Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jeden roztržitý antropolog, co se zítra žení, jeden uragán resp. roztomile potrhlá zamilovaná emancipovaná mladá slečna, jeden George-čtyřnohý nejlepší přítel člověka, co rád zahrabává boty a (brontosauří) kosti a jedno „Bejby“. Nikoliv to hříšné resp. šakalí, ale čtyřnohý mazel s vybraným hudebním vkusem a neukojitelným apetitem. Jednoduše roztomile potrhlá záležitost s mistrně se doplňujícím ústředním duem C. Grant-K. Hepburn, které buď zcela propadnete nebo ji nemilosrdně odstřelíte. Film, jenž má co nabídnout jak milovníkům (rychlých) dialogů, tak začínajícím zapáleným zoologům, pokročilým imitátorům a v neposlední řadě i vyznavačům absurdity. Scéna z vězení budiž ukázkovým příkladem. Troufám si rozhodně tvrdit, že „pod tíhou viděného“, by i major Terazky „prozřel“ a lakonicky utrousil „a táák, Kefalín“. Stejně tak, pokud jste čirou náhodou doposud neslyšeli zvuk alky resp. leoparda v červnu, je Bringing up Baby snímkem přesně pro vás. 89%[Snímek, který více než kdy jindy, lze zažít na dva způsoby. Vidět s dabingem nebo si jej v orig. prožít. Já měl tu čest resp.smůlu s oběma případy]. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná, pohodová komédia, ktorá ponúkne celkom slušnú porciu gagov a rôznych komických situcií tohto podareného párika. Čo sa týka ústrednej dvojice tak podľa môjho názoru mala K. Hepburn herecky výrazne navrch. Opäť jeden zo snímkov, kde sa mi potvrdilo, že C. Grant sa do komédie moc nehodí, teda aspoň čo sa mňa týka. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,073,000║ Neviem prečo ale vôbec som si nedokázal tento film vychutnať, chýbala mi tam nejaká ľahkosť scén, prišlo mi to také len herecky odbité, bez toho aby dali do svojich postáv niečo viac, samotná kostra príbehu práveže nebola zlá ale herci ma neprinútili uveriť ich postavám že sú skutočne živelné pre dej, trošku taká nevýrazná prechádza pre ústrednú dvojicu. /60%/ ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Úžasný roztomilý Cary, Úžasná crazy Katharine, jeden gag za druhým, kupa skvělých hlášek a leopard Baby...zkrátka pod rukou Howarda Hawkse vznikla legendární screwball komedie, jedna z nejlepších ve svém žánru. Geniální! Doporučuji sledovat s původním zněním, s dabingem to není ono:) Dr. David Huxley: Now it isn't that I don't like you, Susan, because, after all, in moments of quiet, I'm strangely drawn toward you, but, well, there haven't been any quiet moments. :) ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná záležitost, která těží ze solidního obsazení a má dvě geniální scény a to sice restauraci a závěr ve vězení, bohužel zbytek už tak silný není a navíc se na něm značně podepsal zub času. I přes drobné výhrady se však bez debat jedná o zážitek, který svou zábavností výrazně převyšuje 95% komediální produkce posledních let. Špičkou crazy komedií let třicatých a čtyřicátých tak pro mě nadále zůstává Caprovo Arsenice and Old Lace. 75% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • V původním scénáři byla puma místo leoparda. (Kulmon)
  • V scéne, v ktorej Susan (Katharine Hepburn) pred políciou predstiera, že ona a David (Cary Grant) sú gangstri, nazýva Davida prezývkou "Jerry the Nipper" (Jerry Držgroš), čo bola prezývka, ktorú mal Cary Grant vo filme Nahá pravda (1937). (Michal74)

Reklama

Reklama