Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (462)

sharky 

všechny recenze uživatele

72% Do sebe zahleděný, zběsilý, překombinovaný drogový trip, na kterém člověk musí ocenit, že Moffat s Gatissem jsou neustále originální (i kdyby měli zajít až do krajností a běžný divák by si připadal při sledování příliš málo sjetý) a každá série posouvá seriál někam dál, někam úplně jinam. O kterém jiném seriálu se dá tohle říct? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sherlock Who? Úvodem bych rád poslal gratulaci na Kavčí hory, protože takhle čerstvá premiéra zahraničního seriálového speciálu je od ČT první záslužný počin od zahájení vysílání pořadu Branky, body, vteřiny.. K anarchistické, raušem se kolébající lávce mezi prvními třemi sériemi a čtvrtou mám jen to, že prostá viktoriánská detektivka „Spolek fúrií“ by asi leckomu stačila, ale proč myšlenkám nabízet klasiku Sjezdového paláce v Parku kultury a oddechu, když mohou mít pulpový Tádž Mahal. Nevidím důvod posílat Holmese tohoto století na odvykačku, vždyť i na stránkách Sira A.C.Doylea se za účelem stimulace mysli nakládal silným tabákem a černou kávou a vězte, že když už jednou myšlenka vznikne, nelze ji zahubit.. P.S.: Skromně snídající Mycroft mi připomínal jistého pána z Monty Python´s The Meaning of Life, kníratý Watson Kodeta a Rudovous do kamene kous! ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Sherlock by fungoval skvěle i v minulém století. Přízračná nevěsta se přibližuje k prvním dvěma dokonalým sériím, díky scénáři, skvěle zápletce a zvratům. Někdy balancuje na hraně ve vývoji, ale prolínání časových linií a navázání na poslední díl je povedené. Místy jsou zde hluché pasáže, prokládané obvyklým hláškováním, ale za mě velká spokojenost......8/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá časť super, potom sa to začne zamotávať. Ako keby si tvorcovia uvedomili, že netreba byť priamočiary a že treba nejaký riadny dejový zvrat. Ten je ale v zásade vo svojej veľkoleposti veľmi nefunkčný. Je dobré vidieť po dlhom čase staré známe postavy v prostredí ktoré ich vytvorilo. Ale mám pocit, že sa z toho všetkého vytráca nielen nadhľad ale aj zvláštne prepojenie medzi charaktermi. Odrazu mi to príde ploché a prázdne. A Moriarty tentoraz prehráva do neznesiteľnosti. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Takže jednoho z nejlepších představitelů Sherlocka Holmese tvůrci výjimečně poslali do viktoriánského Londýna, protože tohle je speciál a divákům to udělá radost.... Nebo to bude zamotanější. Ostatně už od začátku na diváky Gatiss a Moffat pomrkávají a nakonec se dočkáme i propojení informace z vyšetřování starého zločinu a seriálové reality, jak ji známe. A dokonce se to obejde bez meta narážek na Arthura Conana Doyla, které se tentokrát mimořádně nabízely. I tentokrát by se to obešlo bez vtipů, BBC utrácí za zbytečné vizuální hrátky a děje tam na hodinu a půl stopáže moc není, ale oproti řešení vztahů ve třetí sérii je tenhle speciál rozhodně pokrok. Naslouchání fanouškům se ne vždy vyplatí, ale tentokrát rozhodně ano. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Příběh není zfilmován podle povídky sira Arthura Conana Doyla, ale jistá spojitost tu je. V původním příběhu "The Adventure of Musgrave Ritual" se Sherlock zmíní o případu nevěsty, když s Watsnem probírají staré příběhy. Nic konkrétního ale neřekne, takže většina příběhu je od tvůrců scénáře Marka Gatisse a Stevena Moffata. (kubsov)
  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. února 2015 v Anglii (města Wraxall, Londýn, Bristol a Bath). (Varan)

Reklama

Reklama