Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Setkání s oblíbenými hrdiny z dětství někdy může vyvolat deziluzi vyplývající z posunu mezi nostalgickými vzpomínkami a současným vkusem, který je nahony vzdálený představám 10letého kluka o zábavě. Byly doby, kdy bych dal vyfutrovaných 5*. Dnes už jsem někde jinde a své někdejší oblíbence odměním pouhými 40 % celkového dojmu. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2024: Jo asi tak .-) ... Roztomilá je část v Africe. ----- Prachsprostá vykrádačka Hilla a Spencera toho nejhrubšího zrna. Navíc Šimon a Matouš vykrádají i staré francouzské špionážní komedie. Dokonce roli francouzského inspektora hrál dvojník Luise De Funese, kterého v češtině namluvil samotný František Filipovský. Opravdu si jen tak z hlavy nevzpomenu na větší plagiát originálu. Jenomže to tak nějak celé drží celkem slušně pohromadě a docela obstojně i baví. Pravda ta věčná hra na honěnou a baci baci časem omrzí, ale stále je Šimon a Matouš zábavnější než mnoho jiných podobně laděných filmů. A zas tak moc po těch třiceti letech tato komedie nezastárla. + Za nostalgicky špatný český dabing 70%. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +zábavné, vtipné, povedený dabing, bitky, prostředí Holandska, titulní hudba -někdy je to strašná taškařice a šaškárna/// Už si přesně nepamatuji jestli jsem Šimona a Matouše v dětství vnímal jako klony nám známější dvojice, ale spíš jsem si myslel, že to jsou jejich další postavy. Dnes mohu říct, že ta podoba je hodně věrná, hlavně ta na Buda Spencera. I samotný film nemá svým dějem a pojetím daleko k jejich filmům. Musím říct, že jsem se příjemně bavil i když si myslím, že jsem tento film viděl poprvé a to až dnes. Nejvíc se mi asi líbili vedlejší postavy lupičů a jejich šéf. No prostě sranda. Jen je škoda, že tahle dvojice nenatočila více filmů, asi bych se na ně rád podíval./// Celkem 72%/// ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem si myslela, že filmy se Šimonem a Matoušem jsou další komedie Buda Spencera a Terence Hilla. Rodiče mi pak museli dlouze vysvětlovat, že ti dva jsou vlastně jejich dvojníci, kteří Spencera a Hilla napodobují. Takže moje děcká dušička byla mírně zklamaná. Moje zklamání se ale velmi brzy rozplynulo do nenávratna, protože se Šimonem a Matoušem si člověk užije spoustu legrace za doprovodu svižné a nezapomenutelné muziky. Na tu ústřední melodii se prostě zapomenout nedá. Vždycky, když zazněla, tak přišel nějaký malér. Film ani po tolika letech neztrácí nic ze svého kouzla. Je možná dobře, že tahle dvojka má na svém kontě pouze dva nebo tři filmy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)
  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)

Reklama

Reklama