Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

corpsy 

všechny recenze uživatele

K maximálnemu hodnoteniu a naprostej dokonalosti, chýbalo tejto non-stop turbulentnej komédii snáď len jediné. Totižto postava stvárnená skvelou Katharine Hepburn, je aj na tento žáner až príliš nepravdepodobná a nereálna. Nikdy za svoje počínanie a narobené chyby nepyká, je miestami až nesympatická a škody nikdy nenapraví. V skratke, je to ,,grázel,,! To, že je v určitých momentoch nadmieru sladká a okúzľujúca, veľa nepomáha. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Je mi nesmírnou záhadou, že se Bringing Up Baby každému tak líbí. Mně tam směšného nepřišlo skoro nic.Takovou bandu přehnaně potrhlých charakterů, pobíhající ve stupidním ději aby jeden pohledal. O to neuvěřitelnější je pro mě fakt, že jsou pod tím podepsána tak hvězdná jména. Při vší úctě ke Katharine Hepburn, kterou obdivuji, musím přiznat, že role Susan jí ani trochu nesvědčila a tato postava mně byla tak nesnesitelně protivná, že jsem celou dobu doufala, že si jí ten leopard dá k svačině. Asi to neudělal jen proto, že si nechtěl kazit chuť. Já si ji teď budu muset spravit zde několikrát přirovnávanou, českou klasikou Eva tropí hlouposti. Ta totiž, narozdíl od této americké ztřeštěnosti, je nanejvýš zábavná, protože nepostrádá to hlavní, co má (i bláznivá) komedie mít – humor. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,073,000║ Neviem prečo ale vôbec som si nedokázal tento film vychutnať, chýbala mi tam nejaká ľahkosť scén, prišlo mi to také len herecky odbité, bez toho aby dali do svojich postáv niečo viac, samotná kostra príbehu práveže nebola zlá ale herci ma neprinútili uveriť ich postavám že sú skutočne živelné pre dej, trošku taká nevýrazná prechádza pre ústrednú dvojicu. /60%/ ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Úžasný roztomilý Cary, Úžasná crazy Katharine, jeden gag za druhým, kupa skvělých hlášek a leopard Baby...zkrátka pod rukou Howarda Hawkse vznikla legendární screwball komedie, jedna z nejlepších ve svém žánru. Geniální! Doporučuji sledovat s původním zněním, s dabingem to není ono:) Dr. David Huxley: Now it isn't that I don't like you, Susan, because, after all, in moments of quiet, I'm strangely drawn toward you, but, well, there haven't been any quiet moments. :) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Crazy komedie jak typická pro ameriku oněch let ale my jsme měli v tu dobu stejně nejlepší komedie na světě nemůžu si pomoc. Hlavní role byly obsazeny myslím si že dobře, typický potrhlý ale hlavně vůbec nepraktický a paličatý hrdina po jehož boku zde stojí realisticky založená ale hlavně cílevědomá žena-excentička-dnes bychom řekli třeba kariéristka jako jeho dobrá kamarádka..Film je nabit typickým americkým drsným humorem, všemožnými bláznivými situacemi, různými omyly ale především jiskřivými dialogy a gesty..Divák má však po chvilce problém se vůbec v ději a v té ohromné spletitosti různých situací a záměn správně orientovat. Nakonec dávám je za tři, a to za scénu v restauraci a za závěrečnou bláznivou ve vězení. Mnohem více se mi líbila např. Ninotchka nebo Stalo se jedné noci. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • V čase 01:39:15, kdy vidíme Davida (Cary Grant) a Susan (Kathrine Hepburn), jak spolu mluví přes špičku kostry dinosaura, je v záběru v nadhledu vidět tmavá postava na zemi u zdi po levé straně. Vypadá to, jakoby se tam ukrýval člen štábu. Scéna je exponovaná tak, že jsou tam hrdinové sami a je nepravděpodobné, že by ta figura byla součástí expozice muzea, když je to výstava prehistorických zvířat. (Lariiakqt)
  • V původním scénáři byla puma místo leoparda. (Kulmon)
  • Režisér Hawks bol pri nakrúcaní veľmi spokojný a odvďačoval sa tak, že namiesto nakrúcania vzal štáb so sebou na dostihy alebo inokedy kúpil všetkým dve bedne šampanského. (classic)

Reklama

Reklama