Reklama

Reklama

Daniel Radcliffe (Harry Potter, Žena v černém) se představuje v roli, v jaké jste ho dosud neviděli. Nate Foster (Radcliffe) je mladý, idealistický a vzdělaný analytik, který právě nastoupil do FBI, aby tu bojoval proti zahraničním teroristům. Nate brzy pochopí, že teroristické útoky, které odhaluje, jsou často falešné a mají dva cíle: uklidnit vystrašenou veřejnost a splnit plán. Když jednoho dne objeví pašovanou dodávku Cesia-137, které lze využít při výrobě špinavé bomby, podělí se se svým poznatkem s agentkou Angelou Zamparo (Toni Collette – xXx: Návrat Xandera Cage, Krampus: Táhni k čertu). Ta je přesvědčená, že se jedná o práci domácích neonacistů, a pověřuje Natea úkolem proniknout v utajení mezi členy nebezpečné teroristické skupiny, jež je odhodlaná vyčistit zemi prostřednictvím smrti a zkázy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra, skvělý Radcliffe, skvělé i další herecké výkony. Bohužel, bohužel slabý příběh. Samotný příběh nepřidává nic navíc ke klasickému schématu druhořadý ale jinak kvalitní "policista" se stane infiltrátorem/tajným agentem nějaké zlé bandy lidí, kterou musí dostat. Navíc tohle schéma je ořezané - chybí tu klasický konflikt mezi skupinou a vykonáním "práce", případně rozporuplný ne tak úplný happyend, více napětí, více drama. Dát to do ruky někomu zkušenějšímu, námět, herce, kameramana, ať udělá scénář nový a zrežíruje to, mohli jsme být dál. Škoda, přeškoda. Ale i tak jsem si to užil a s trochou nadhledu bych to mohl fanouškům žánru/tématu doporučit. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Radcliffe prostě stoupá. Myslel jsem si, že po Harrym jeho hvězda vymizí, ale naopak se ukazuje, že je schopný zahrát cokoli a daří se mu dokonce vybírat správné role. Příběh se točí kolem různých hnutí a hrdina se snaží najít souvislost s připravovaným bombovým útokem. Film se nedokáže rovnat Kultu Hákového kříže a je brán trošku z jiného úhlu. Scénář tolik nestrhne, ale proměna uťáplého agenta v radikálního nácka je solidní. Možná trošku natahované, ale tahle tématika dokáže zaujmout natolik, aby se člověk nenudil. Za mě velká spokojenost......7/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

V záplavě všech těch agentů operujících uvnitř islamistických skupin působí infiltrace mezi neonacisty celkem osvěžujícím, neokoukaným a pro mě i atraktivním dojmem. Takže potud spokojenost. Co do schématu film nijak nevybočuje ze zavedených standardů. Tak trošku uťáplý agent FBI specializující se na islámský terorismus se nechá zverbovat kolegyní pasoucí po náccích, projde výcvikem a poté, co je komunitou přijat, šplhá v hiearchii a snaží se dostat k něčemu, co by celou organizaci rozložilo. Scénář si sice dovolil nějakou tu slepou uličku, ale zkušenější divák se zmást nenechá. Ale i přes jistou šablonovitost film šlape jako na drátkách a po celou dobu drží tempo a sem tam přichází i s napětím. Každopádně hlavní otázkou bylo, jak si poradí Radcliffe s rolí fašouna a tady musím říct, že obstál na jedničku. V prvních záběrech jsem mu sice moc nedůvěřoval, ale jakmile si oholil hlavu, vplul do své role naprosto suverénně a v mých očích se tady nálepky Harryho Pottera nadobro zbavil. Výborná Toni Colette pak byla tou pomyslnou třešničkou na dortu. Jen tak dál pane Ragussis. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Plusy: presvedčivý Daniel Radcliffe, dobré typy hercov stvárňujúcich skinhedov, agentov FBI a rasistov (byť mocným hollywoodskym producentom, obsadzujem Chrisa Sullivana do každého tretieho filmu) a dosť napínavé okamihy, kedy tuhne krv v žilách. Mínusy: viaceré postavy a dejové línie šumia do stratena a nakoľko je scenár dosť podriadený realite, odpyká si to napríklad finále, ktoré je veľmi komorné (ale nakoniec možno, svojím spôsobom, o to napínavejšie). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem si myslel, že mi Harry Potter v drsnější roli nebude sedět, ale nakonec se ukázalo, že on ani není moc problém. Nějak jsem měl ale hodně dlouhou dobu problém uvěřit, že tam skutečně je nějaký případ. Byl tam, trochu jinde, což měl být zajímavý scenáristický zvrat, ale to zase tolik nevyšlo. Ale zajímavý náhled na to, jaká přesvědčení i dnes mohou existovat. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Produkce k pohybu mezi lokacemi používala kolo. Po skončení natáčení kolo podepsal hlavní hrdina Daniel Radcliff (Nate Foster). Kolo nakonec bylo prodáno v aukci za 2000 dolarů. (LilyDeLarge)
  • Na scénaři se podílel i agent FBI, na jehož příběhu je film založen - Michael German. (LilyDeLarge)
  • Natáčanie filmu začalo 20. septembra 2015 v Hopewell, v štáte Virgínia a pokračovalo na ďalších miestach tohto štátu do 7. októbra 2015. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama