Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 3
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt z Rivie, zaklínač, ktorý loví príšery za peniaze sa stretáva s čarodejnicou Yennefer a princeznou Ciri. Ich osudy sú prepletené cez zákon prekvapenia a spoločné dobrodružstvá. Yennefer sa mení z deformovanej ženy na mocnú čarodejnicu, zatiaľ čo Ciri uniká pred dobyvateľmi z Nilfgaardu. (Filmaris)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (226)

V.Silver 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komplikované, pomalé - ale skvěle vystavěné a zahrané. Užíval jsem si každou chvíli s Geraltem, velmi dobrá byla "geneze" Yennefer i krkolomná cesta Ciri. Jako fanoušek knížky i her jsem byl z první řady Zaklínače nadšen, protože tato sága konečně dostala herce i rozpočet na to, aby mohla být převedena na filmové plátno v odpovídající podobě. 89 %, přičemž ty 4 % jsou za Toss a coin to your witcher :-) ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to zlý. Prostřední povídkový epizody mají dokonce nádech výtečnosti, Yennefer s Marigoldem jsou fajn a občas jsem se divil, jak dobrou polívku se daří uvařit z tak levnejch surovin. Zároveň už jsem ale dlouho neviděl tak obskurní dramaturgickej patvar. Fakt. Žádnej poctivě kutanej příběh pro fanoušky i neznalce, spíš osm vytrženejch stránek. Tu ze začátku, tu z konce, tu z těch nejlepších pasáží, tu z vaty. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhovou strukturou je to narozdíl od srozumitelnější dvojky spíše jen fan-service pro ty nejvěrnější, kteří hltají po nocích hru na PC. Některé senzační momenty překrývají ty, které řadový divák, nebo ten co nezná detailně předlohu, vlastně mnohdy ani moc nechápe a tím pádem absentuje vtažení do děje. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel po velkém několika měsíčním očekávání přišlo obrovské rozčarování. Četl jsem všechny knihy i komiksy a hrál druhý a třetí díl. Na seriál jsem se teda moc těšil, ale zkrátka jsem necítil tu radost a nadšení jako u knížek nebo třetího dílu. Henry Cavill je dokonalý Zaklínač, ale bohužel nedostává skoro žádný prostor. Tři dějové linie, které se odehrávají v různých časových obdobích moc nefungují. Postava Zaklínače a původní povídky se tu díky tomu ztrácí a zůstávají osekané a nerozvinuté a vůbec nevyznívají tak, jak by mohly. Velká škoda, že tvůrci nezvolili jiný styl vyprávění. ___ Ostatní herci/postavy už mě tolik jako Henry nenadchly. Za zmínku stojí snad ještě Marigold, hlavně díky zpěvu a hláškám (jinak ten herec moc sympatický není) a trpaslík Yarpen Zirgin, který se objevil v bohužel jen v jednom díle. Yennefer mě vyloženě srala. Celá její dějová linka byla příšerně nudná. Byl jsem zvědavý, jakou udělají ze znetvořeného hrbáče krasavici, ale to se nepovedlo. Ta herečka má opravdu divnej a nesympatickej obličej. Ostatní ženské postavy taky moc krásy nepobraly (snad až na Renfri a Triss). ___ No a co se týká výtek, které mnozí mají vůči černým elfům, dryádám atd., tak to bych moc neřešil. To mi vadilo ze všeho nejméně. Bohužel v dnešní době to už ani jinak nejde. Kdyby totiž tvůrci obsadili pouze bílé herce, někdo by je šmahem nařknul z rasismu jako tvůrce hry Kingdom Come, kteří do své hry zasazené do středověkých Jižních Čech taky nedali žádné černochy a skandál byl na světě. ___ Celkově vzato seriál se od čtvrtého dílu trochu rozjel a šlo to v pohodě dokoukat, některé díly byl dobré (hlavně ten s drakem), ale některé byly vyloženě o ničem. Jsem zvědavý, co vyvedou z druhou sérií. Doufám, že kvalita půjde nahoru. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitatívne dosť nevyrovnané, ako píše zigíš. SPOILERy! Konflikt, ktorý mala v Geraltovi zanechať Renfri po skončení prvej epizódy celkom funguje, ale jej vnútorný konflikt bol omnoho silnejší a zabitie najlepšie napísanej, obsadenej a pravdepodobne aj zahranej postavy celého seriálu hneď v úvode, mi ako logický krok moc neprišlo. Ono s časom je to tu vôbec zvláštne. A páči sa mi to, hlavne jak s ním narábali v prvých štyroch častiach, než to začnete očakávať. Ďalej sa mi páčili ženské postavy, konkrétne Renfri, Jenn a kráľovná. Mali v sebe hodne smútku a bolesti. Na druhú stranu Fiona a postavy mužské mi prišli nedotiahnuté. Snáď neskôr. Tiež by sa mohli prestať tak ponáhlať, príbehu to škodí, všetky tie ale. Zatim tri a pol. Ps: Knihu som nečítal, hry som nehral. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Spolu s Renfrii byla přeobsazena celá její banda, kde původní herce nahradili profesionální kaskadéři. Až na postavu Nohorna (Packy Lee). (Geralt z Rivie)
  • V knižní předloze zaklínač, který se Strigu pokoušel ulovit před příchodem Geralta (Henry Cavill), utekl. Zatímco v seriálu jej tvůrci nechali zabít. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama