Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 1

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

H34D 

všechny recenze uživatele

Snaha vytřískat ze stárnoucí kung-fu legendy ještě pár ostrých kopaček a efektních přemetů je chvályhodná, Chackie Chan totiž rozhodně nepatří do starého železa. Jeho nasranost sice nepůsobí tak mocně jako odhodlání k pomstě Arnolda, Slye, anebo Keanu "Wicka" Reevse, ale dá se na to koukat. Na co už se koukat moc nedá, je způsob, jakým je celý příběh vystavěn. Pomineme-li zbytečný úvodní emo patos, tak scénář je i nadále konzistentně dementní. Postavy si počínají tak nelogicky, až to hatí celý zážitek z filmu. 5/10 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Chan umí vážné role a velice mu sedí, jako příklad lze uvést fantastické New Police Story, ale tady má neskutečné štěstí že mu sekunduje výtečný Brosnan, jelikož scénář je opravdu vyloženě debilní. Občas jsem se docela nahlas smál, jak jeden šedivý a schrbený moula otravuje každého jak filcka po festivalu Trutnov a myslí si, že se kvůli jeho dceři snad posere celý svět. Brosnanovi jako nějakému náměstkovi bůh ví na jakém úřadu projde v klidu všechno, od plánování všelijakých politických tlaků až po vraždu. Vyšetřování je podivné a vůbec to celé dává smysl jak manuál k videu v japonštině. V 21. století naprosto nemyslitelné, co se ve filmu děje. Brosnan hraje drsnýho bejvalýho teroristu a před Chanem se tam div nepočůrá strachy. No když přestanu píčovat, akční scény mají říz, celé to vypadá na rozpočet slušně a ubíhá to rychle. Chtěl jsem dát trojku, ale okolo 80. minuty se to rozjede víc a začalo mě to na plno bavit a Chan tu akci pořád v nohách má. Jednohubka kterou nadhodnotím ani nevím proč. Chan má lepší filmy a Campbell taky. 70% slabších. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých filmov, ktorí začínajú dobre a ešte lepšie pokračujú. Martin Campbell opäť povolal Jamesa Brosnana Bonda a postavil ho tento krát proti ázijskej hviezde. A som za to aj rád. Jackieho Chana som už dávno v niečom dobrom nevidel a tento typ príbehu o pomste mám celkom rád. Navyše táto "tatkovská pomsta" v serióznom kabátiku bez nejakých blbín Chanovi veľmi sedí. Za zmienku stojí aj dobra choreografia, kamera či hudba, ktorá pekne dotvára napätie. Príjemné prekvapko, bavil som sa. 80% - 4* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čínská odpověď na Ramba, ve které nechávají sakra nebezpečného Jackieho pobíhat v lese kdesi v Severním Irsku, aby dostal z bývalého Bonda seznam teroristů, kteří způsobili smrt jeho dcery. Místy výborné a hodně netradiční role pro Chana. Film, přestože se jedná o čínskou práci na zakázku je až nebezpečně solidní a je vidět že to Čína se vstupem na Hollywoodský trh myslí smrtelně vážně. Martin Campbell vyloženě špatný film ani natočit neumí. 65% ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

I když si užívám choreografie stárnoucího, ale snad čím dál lepšího Chana - protože jeho stárnutí je součástí bitek, které už nemusí a nejsou perfektní, o to však lidštější - za téma si film zaslouží odpad. ____ Tahat ze skříně kostlivce příšerných bombových útoků IRA? Vymýšlet nové a hrozivější v současné Anglii? Fantazírovat o nové vlně terorismu, který přitom skončil nedávno? To je snad přímo snaha vyburcovat nějaké blbce, aby znovu povstali a začali zabíjet. SHRNUTÍ: Když už IRA, tak něco, co se skutečně stalo. Ne pohádky, které mohou sloužit jako náborový leták. Zájemcům o téma doporučuji Boxer z roku 97 nebo Krvavá neděle z 2002, atd. Ono je toho podle reality bohužel hodně. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Okrem Londýna sa filmovalo aj v prístavnom meste Larne v Severnom Írsku, teda v štáte v ktorom bola snímka aj oficiálne zakázaná. K dispozícií ju však majú na platenej stanici Netflix. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama