Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 2

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (344)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Chan umí vážné role a velice mu sedí, jako příklad lze uvést fantastické New Police Story, ale tady má neskutečné štěstí že mu sekunduje výtečný Brosnan, jelikož scénář je opravdu vyloženě debilní. Občas jsem se docela nahlas smál, jak jeden šedivý a schrbený moula otravuje každého jak filcka po festivalu Trutnov a myslí si, že se kvůli jeho dceři snad posere celý svět. Brosnanovi jako nějakému náměstkovi bůh ví na jakém úřadu projde v klidu všechno, od plánování všelijakých politických tlaků až po vraždu. Vyšetřování je podivné a vůbec to celé dává smysl jak manuál k videu v japonštině. V 21. století naprosto nemyslitelné, co se ve filmu děje. Brosnan hraje drsnýho bejvalýho teroristu a před Chanem se tam div nepočůrá strachy. No když přestanu píčovat, akční scény mají říz, celé to vypadá na rozpočet slušně a ubíhá to rychle. Chtěl jsem dát trojku, ale okolo 80. minuty se to rozjede víc a začalo mě to na plno bavit a Chan tu akci pořád v nohách má. Jednohubka kterou nadhodnotím ani nevím proč. Chan má lepší filmy a Campbell taky. 70% slabších. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jackie "that fuckin´ Chinaman" Chan v úlohe starého zlomeného muža, ktorý ešte dokáže zlomiť aj zopár mladších mužov. Bolo by to super, Martin Campbell je výborný remeselník, ale niekto niekde rozhodol, že 70% filmu bude tvoriť dialógová politika a rodinná melodráma okolo Piercea Brosnana a až ten zvyšok sa bude točiť okolo Jackieho pomsty za dcéru zavraždenú írskymi teroristami. Napriek tomu solídna vec. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Postarší páni Jackie Chan a Pierce Brosnan tu rozohrávajú vlastnú hru o pomste a vybavovaní účtov, kedy obom sekundujú menej známe filmové tváre. Veľmi vydarený akčňák s Jackiem v hlavnej úlohe. Veľmi sa mi páčilo, že z hlavného hrdinu nerobili nepremožiteľného šesťdesiatnika, ale akčné scény "prispôsobili veku" a film bol podstatne viac uveriteľný. Malo to spád, napätie, vyvážený a zaujímavý dej aj dobrý scenár. Tento film rozhodne nenudí. A aj keď tam je politický tlaky z IRA, nie je tam toho politikárčenia toľko, aby sa v tom nedalo vyznať. Môžeme teda vypnúť a plne sa sústrediť na akčnú jazdu, ktorú na staré kolená predvádza Jackie Chan. Snímka má slušný spád, sviežosť, pevný scenár a Jackieho Chana, ktorý po fyzickej stránke akoby nestarol. Kratšie zápasy tu má síce len dva, ale presne také, na aké sme u neho zvyknutí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých filmov, ktorí začínajú dobre a ešte lepšie pokračujú. Martin Campbell opäť povolal Jamesa Brosnana Bonda a postavil ho tento krát proti ázijskej hviezde. A som za to aj rád. Jackieho Chana som už dávno v niečom dobrom nevidel a tento typ príbehu o pomste mám celkom rád. Navyše táto "tatkovská pomsta" v serióznom kabátiku bez nejakých blbín Chanovi veľmi sedí. Za zmienku stojí aj dobra choreografia, kamera či hudba, ktorá pekne dotvára napätie. Príjemné prekvapko, bavil som sa. 80% - 4* ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Sek sem se semtexem.“ Protřepat, nemíchat tentokrát nezachraňuje svět, ale jen svou kůži a politickou kariéru. Před lety si umyl ruce od krve, celý kýbl Solviny na to padl, a zakopal válečnou sekeru i zbylý semtex (GPS si zapsal). Teď je z něj mírotvorce, usmiřující protestanty s katolíky, což je práce pro vraha. Navíc se mu zbláznila spící buňka, rakovina násilí znovu bují a ke všemu jakási zakrslá žlutá opice opruzuje: „Prozraď jméno!“ Jo jo, Jackie Chenovi sice už vržou klouby, ale pořád umí kopat jak mula. Na Hennsseyho si vyskakuje jak péro z gauče, háže mu vidle do politických pletich a chlapcům z IRA na záchodech odpaluje bomby pod prdelí, aby taky poznali jaké to je. Nepolapitelný Quan se plíží kanály Ulsteru i bažinami v lesích, jako Rambo straží pasti s kůly a při rvačce sám zbouchá šest urostlých na jednu hromadu. Zmlácení teroristi pak na něj volají posily, 100 chlapů [nekecám, čas 57:20] a já konečně pochopil, že nekoukám na thriller, ale na akční komedii. Škoda. POLITICKÉ OKÉNKO: [][] Až film zkouknou v Buckinghamském paláci, objednají z Číny kontejner důchodců a ti jim Belfast i Dublin vyčistí od IRA dočista do čista. A v Ulsteru konečně zavládne mír. [][] God Save the King! ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Pri natáčaní výbuchu autobusu na Lambert Bridge v Londýne bol policajtom dvakrát nahlásený teroristický útok, keďže nie všetci v okolí o natáčaní vedeli. (Astonko)

Reklama

Reklama