Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poté, co mě velmi potěšil snímek Moje nejmilejší žena a An Affair To Remember, v nichž hrál také Cary Grant, pustil jsem si i Leopardí ženu. Romantická komedie stará téměř osmdesát let neztrácí ze svého humoru, tempa a poutavosti vůbec nic a předčí převážnou většinu dnešní americké komediální produkce. Příběh sám o sobě baví, pořádné grády tomu dodávají Cary Grant a Katharine Hepburn, ale také samotný leopard a zápletky kolem něj. U řady scén jsem se opravdu zasmál a s hodnocením vůbec neváhám, neboť Leopardí žena patří do rodiny komedií, které nestárnou a mají úroveň i v absurdních scénách. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Howard Hawks uměl natočit snad úplně všechno. Neviděl jsem od něho zatím film, který by byl snad jen lehce nadprůměrný. A o tom si může nechat zdát i "Leopardí žena", neskutečně ujetá crazy komedie, která i dnes působí svěže. Jedna absurdita se kupí na druhou a přesto není snímek ani na chvilku přepísknutý a drží se v přijatelných kolejích. Skvělý Cary Grant tentokrát spíše jako ňouma a Katherine Hepburn jako žena vamp - no prostě neodolatelná. Ve třicátých a čtyřicátých letech se natočilo spousty komedií, které zub času doslova sežral a zmizely v propadlišti dějin. Ale vzniklo i dost těch, které jsou nadčasové a baví diváky i 70 let od data vzniku. Jednou z nich je i "Leopardí žena". 85%. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Katherine je ztřeštěná, Cary roztržitý, ale na zábavu to tentokrát nestačí. Možná je problémem moje častá nekompatibilita s absurdním humorem, třeba jsem jen neměl náladu, skutečností ovšem je, že jsem se po obstojném oťukávání na golfu a v salónu nudil jako blázen a po příjezdu do domu jen útrpě čekal, až se skrze čím dál otřepanější a otravnější okamžiky stopáž dotlačí až k happyendu. No nic... tak zas příště Cary. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Crazy komedie jak typická pro ameriku oněch let ale my jsme měli v tu dobu stejně nejlepší komedie na světě nemůžu si pomoc. Hlavní role byly obsazeny myslím si že dobře, typický potrhlý ale hlavně vůbec nepraktický a paličatý hrdina po jehož boku zde stojí realisticky založená ale hlavně cílevědomá žena-excentička-dnes bychom řekli třeba kariéristka jako jeho dobrá kamarádka..Film je nabit typickým americkým drsným humorem, všemožnými bláznivými situacemi, různými omyly ale především jiskřivými dialogy a gesty..Divák má však po chvilce problém se vůbec v ději a v té ohromné spletitosti různých situací a záměn správně orientovat. Nakonec dávám je za tři, a to za scénu v restauraci a za závěrečnou bláznivou ve vězení. Mnohem více se mi líbila např. Ninotchka nebo Stalo se jedné noci. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Takřka geniální situační komedie - On, Ona a leopard. Když Jeho hraje Cary Grant a Jí pro změnu Katharine Hepburn, nemusíte se už ničeho bát a to ani v případě, že vám jindy černobílé filmy dělají díru do hlavy. Howard Hawks splétá a rozplétá dialogy rychlostí blesku a film uhání kupředu takovým tempem, že jen nevěřícně hledíte na rok výroby. Ve své době propadnul, možná kvůli tomu, že dění na plátně nelze rozumně vysvětlit a celé to zavání absurditou. Jenže komu to vadí? Já se chtěl bavit a to bylo splněno. Když v úvodu Cary Grant vykřiknul "Za minutku jsem u vás, pane Peabody", rozjel se kolotoč gagů a minutka se protáhla na půl druhé hodiny. Skoro mi až bylo líto, že se nakonec všechno vyřešilo a objevil se ten proklatý závěrečný titulek o šesti písmenech. S tímhle nesourodým párem bych totiž vydržel celý den... on by mohl charisma vyvážet do zemí třetího světa, ona zas překypuje takovou energií a krásou, že by se do ní zamiloval každý muž, bez ohledu na zkázonosné následky, kterými končí většina jejích nápadů. Roztomile praštěná a zároveň naprosto neodolatelná... takových už dneska po světě moc neběhá. :) (90%) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Film byl dokončen 6.ledna 1938, čtyřicet dní po původním jednapadesátidennímu termínu. (Pavlínka9)
  • S nápadom nakrútiť film prišiel Howard Hawks, keď bol v roku 1937 pozastavený iný jeho projekt a on hľadal náhradnú prácu. Spomenul si, ako sa nahlas smial pri čítaní jedného krátkeho príbehu, ktorý si prečítal v časopise. Pôvodný príbeh prepracoval – na rozdiel od filmu v ňom boli David a Susan – zasnúbení, nefiguroval tam žiadny brontosaurus, ale obsahoval zápletku s leopardom. (classic)
  • Scéna, ve které má Susan roztržené šaty se ve skutečnosti stala Carymu Grantovi. Pověděl o tom Hawksovi a ten to zařadil do filmu. (Kulmon)

Reklama

Reklama