Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Slimak 

všechny recenze uživatele

Nostalgie nehrubšího zrna....KID STUFF je prostě filmový hit mého dětsví.Od tý doby jsem začal šilhat po kamionech.Navíc vynikající český dabing navozuje příjemně domáckou atmosféru....komedie o cestách dvou pitomců se dokázala vrýt do povědomí lidí velice dobře....osobně když jsem po letech slyšel zase tu hudbu naskočila mi husí kůže.JINAK ABY BYLO UŽ JASNO...TOHLE JE PRVNÍ DÍL!!! ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Neberu to jako náhražku Budda a Terrence i když tomu tak je, protože se v této době na nich snažili přiživit. Proto to s nimi ani nebudu srovnávat. Tohle je komedie pro určitý druh publika, do kterého já zapadám. Nejde o nic víc a o nic míň, než o kus žvance na talíři a pořádný rvačky s kopcem srandy. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ale, k čertu s nimi. Jsou takový ošklivější, než Bud Spencer a Terence Hill a jako nevinného kluka mě to dost mátlo, ale ta hudba, ty honičky, ty humory a bitky, prostě to všechno, co vyextrahovali z originálu tito epigoni, bylo po čertech srandovní a dost jsme se u toho jako děti řezaly. V průměru asi takto. Za přiznané kopírování dávám čtyři hvězdy (doufám, že přiznané, v opačném případě bych neváhal nasadit šrapnel). Za hudbu (skvělou úvodní písničku On my Way, kterou si, nevím proč, pořád pletu s Dune Buggy z filmu Jestli se rozzlobíme, budeme zlí) další čtyři hvězdy. Za občas nalezený originální gag tři hvězdy. Za to, že tvůrci neměli prachy na Buda a Terence a mohli vytvořit naprosto famózní a následně kultovní sérii o Šimonu a Matoušovi dávám jednu, protože odpadem dělit nejde. Početně to vychází na průměrné tři hvězdy. A to hodnotím podle tehdejšího dojmu. Nedokážu si představit, že bych na to čučel dnes nebo jindy. To přehnané napodování originálu by mi přeci jen asi brzo začalo lízt na nervy. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

SpencerHillovka bez Buda Spencera a Terrence Hilla. Jejich dvojníci nejsou až tak špatní, ale ne tak sympatičtí a  Paul L.Smith není takový bručoun a Antonio Cantafora takový provokatér, trochu mi tam chybělo to popichování. Jinak klukům ve filmu nechybí skvělá úvodní písnička ani bombastická závěrečná bitka, jako ve filmech jejich originálů - tentokrát na lodi. Občas jím to teda taky drhne, ale ok. Tu čtyřhvězdu tam dám. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Film, který zásadním způsobem ovlimil moje dětství. Pouštěli jsme si to s bráchou každý den a doslova sme žrali všechny ty rvačky. Nejvíc v hlavě mě utkvěla scéna, jak šimon a matouš v baru rozlamujou židličky o hlavy padouchů. Vynikající film, jednou ho pořídím svým dětem. Akorát mě opravdu šokuje že v tom nehraje Spencer a Hill, já si to vážně myslel až dodneška, dokud sem to tady neviděl. Každopádně je dvojice Cantafora, Pazzafini díky tomuto dílku v mém žebříčku na stejné úrovni těchto velikánů. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Rue Bazar 19 Marseille se ve skutečnosti nachází na adrese Via Baccio Baldini 12, Řím (Itálie). (Rattus Rattus)
  • Italové jezdili vpravo od doby Mussoliniho, v nákladních vozech včetně filmového Fiatu 691 ale měli volant na pravé straně kvůli výhledu. Viděli tak lépe na krajnici a pravou stranu vozovky. z toho samého důvodu měli stejné uspořádání i ve Švýcarsku. Hlavní důvod tedy byl, aby viděli případné nebezpečí na kraji vozovky jako sráz a podobně. (7ynek)

Reklama

Reklama