Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sergio Bazzini, Tulio Demicheli .. Nezapomenutelné bitky, nezapomenutelné hlášky a v mládí tolikrát opakovaná zábava při každém dalším podívání až do zničení videokazety..:-)) Souhlasím, že právě tohle patří do Zlatého fondu komedie. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Možná to bude znít jako svatokrádež, ale kdyby tahle komedie patřila mezi ty s Terencem Hillem a Budem Spencerem, byla by jedna z těch nejlepších. Paul L. Smith je totiž akčnější a pohotovější, než jeho flegmatický skoro dvojník. Chemie mezi nimi funguje podobným způsobem a tak ani nevadí, že herecky na své slavnější předchůdce trochu ztrácí. Zápletka je vykradená ze známějších francouzských komedií o záměnách a partě neschopných zločinců. Nechybí ani tradiční honička s autem které se postupně rozpadá, ale nějakou záhadou pořád jede. Dřívější Citroeny něco vydržely. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Az do Abramsova startreku je tohle asi nejsprostejsi vykradacka, jenze kupodivu extremne zabavna, srovnatelna pouze s tim nejlepsim od Spencera a Hilla. Krome filmu s S&H je tu take dost prvku z francouzkych komedii s de Funesem (v druhem dilu je primo dvojnik Crushota), vsak jedou take do Francie. A mozna take americkych komedii Three Stooges. Krome ustredni dvojce je skvely take "Sef" Dominic Barto a ustredni melodie. Napodobitel Spencera Paul Smith je sam pomerne slavny herec (Bestie Rabban, Vevoda z Mavericka, Bluto ...), v USA pravdepodobne slavnejsi jak samotny Spencer. 90% ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Hrdinové mých klukovských let. Měl jsem víc rád Šimona, protože ten dokázal přeprat opravdu úplně každého. A sám jsem si myslel, že to tak taky jednou dokážu. Vlastně to byli mí první akční hrdinové - dávno před Arnoldem, Sylvesterem a dalšími. Tato italská bláznivá komedie s dobrou ústřední písní mě vždy pobaví. I proto, že jsem se na ni díval každý rok na Silvestra. Rodiče sice chtěli sledovat nějakou zábavnou estrádu, jenže já byl neodbytný. A jako všichni, i my jsme měli jen jednu televizi ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

"Kdyby nás viděl Fru-Fru, byl by na nás pyšnej." S přehledem odehraná komedie pro mládež, ovšem plná italských narážek na šlapky ap. Zábava našeho dětství, v níž se zakonzervovala estetika středomořského designu 70.let, s ♫ ústřední melodií, která od úvodních titulků tvoří sebevědomou páteř celé "tuningové" komedie. Hlavní dvojice plus stylový pilíř Dominic Barto a cesta do Dakaru jako nastavovaný přídavek. (Se znalostí dějů budoucích trochu zamrazí titulní list Figara se zprávou o evakuaci Francouzů z Phnompenhu) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v Itálii v Římě, ve Francii (hraniční přechod u města Menton a Marseille) a v Barceloně – přístav, kde se naloďují na cestu do Afriky. (Rattus Rattus)
  • Rue Bazar 19 Marseille se ve skutečnosti nachází na adrese Via Baccio Baldini 12, Řím (Itálie). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama