Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenze uživatele LordMysti k tomuto seriálu (3)

Zaklínač (2019) 

Jako obrovský fanda knižní předlohy jsem se nemohl dočkat! Tohle se mohlo podělat opravdu hodně, ale naštěstí vypadá svět zaklínače parádně, ponuře a syrově, přesně jak jsem si z knížek představoval. Trochu mě mrzí že první série se hned vrhá do vyprávění několika příběhů současně, určitě by bylo mnoho materiálu na detailnější představení hlavní postavy Zaklínače, jeho schopností a dovedností. Bylo by to i zajímavější kdy by se autoři mohli více soustředit na propracovanější souboje s nestvůrami a lépe by divák poznal a pochopil co je to vlastně zač. A klidně až s další sérií by se mohli přidávat politické a další linie. I tak je to fantasy seriál který nemá konkurenci a jsem za něho vděčný, hlavně že ho autoři nezazdili, což by nebylo ani velké překvapení. Update po třech sériích: Snižuji celkové hodnocení na 4* a to ještě těsně. Druhá série se hodně zamotala do politikaření, sfér, konjukce, monolitů a ve třetí to vlastně už ani není o zaklínači, ale o čarodejkách a politických tahanicích. Série od série slabší a horší :( ()

Série 2 (2021) (S02) 

Slabší než první série, zbytečně moc politikaření, monolitů, konjukce a sfér a málo zaklínače a jeho obyčejného boje s běžnými příšerami :( ()

Série 3 (2023) (S03) 

Vím že to jde hodně podle knížek, ale autoři si zrovna vybraly ten příběh, který mě osobně na celém zaklínači bavil nejméně. Preferoval bych více zaklínače a méně politiky a čarodějek... ()

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama