Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem (aspoň doufám, že tohle je ten druhý) se tenhle skutečně nedá srovnávat. Je mnohem svižnější a vtipnější, byť pár hluchých míst by se našlo, ty však nikdy netrvají dlouho. Je to sice evidentně lacinější (několik rvaček proběhne zcela mimo záběr), Paul Smith nemá Spencerovo charisma a Michael Coby Hillův kukuč, ale v tomhle filmu se zábavností můžou s originály bez uzardění měřit. A Dominic Barto je snad lepší, než kdy jindy. Hodně tu zřejmě zapracoval i přepychový český dabing. "BUUUM!!!" ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je už slabší podívaná, ale i přesto se člověk rád pobaví. Dominic Barto má pořád svou věrnou partu a i tentokrát se snažili skřížit plány našim dvoum hrdinům. Panna Marie s diamanty, dobrmani, spoustu jídla, skvělé zábavné bitky a bezkonkurenční dabing pana Františka Filipovského, která tady dabuje jednoho potrhlého policistu. Italská odpověď pravděpodobně na komisaře Juva z Fantomase. No a do toho všeho chytlavá melodie bratří Angelisů (kteří mají také na svědomí svou giallo praci ve filmu TORSO) ()

Reklama

dukeman 

všechny recenze uživatele

Morgan s dabingem Jana Přeučila, který téměř za každou druhou větou uštědří svým nechápajícím podřízeným epesní mlaskající facku, je jednoduše nepřekonatelný. "Lehce jako lví pšouk a jako myšák mazaně" Celý film je k zhlédnutí na youtube ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jediný na tomhle kousku je, že ti dva hlavní herci nejsou "Bad Spencr a Teren Hil". Nevím kolik lidí to ví, ale když se lidí zeptáš jakej se jim líbí film od "Bada Spencra a Terenc Hila", tak ti řeknou - Šimon a Matouš:o). Nedávno sem viděl jejich dva nej filmy a jeden hodně dobrej,ale Sudá a Lichá, nic moc. Vlastně musím říct, že Šimon a Matouš mi přijdou víc srandovní. A tím se dostávám k jádru mýho pudla, což teda vlastně je, že sem si až do nedávna taky myslel, že v tomhle hrajou "Bad Spencr a Terenc Hil". Každopádně je tady jedna z nejchytlavějších songů, který kdy ve filmu zněly. A je to vlastně taková už klasika! :o). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hudba bří De Angelisových  s porcí nostalgie, už jen to předznamenává vysoké hodnocení. K tomu dokonalý český dabing a skutečně podařené gagy a hlášky. Bitku s vězni, Morgana a jeho nitroglycerin, dobrmany či srážku se slonem si vybavím vždycky, když si na tyhle "vykradače" pánů Spencera a Hilla vzpomenu.  Čtyři jak vyšitý. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Oba filmy se Šimonem a Matoušem se v čs.kinech objevily prakticky současně, jen s měsíčním odstupem, v létě 1978. Z neznámých důvodů byla Riviera dabovaná, zatímco tento film byl naopak titulkovaný. Dabované verze se dočkal teprve později při uvedení v tehdejší ČST. (charles3)
  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)

Reklama

Reklama