • Španělsko Colossal (více)
Trailer 3

Gloria (Anne Hathawayová) je nezaměstnaná královna večírků. Když její vztah s praktickým přítelem Timem ztroskotá, je nucena se přestěhovat zpátky do rodného městečka, aby si dala svůj život zase do pořádku. Zde opráší vztahy s nejlepším kamarádem z dětství Oscarem (Jason Sudeikis), dobráckým majitelem baru obklopeným partičkou štamgastů, a pokračuje ve svém nezřízeném pití. Mezitím začne na druhém konci zeměkoule příšera v nadživotní velikosti každou noc útočit na jihokorejský Soul, což upoutá pozornost diváků z celého světa. Jednou v noci Gloria s hrůzou zjistí, že běsnící monstrum v katastrofálním měřítku kopíruje každý její krok, který udělá na místním dětském hřišti. Když Gloria a její přátelé prokouknou tajemství tohohle bizarního úkazu, objeví se druhá, ještě ničivější bestie. A brzy se začne schylovat k epickému zúčtování obou nestvůr. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (155)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hororem říznutá vztahovka, která s černým humorem vypráví, jak se z alkoholiček stávají neřízená monstra a z frustrovaných závistivých chlapů necitelní roboti. Sympatický Sudeikis je inovativně obsazený proti svému typu. _ Co se zprvu jeví jako pouhá hříčka, vypovídá hodně o následcích nenaplněných ambicí i o zoufalství nad vlastním nepodařeným životem. A o zuřivé nenávisti a zároveň zvrácené touze vybíjené na někom jiném, místo abychom vinili vlastní neschopnost. _ Rada na závěr: pokud něco chcete po nějaké ženě, NIKDY ji u toho nenazvěte "zasr.... děv... !" ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Filmu Kolos se nedá upřít jeho scenáristická originalita: Tvůrci spojili dohromady několik různých žánrů najednou a vznikl tak vesměs unikátní film. Tento inovativní přístup však filmu podráží zároveň nohy, jelikož místy to celé působilo přespříliš bizarně a zmateně. Snímek nabízí několik dějových linií: královna večírků a (ne)poučitelná troska v jednom se po letech vrací do rodného města / tajemné monstrum se náhodně zjevuje v Soulu a ničí město / komplex méněcennosti je vybíjen na nevinných lidech. Chvílemi tento žánrový mišmaš fungoval, chvílemi člověk vůbec nevěděl, která bije. Vskutku zvláštní kousek, který si bezpochyby zaslouží diváckou pozornost - minimálně kvůli své žánrové ojedinělosti. ()

Reklama

burton odpad!

všechny recenze uživatele

Něco podobného už vymyslelo moje dítě, když bylo v prváku na vejšce. Byla jsem pochopitelně nadšená. Profesor už tak moc nadšený nebyl a tak by mě zajímalo, co by řekl na tohle. Scénu, kdy hrdinka drží telefon, zděšeně asi tak dvě minuty stopáže kulí oči a pak se zděšeně a s teatrálním výrazem zeptá: "Cože" ???!!! by určitě .ocenil :D Minimálně na pět. Myslím tím jakože pětku. Jakože známku, ne pět hvězd. Nebo za nula a tím myslím nula bodov, vážený priatelia. Vždy, když narazím na takový nějaký film (Enemy), říkám si: hele, slavní herci mají draze placenou dovču. Soráč Anne, ale nemile jsi mě zaskočila. Noa vy ostatní se na toto klidně podívejte, na mě nedejte. Páč taková Kleopatra, která je na body normálně podle mě docela skoupá, dává tady 4 hvězdy. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nejako som nepochopil pointu tohoto technicky slušne spracovaného ale obsahom totálne neprehľadného mišmašu. Mala to byť existencionálna dráma? Malo nás to upozorniť na problémy s alkoholom? Malo to byť originálne spracovanie Monster resp. Kaiju žánru? Mala to byť nepochopená komédia? Uniká mi fakt pointa, pretože všetko, čo som tu vymenoval, sme dostali už xkrát v ďaleko ďaleko lepšej forme a tu sa doslova mrhalo hereckým potenciálom každého zo zúčastnených. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zabila jsem tři prdele lidí, protože jsem se zase chovala jako opilej idiot." Takže Gloria na hřišti v USA vypadá při pohledu z Jižní Korey jako Příšera? Tak to je skvělý nápad, ale jak vypadá ze Severní Korey? To je asi jedno, protože odtud finance do tohoto snímku nešly. Ty totiž dorazily z Jihu, což je jediný důvod k tomu, aby americký občan nelidsky trpěl přitom, když v Soulu umírají lidé. Kdyby totiž mně někdo vyhrožoval, že pokud si s ním nebudu hrát na písečku, tak šlápne lidem v Soulu do úsměvu, tak to vyzní podobně trapně jako tento snímek. A hrát si s ním stejně nebudu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama