Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jak mi Hawksova tvorba povětšinou nesedí a celkový hype ohledně jeho režisérské důležitosti v historii Hollywoodu mi přijde poněkud přehnaný, tak mě zážitek z Bringing Up Baby zcela jistě na delší dobu umlčí. Zkrátka a dobře, je to nejlepší crazy komedie, co jsem měl možnost vidět (za mě i lepší než Bogdanovichova pocta What's Up, Doc?). Dokonalá symbióza a totální vycedění vzájemné chemie dua Grant a Hepburn a jedna absurdní situace za druhou. Když už máte pocit, že by tomu mohl třeba spadnout řetěz, přijde moment, který ten předchozí ještě překoná a jede se dál. Skvost v komediálním žánru, vrchol crazy komedie a zatím i to nejlepší, co jsem od Hawkse viděl. 9/10 ()

sud 

všechny recenze uživatele

Howard Hawks uměl natočit snad úplně všechno. Neviděl jsem od něho zatím film, který by byl snad jen lehce nadprůměrný. A o tom si může nechat zdát i "Leopardí žena", neskutečně ujetá crazy komedie, která i dnes působí svěže. Jedna absurdita se kupí na druhou a přesto není snímek ani na chvilku přepísknutý a drží se v přijatelných kolejích. Skvělý Cary Grant tentokrát spíše jako ňouma a Katherine Hepburn jako žena vamp - no prostě neodolatelná. Ve třicátých a čtyřicátých letech se natočilo spousty komedií, které zub času doslova sežral a zmizely v propadlišti dějin. Ale vzniklo i dost těch, které jsou nadčasové a baví diváky i 70 let od data vzniku. Jednou z nich je i "Leopardí žena". 85%. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Několik vtipů je skutečně skvělých, většinou směřují od vždy vynikající Hepburnové, ale hluchých míst je docela hodně a děj si moc neláme hlavu se smysluplností. Ano, utáhne to čtyři hvězdy, ale úcta v tom figuruje dost slušnou částí. Nechci se ale nechat ovlivnit mojí neoblibou Granta a Hawkse (jejichž status nechápu) - Jako komedie to funguje dobře. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus možná až příliš ulítlá komedie. Prvních několik minut mi dalo zabrat, protože na takový styl si není lehké zvyknout. S ubíhajícími minutami se situace naštěstí zlepšovala a po skončení filmu jsem byl vlastně spokojen. Gagy sice nejsou takové, že by vyvolávaly záchvaty smíchu, ale pro pobavení stačí, dále je tu svižné tempo a kouzelné finále (vězení) s ještě lepším vyvrcholením (muzeum). P.S. Grant mi ve filmu sedl, což bohužel nemůžu říct o Hepburnové. 8/10 ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Komedie, kde nenajdete hluché místo. Smršť komických až absurdních situací graduje od úvodních "blbinek" do závěrečného finále s "gangsterkou" Susan. Cary Grant a Katharine Hepburn jsou sypaťáci a funguje mezi nimi skvělá chemie, nesmím zapomenout ani na majora Applegatea v podání Charlese Rugglese. Škoda, že dnešní komedie už nejsou tak krásně a nápaditě zběsilé. A musím říct, že i ten dabing se mi líbil. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • V scéne, v ktorej Susan (Katharine Hepburn) pred políciou predstiera, že ona a David (Cary Grant) sú gangstri, nazýva Davida prezývkou "Jerry the Nipper" (Jerry Držgroš), čo bola prezývka, ktorú mal Cary Grant vo filme Nahá pravda (1937). (Michal74)
  • První společné dílo i později výborně sehraného týmu Howard Hawks / Cary Grant mělo původně rozpočet půl milionu amerických dolarů. Poté se částka vyšplhala 767 000 a později zejména díky platu Granta a Hepburn až na celých 1 073 000 amerických dolarů. Bohužel finančně film nijak zvlášť neuspěl. Odpovědnost za jeden z nejproslulejších hollywoodských propadáků padl na vrub reřiséra a "zhouby pokladen" Katharine Hepburnové. (Karlos80)
  • Katharine Hepburn nikdy předtím v žádné komedii nehrála. (Kulmon)

Reklama

Reklama