Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osud je spojil. Nebezpečné síly se je snaží rozdělit. Geralt a Yennefer dělají, co mohou, aby byla Ciri v bezpečí, zatímco se na kontinentu schyluje k válce. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (165)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, bohužel žádné zlepšení, naopak. Svět Zaklínače definitivně přišel o jakoukoliv unikátnost a stalo se z něj generické fantasy do tuctu, ve třetí sezóně s jediným motivem – ochrana pronásledované Ciri, který hraničil s umanutou posedlostí a ztrácel se v nepřehledných politických zájmech celého kontinentu se snad desítkou zainteresovaných stran. Akce bylo málo (ještě méně té dobré, až ve 2. půlce snesla nějaká měřítka) a Geralt se dávno smířil s rolí pohůnka, jelikož zde všechno řídí rozhodné ženy. Seriál dobře vypadá, přes ucházející finále však tápání a arogance tvůrkyň pokračují v sestupné tendenci. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, třetí řada Zaklínače je o chlup lepší než druhá, stejně tak je lepší, než první řada Prstenů moci, a ano, tvůrci se opravdu aspoň v hlavních liních drží knižní předlohy, ale...Těch ale je prostě v návaznosti na to, co bylo napácháno už dříve spoustu. Jakmile se objeví jakákoliv nová postava, tak máte nutkání si rozbít hlavu o zeď, jak tragicky to tvůrci obsadili. Stejně tak od tvůrčího týmu chybí jakékoliv pochopení atmosféry Sapkowského světa. Některé pochlebování knižním fandům pak působí v pravdě až komicky, zvláště v prvním díle, kdy se tvůrci snaží ukázat, jak moc knižní předlohu milujou a narvali tak do jendoho dílu v podstatě celou druhou polovinu předchozí knihy, kterou v minulé řadě úspěšně ignorovali. Je třeba říct, že tvůrci asi nějakou sebereflexi mají, protože už zmiňovanou druhou řadu vesměs kompletně ignorují. S odchodem Henryho Cavilla, který byl pro mnohé fans posledním držákem si troufám říct, že budoucnost seriálu není moc růžová. ()

Reklama

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fňuk - to vystihuje snahu vrátit se k předloze po tom, co z původního příběhu nic nezbylo. Nerozumím tomu, proč si tvůrci hráli na vypravěče nových (a mnohdy fakt plytkých, trapných a amatérských) příběhů, když se teď vrátili k tomu již vyprávěnému. Výsledkem je chaos. Ten, kdo zaklínače zná, je zmatený z toho pokrouceného světa, několikrát přepsaných charakterů postav a jejich motivů. Ten, kdo ho nezná, musí být zase zmatený z toho, že se nic nevysvětlí, nic nemá hranice ani pravidla. Scénář je nenápaditý, snaží se působit rafinovaně, ale přitom postrádá jakoukoliv návaznost a logiku. Chybí jasné směřování od A do B, nemáme totiž ani A ani B, žádný hlavní příběh, motiv, vývoj postav… nic. Je to prázdné a návrat k předloze už to nezachrání. Je mi líto Cavilla, měl to pro něj (a nás) být splněný sen, místo toho je to noční můra. A to si nikdo z nás nezasloužil. Jediné pozitivum je v tom, že mě tvůrci namotivovali k opětovnému přečtení knih… potřebuju si spravit chuť. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stojím pevne za tvorcami seriálu a za Cavillovým Geraltom mi bude ľúto asi toľko, čo za výmenou na poste jeho kobyly. Len dúfam, že ustoja hlúposť nemalej skupiny divákov a zdarne ukončia tú skvelú vec, ktorú začali a ďalej rozvíjajú. Vôbec nie dokonalá a predsa neodolateľná Sapkowského séria je totiž PRESNE tým materiálom, ktorý si žiada tu zvolený prístup... ale tak vysvetľujte to polo-sčítanému obecenstvu a hollywoodskej hviezde (ktorá sa tvári ako neviem aký veľký fanúšik a potom predvádza herecký výkon hodný tak akurát štvrtého herného pokračovania). Držím palce, nepoľavujte, dobre to robíte! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to fakt smutné, když si vzpomenu na to, jak kvalitně seriálový zaklínač před 4 lety zahájil svou pouť. Ale tým okolo Lauren Schmidt postupně ukázal pravou barvu. A tou jest bohužel absolutní plivanec do tváře původní knižní sérii. Opravdu jako jediný klad ve všech třech sériích mohu vyzdvihnout Cavilla. On jako jediný věděl, s jakou monumentální sérií má co do činění. A hlavně Geralta ztvárnil způsobem, jako by z oka vypadl knižní předloze. Jinak nenalézám žádná jiná výrazná pozitiva. Jasně, hlavní postavy pořád patří k tomu nejlepšímu (vztah s Yennnefer to drží nad vodou), ale ostatní je přímo kolosálně zpraseno! Vedlejší linky tragické, chvílemi nedávající sebemenší smysl. A ta rádoby akce? Já vám fakt nevím, ale ani jedna bitka se nedala měřit s potyčkami z první série (zejména ta na tržišti s Renfri se pořád vyjímá na výsluní). A ta digitální krev a strašné CGI? To mi též nejde na rozum, když si vzpomenu na štědrý rozpočet. Jo, ono už s Cavillem to stojí za houby. A teď si, dámy a pánové, představte, že v příští sérii už nebude. Tím jest zaděláno na průser jako vrata. Za mě si třetí série odnáší průměrných 5/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Bojový choreograf Wolfgang Stegemann se vrátil ke 3. sérii, aby připravil bojovou scénu podobnou z první epizody Začátek konce (2019). Do přípravy druhé série nijak nezasáhl. (Geralt z Rivie)
  • Třetí řada seriálu se natáčela ve Slovinsku, Chorvatsku a na severu Itálie. (raininface)

Reklama

Reklama