Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Královna střelených romantických komedií! Humor dovedený do absurdních rozměrů a mezitím dva báječní herci v nejlepší kondici. Zkázonosná Katharine Hepburn, která na co sáhne, z toho se rázem stane další průšvih + usedlý Cary Grant, který se marně snaží pochopit, jak se do tohoto cirkusu vlastně dostal. Ale nelituje... nakonec. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Komedie, která naprosto obstojí v současném měřítku. Spíš bych řekla, že zadupává většinu současných komedií do země svou inteligentní srandou, fajn postavami a slovními přestřelkami hlavních hrdinů. "Ve chvílích klidu jsem k vám zvláštně přitahován. Bohužel chvíle klidu nebyly." Má rád psy. To jako že je má rád nebo je žere?" Asi by ještě lepší bylo původní znění. Nevím proč jsem si před tím vždycky myslela, že Leopardí žena je gangsterka nebo špionážní drama :-). O to víc jsem se pobavila. Ve druhé půlce to začalo být trochu jednotvárné, ale do svých oblíbených starých amerických filmů si ho určitě zařadím. Ve své katogorii a při pohledu na rok vzniku si pět hvězdiček rozhodně zaslouží. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jak mi Hawksova tvorba povětšinou nesedí a celkový hype ohledně jeho režisérské důležitosti v historii Hollywoodu mi přijde poněkud přehnaný, tak mě zážitek z Bringing Up Baby zcela jistě na delší dobu umlčí. Zkrátka a dobře, je to nejlepší crazy komedie, co jsem měl možnost vidět (za mě i lepší než Bogdanovichova pocta What's Up, Doc?). Dokonalá symbióza a totální vycedění vzájemné chemie dua Grant a Hepburn a jedna absurdní situace za druhou. Když už máte pocit, že by tomu mohl třeba spadnout řetěz, přijde moment, který ten předchozí ještě překoná a jede se dál. Skvost v komediálním žánru, vrchol crazy komedie a zatím i to nejlepší, co jsem od Hawkse viděl. 9/10 ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Pěkná, svižná romantická komedie s charismatickou ústřední dvojicí střeštěné Katharine Hepburn a Cary Grant, zajímavým scénářem, chytlavými dialogy i leopardem či psíkem rozhodně zvedne náladu. [8/10] (RKO Howard Hanks Prod.) (Čb. /// Produkce: Howard Hawks, Cliff Reid /// Scénář: Hagar Wilde, Dudley Nichols /// Kamera: Russell Metty /// Hudba: Roy Webb) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tak totalne naspeedovanou zenu jakou zde predvadi Katharine Hepburn uz jsem dlouho nevidel. K tomu krasne zmatkarsky Cary Grant a 1 pekny leopard. Vyborna crazy komedie z 30. let, ktera ma tak rapidni tempo a promakane dialogy, ze na to drtiva vetsina soucasnych komedii muze jen nevericne cumet. "The love impulse in man frequently reveals itself in terms of conflict." 7/10 ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Leopardi jsou ve filmu dva. Ochočeného leoparda Baby i toho zlého, co uteče z cirkusu, ale hrálo jedno zvíře. (Hans.)
  • Na západe USA slávila snímka úspech i v kinách, na východnom pobreží to bol ale prepadák, takže prekročený rozpočet sa nepodarilo vyplniť. Hawksa to stálo zmluvu so štúdiom RKO, k spolupráci sa vrátil až v ďalšom desaťročí. (classic)
  • Katharine Hepburn se leoparda nijak nebála, Cary Grant z něj tolik nadšený nebyl a ve scénách, kde mělo docházet ke kontaktu se nechával dublovat. (Kulmon)

Reklama

Reklama