Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (597)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Koukali jsme na to spřáteli na chatě. Nahoře v patře chajdy nechtěly spát naše ratolesti a byť řádně uloženy ke spánku, v té tmě dělaly děsný bordel, takže jsme si povzdechli, že zatímco na obrazovce běhá jedna Diana, my máme nad sebou 4. Naštěstí jedna podruhé zhasínala až zbyla ta poslední a tak jsme po kamarádovi požadovali zastřelení, protože bychom se jeho nespícího synka asi jinak nezbavili :-). Nu co k filmu. Přiznávám, že poprvé jsem se lekl a Diana byla opravdu odporná. Jenže logika pak začala dost skřípat a začalo se to celé dost opakovat. Pokoj, světlo, prasklá žárovka, Diana. Dvorek, světlo, zhaslá lampa veřejného osvětlení, Diana. Sklep, baterka, zhasnutí baterky, Diana... Konec už haproval dosti... a táhl se. Dvě prasklé žárovky. * * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nový (americký) Kruh. Po Mame ďalší kraťas natiahnutý na celovečerák a so silným produkčným zázemím (Guillerma del Tora strieda James Wan). Po počiatočnom nadšení (chudák Billy Burke zo Zoo) stupeň nadšenia síce klesá, ale i vďaka rozumne zvolenej, striedmej stopáži nie príliš. Atmosféra, sympatický kasting (až na premúdreného chlapca, ktorý rozpráva ako leporelo s maturitou), vizuálne premakané monštrum, skvelé univerzum (hoci čiastočne kopírujúce thajský Shutter z roku 2004) a z toho vyplývajúce originálne nápady postáv, ktoré bojujú s netvorom (hoci to občas nemá logiku: niekedy ho neodláka ani pomerne veľké množstvo svetla a inokedy stačí v obrovskej temnej miestnosti škrtnúť zápalkou a je fuč). Sranda je, že Teresa Palmer hrala presne pred 10. rokmi v relatívne podobnej (ale kvalitatívne oveľa horšej) Smrtiacej nenávi2ti. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sandberg hororovú atmosféru a napätie proste vie. Stačí kuknúť na jeho kraťasy. To čo fungovalo v nich funguje aj tu, akurát okrem vypätých scén tu musí pracovať s celou dlžkou a príbehom, ktorý nie je zlý, ale v závere dosť odbyty bez nejakej lepšej šťavy. Ale inak fajn, jeden s tých lepších hororov. Možno so Sandberga niečo bude, ak mu bude James Wan produkovať pár filmov. 70% - 3* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dianka se bojí světla, s manikúrou už dávno sekla. Chceš se vyhnout jejím rejdům? Pořiď světla, straň se šmejdům! Nakup lampy, louče, kamínka - zhasne ji jen maminka… Pár bubu výstupů světloplachého strašidla, velmi špatný dětský herec, menší problémy s celovečerním formátem a pečlivě vyplněná žánrová šablona tužkou made in TaiWAN. Motiv i název možno použít u agresivní reklamní kampaně E.ONu.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Škoda toho poňatia čoby radovej žánrovej jednohubky, pracujúcej s ohranými klišé, so stopážou komédií s Lesliem Nielsenom. A škoda slabého rozpracovania postáv. Zrúda Diane má väčší potenciál, sama o sebe je desivejšia než ktorýkoľvek výjav z Wanovych režijných majstrštykov. Scény s ňou sa vyvinú z priebežného mravenčenia do veľmi intenzívneho finále. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle úspěšného krátkometrážního snímku Lights out (2013). (machmej)
  • V pokoji Rebeccy (Teresa Palmer) visí plakát skupiny Avenged Sevenfold s jejich nejznámější písničkou "Hail To The King". Režisér filmu David F. Sandberg je jejich velkým fanouškem. (Yoshitsune)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama