Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

gogos 

všechny recenze uživatele

U nekterych momentu sem se hodne nasmal, u nekterych naopak skoro vubec, ba co vic, pripadaly mi krecovite, hloupe a silene kopirujici. Dlouho sem si nemoh na ty kopiraky zvyknout, ale po case sem navyk a libilo se mi to vice nez dost.... Nadprumerna komedie, ktera ovsem ani zdaleka nedosahuje kvalit nejlepsich filmu s BS a TH.... ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Filmy, jejichž podstatou jsou pouze a jedině bitky, ostatní věci jsou podružné či jen vytvářejí pro tyto bitky platformu. Soukromě jsem tento žánr nazvala "liskačky". Pro liskačky je charakteristické, že jednou z jejich nejdůležitejších složek je zvuk, konkrétně ten, který se ozývá při úderech... V dětství oblíbená podívaná mě, bratra a otce, dneska utrpení. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +zábavné, vtipné, povedený dabing, bitky, prostředí Holandska, titulní hudba -někdy je to strašná taškařice a šaškárna/// Už si přesně nepamatuji jestli jsem Šimona a Matouše v dětství vnímal jako klony nám známější dvojice, ale spíš jsem si myslel, že to jsou jejich další postavy. Dnes mohu říct, že ta podoba je hodně věrná, hlavně ta na Buda Spencera. I samotný film nemá svým dějem a pojetím daleko k jejich filmům. Musím říct, že jsem se příjemně bavil i když si myslím, že jsem tento film viděl poprvé a to až dnes. Nejvíc se mi asi líbili vedlejší postavy lupičů a jejich šéf. No prostě sranda. Jen je škoda, že tahle dvojice nenatočila více filmů, asi bych se na ně rád podíval./// Celkem 72%/// ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Totéž co první díl, dva blbouni se nějak protloukají a připletou se do cesty bandě kriminálníků. Syžet příběhu je pořád stejný, to však vůbec nevadí, o ten přeci u těchto filmů nikdy nešlo. Exotické prostředí děj pěkně osvěžilo a první půle odehrávající se v Africe, je přeci jenom zábavnější, než Holandská část. Velká škoda, že rejža natočil pouze dva filmy, klidně bych si jich s touto dvojicí ještě pár dal. "A pamatujte, večere je přesně v sedm." "Přijdeme ve tři." ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

O stupeň( a možná že i o více) lepší a vtipnější, než Šimon a Matouš jedou na rivieru, který jsem viděl jako první a moc mě nenadchnul, ovšem Diamond Peddlers je z trošku jiného šálku, který se nese "stylově" v duchu komedií Terence Hilla a Buda Spencera - Amen padre. 80 % ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)
  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)
  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)

Reklama

Reklama