Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (597)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrný film, který mě ničím nezaujal, naopak jen umocnil můj dojem, že horor je v současnosti asi nejpokleslejší filmový žánr. Obsazení no name herci nijak nenadchne (s výjimkou zestárlé Marie Bello, která pod svými vráskami dává už jen matně tušit, že jsem ji kdysi za jejích mladých let obdivoval v seriálu Pan a paní Smithovi), triky působí hodně nízkorozpočtovým dojmem, scénář žádnou větší filmařskou invencí zrovna nehýří, a samotná atmosféra i celkové vyznění filmu je postaveno v první řadě na infarktových lekačkách, které já osobně fakt nemusím. Nenároční fandové žánru si u tohoto filmu asi přijdou na své, ale osobně od kvalitního hororu čekám přece jen něco víc. Psát o nějakém zklamání by však u mě nebylo na místě - od toho filmu jsem už předem žádná velká očekávání neměl, což se v posledku i potvrdilo - je to jen další přiblblý horor, jakých se dnes točí mraky a po kterém za chvíli ani pes neštěkne. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

David Sandberg se dostal do podvědomí svými originálními hororovými kraťasy s děsivým bubákem. Jenže atmosféra, která dokázala tak výborně fungovat na prostoru pouhých 3 minut, to v tomto celovečerním snímku bohužel nedokáže v takové síle, jako v kraťasu. Poznáváme historii Diany a její charakter má dobře vystavěný i fungující příběh. Herecky kraluje Teresa Palmer, která nejen, že je fakt nádherná, ale je i skvělá herečka. Líbil se mi její styl drsné metalistky a zájem o "dark arts." Plus plakát Avenged Sevenfold:) V roli její matky se představí výborná Maria Bello. Celkově však snímek funguje více na principu lekaček, než na vystavěné atmosféře. Lights Out za mnohé vděčí právě Terese a Marii. S méně schopnými herečkami by snímku zůstalo jen Dianino pozadí (příběhu samozřejmě:) a jen s tím a předvídatelnými lekačkami by Lights Out těžko obstálo. Závěr se asi inspiroval Klubem rváčů:) Žádný otevřený konec, žádné "o pět let později..." Měla jsem dojem, že filmu příliš nepomohl Hollywoodský přínos. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit. Podobně intenzivní a originální lekačku jsme v kinech snad ještě neměli a těžko si v dnešní hororové konkurenci představit účinnější způsob, kterak divákům maximálně znepříjemnit návrat domu potemnělými ulicemi. Od začátku se jede na plné obrátky a bez zbytečných řečí je nám servírována inteligentní duchařská zápletka okořeněná tak hustou atmosférou a natolik děsivým bubákem, že bych si i zachrochtal blahem nemít ze samé nervozity stažené hlasivky. Plus bezchybná gradace, díky níž zlo nepřestává ani ke konci děsit, rozumná stopáž a samozřejmě naprosto odzbrojující kráska Terasa Palmer, jejíž zásluhou jsem ani nedýchal i v těch méně vypjatých scénách. Zbytečné si stěžovat a skuhrat, víc už snad chtít ani nemůžeme.... ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

"Krátký film Davida F. Sandberga v celovečerním formátu!" ___ Strhující hororový námět, kterému ovšem uškodil samotný scénář. Což bylo na jednu stranu předvídatelné, když tříminutové video roztáhnete na hodinu a půl! ___ Hororoví fanoušci, kteří prahnou po hororové atmosféře plné hlasitých lekaček, milionu záběrů na pokoje a chodby v pusto černé tmě, jež mají nahánět strach a atmosféru, budou jistě spokojeni. Ovšem ti, kteří mají rádi hororovou atmosféru skloubenou s příběhem (viz. The Conjuring 1+2, Sinister, Žena v černém) nebudou nejspíše skákat metr dvacet, jako převážná většina. Každopádně Zhasni a zemřeš (hodně debilní český překlad) své hororové kvality určitě bezpochyby má! Buduje si atmosféru od prvních minut, což se u moderních hororů hodně cení! ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Povedený kousek, kterých se zase tolik za posledních 5 let neurodilo, ale pokud vzniknou každý rok jeden až dva takovéto kousky, nebudu se vůbec zlobit. Malinko zamrzí že i pod tohle se podepsal současný Král hororu James Wan. Přejdu k filmu. Hned od začátku nás tvůrce seznámí s čím budeme mít co do činění a tenhle odvážný tah musím uznat že vychází, protože přestože často platí známé rčení bojíme se neviděného, tady je Bytost tak působivě děsivě navržena, že pokud by ji tvůrci skrývali, vlastně bychom se neměli čeho bát. Svítící oči a dlouhé prsty jednoznačně vládnou. Nechce se mě prozrazovat děj filmu a také jsem spokojen s tím že strach jsem opravdu měl. Před spaním mě v ložnici zablikala lampička, aby asi o 5 sekund později zhasla. Asi tušíte že jsem v ten moment měl ne zrovna příjemný pocit :) 80% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle úspěšného krátkometrážního snímku Lights out (2013). (machmej)
  • Na začátku film, když si Paul (Billy Burke) na obranu bere baseballovou pálku z vitríny, si můžeme všimnout figurky, vzhledově identickou s tváří z původního krátkometrážního Lights out (2013). (Kejf.)
  • Režisér David F. Sandberg je zvyklý si vypomáhat při produkci a vymýšlet nejrůznější způsoby, jak udělat věci jednoduše a levně. Například aby bylo vidět, jakým směrem se bubák dívá, měl mít mírně svítící oči. To by bylo jako vizuální efekt moc drahé, a tak prostě přilepil herečce na oční víčka odrazky. Některé vizuální efekty si ale dělal režisér sám. (Gypaetus)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama