Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (597)

choze 

všechny recenze uživatele

Horor roku. Komorní story se suverénní řemeslností a nápaditostí děsí hned na dvou frontách - jednak staví na strachu ze tmy, druhak je tu pro mě mnohem horší strach z matky, propadající se před očima svého bezmocného dítěte do šílenství. To je asi nejděsivější situace, jaká v reálném životě může existovat - když se proti nám obrátí ti, kteří nám dali život a jsou nám nejblíž a to dokud jsme na nich ještě zcela závislí. Kromě pečlivě pravidelného a velkorysého dávkování napětí a hrůzy tvůrci nezapomněli ani na jasně načrtnuté, inteligentní a sympatické postavy a tak je komu fandit a o koho se bát a ve finále jsem dokonce zamáčkl slzu dojetí. Celou dobu to vzorově funguje a je to velmi sympatické. Snad jen ty "volume-prudce-doprava-lekačky" bych oželel a trochu mě zmátly ty nápisy ve sklepě. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Zhasni a zemřeš" - v ložnici rajcovní, v kině o nervy. Plusy? Nádherný strašidýlko, pěkná sestřička, fajn nápady a pár prďanců v trenýrkách. Mínusy? Kolektivní chování postav ve stylu "chci pojít co nejdřív" a v průměru čtyři odstávky proudu městské elektrárny na jednu noc. Strachu se přece nemusí tak okatě chodit na ruku... ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Taky se vám stává, že vidíte povedený hororový kraťas a říkáte si, že je škoda, že to není celovečerák? V případě "Lights Out (2013)" byly mé prosby vyslyšeny a po necelých třech letech dostal mrazivý námět plnohodnotnou stopáž. Zhasínání & rozsvěcení sice funguje i nadále (jaj!), ale co je to platné, když je *SPOILER* vrčící duch psychopatické holky s nesnášenlivostí na světlo a hlasem Satana *SPOILER* tak neskutečně otravný, že je veškerý strach ta tam? ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Spíš takovej pěknej žánrovej trénink, než skutečnej horor. Odpovídat tomu budou povětšinou i reakce publika - s příležitostným divákem to sem tam škubne, hororoví matadoři nehnou brvou. Sandberg dosud vytvářel tu více, tu méně sympatické kraťasy, z nichž byla většina určitým způsobem vtipná, nicméně dlouhá (no, dlouhá...) stopáž mu nesluší. Jednoduše moc neví, co s ní. Postavy i mytologie záporáka jsou jen letmo a na jistotu načrtnuté rekvizity, lekačky nepřekvapí a ústřední bubák je zajímavý spíš hrátkami se světlem a tmou, než že by dokázal opravdu děsit. Kdybych měl film shrnout - není tu vlastně nic vyloženě špatně, jen je toho málo a moment překvapení se nekoná. 5/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Lights out má pomerne originálny hlavný motív. Niektoré scény alebo skôr kratšie momenty boli fakt vydarené. Film ako celok bohužiaľ pôsobí iba priemerným dojmom. Ani sympatická T. Palmer filmu nepomohla( zato Gibsonovi vo vojnovej novinke určite áno), malý chlapec bol otravný jak oslík v Shrekovi a Teresin priateľ bol iba do počtu. Postava mamy, ktorú hrá M. Bello mala byť ťahúňom, ale vzhľadom na nedostatok priestoru, ktorý dostala jej osud v závere nikoho nešokuje, čo je škoda. Dúfam, že sa na tú tému ešte niečo natočí, fakt hlavná myšlienka nebola zlá, len to jednoducho nevyšlo. Možno to vyjde niekomu inému. 60%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Režisér David F. Sandberg je zvyklý si vypomáhat při produkci a vymýšlet nejrůznější způsoby, jak udělat věci jednoduše a levně. Například aby bylo vidět, jakým směrem se bubák dívá, měl mít mírně svítící oči. To by bylo jako vizuální efekt moc drahé, a tak prostě přilepil herečce na oční víčka odrazky. Některé vizuální efekty si ale dělal režisér sám. (Gypaetus)
  • V pokoji Rebeccy (Teresa Palmer) visí plakát skupiny Avenged Sevenfold s jejich nejznámější písničkou "Hail To The King". Režisér filmu David F. Sandberg je jejich velkým fanouškem. (Yoshitsune)
  • Teresa Palmer (Rebecca) v jednom interview priznala, že v dobe natáčania filmu Lights Out (2016) spávala s rozsvieteným svetlom. Sama si tento fakt neuvedomovala až do momentu, keď ju na to upozornil otrávený manžel. (Marceloo)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama