Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (462)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Sherlock se nám přesouvá zpátky do 19. století, kam původně patřil. Vizuálně je vše v pořádku a samotný případ se Nevěstou je skvělý od začátku do konce (respektive skoro do konce). Nicméně to tam děsivě ruší ty vstupy ze současnosti, ty psychedelické zjevení profesora Moriartyho a celkově pokus o to udělat z toho něco víc než zajímavou stylovou detektivku. Chápu, že to tvůrci chtěli nějak navázat na původní seriál, ale mě to prostě přišlo asi stejně otravné jako když hrajete Assassin's Creed a probudíte se z Animu. 3,5 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Sherlock by fungoval skvěle i v minulém století. Přízračná nevěsta se přibližuje k prvním dvěma dokonalým sériím, díky scénáři, skvěle zápletce a zvratům. Někdy balancuje na hraně ve vývoji, ale prolínání časových linií a navázání na poslední díl je povedené. Místy jsou zde hluché pasáže, prokládané obvyklým hláškováním, ale za mě velká spokojenost......8/10 ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Zpočátku parádní "moderně-oldschoolová" stylovka (chvílemi jsem si fakt přál, aby ten seriál byl takhle koncipovaný od jeho počátku, i za tu cenu, že by tak ztratil značnou část své osobitosti), která se však někdy od poloviny začne stále více utápět ve své překombinovanosti ála Inception na fetu (i když celkově to smysl vlastně jakž takž dává). Škoda, nadprůměrná autoreferenční zábava je to ale stále, přestože tenhle předěl mezi třetí a čtvrtou sérií rozhodně bude spadat do té slabší půlky sherlockovských epizod. 70 % ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sherlock je tam kde patří, mezi drožkami, dýmkou a divným loveckým kloboukem. A aktualizace případů samotných se skvěle hodí i na konec 19 století, navíc alespoň jako divák nečuchám rozuzlení (ne že by bylo nějak extra, ale co). Jenomže Moffat s Gattisem se rozhodly kašlat na stvoření samostatného filmu a místo adekvátního finále narušují čtvrtou stěnu a to příběhu vůbec nesluší, veškeré napětí je pryč a ani pětset padesát oknírovaných Watsonů to nespasí, vážně, tenhle film prostě nemá adekvátní konec a jako takový funguje jenom jako hodinu a půl dlouhej teaser na další řadu. byť je to teaser skvělej. A znovu tam není ani jedna vesmírná vydra s chapadly. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Vidím, že ste zvyknutý nedokončovať vety. Budeme si rozumieť." Vcelku príjemné oživenie. Zo súčasnosti ideme do Sherlockovej "pravej" doby a hneď je z toho sympatické, zábavné a atmosférické retro. Samotný prípad je jemne hororový (čo mám rád, viď. pes Baskervillský), ale záporne hodnotím záver, kedy sa dozvieme vec XYZ a tá vec XYZ dovtedajší prípad ukáže v úplne inom (horšom?) svetle. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. února 2015 v Anglii (města Wraxall, Londýn, Bristol a Bath). (Varan)
  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)
  • Ve filmu můžeme nalézt hned několik přímých referencí na původní povídky o Sherlocku Holmesovi. Jedná se například o „Modrou karbunkli“, „Pět pomerančových jadérek“ nebo „Musgraveský rituál“. (Othones)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno