Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 3
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt z Rivie, zaklínač, ktorý loví príšery za peniaze sa stretáva s čarodejnicou Yennefer a princeznou Ciri. Ich osudy sú prepletené cez zákon prekvapenia a spoločné dobrodružstvá. Yennefer sa mení z deformovanej ženy na mocnú čarodejnicu, zatiaľ čo Ciri uniká pred dobyvateľmi z Nilfgaardu. (Filmaris)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (226)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřil jsem tomu. Trailery byly divné, fotky ještě víc a Cavill úplně nejvíc. O to víc jsem byl ale překvapen, co jsem 20. prosince 2019 uzřel. Uzřel jsem špičkový fantasy seriál. A zatraceně strhující fantasy seriál. Zaklínač nenudí ani jedinou vteřinou a má opravdu šanci stát se tím pravým nástupcem GOT, k čemuž patrně i dojde. A velmi zaslouženě. Henry si mně získal na svou stranu od první vteřiny, protože on opravdu JE Geralt. A Joey Batey jako Marigold je pak absolutně famózní. A nakonec i ta Anya Chalotra, která je prostě překrásná a sexy... tak jak má Yenefer být. A teď k adaptaci samotné - seriál sleduje hafo linek odehrávající se v různých časech (patrně tři časové linie), které trvá nějakou dobu odhalit a neznalci seriálu (dobře, či her) by v tom mohli mít trochu hokej. Ale vážně jen trochu, a to myslím upřímně. To nejlepší (a často nejvtipnější) z povídek je většinou vynecháno, téměř všechno je předěláno ku prospěchu seriálové věci, ale mně to ani v nejmenším nevadilo. Pilot sice zpětně jede tak nějak na půl plynu, ale je to pilot a nemohl být lepší. Ovšem epizody 2 - 6 jsou neskutečná lahůdka, která překonává i ty nejlepší díly GOT. Poslední dva díly jsou opět o něco slabší, ale fakt jen o trochu. Konec je krásně otevřený a já se na druhou řadu neskutečně těším. Zaklínač je skutečně v dobrých rukou. Zamiloval jsem se hned v první minutě a s každou další jsem byl zamilovaný o něco víc. A ano, samozřejmě je to lepší, než polská verze (ale Zebrowski, je přecijen Zebrowski). Tady je všechno v pořádku. 100%. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.séria zobrala najlepšie poviedky z prvých kníh, pridala aj prequel story k niektorým postavám a ajkeď občas vidieť nižší budget, funguje to. Niektoré veci ma oproti knihám bavili menej, musím ale priznať že som občas dobrovoľne prehliadal chyby lebo ma to proste bavilo. Henry Cavill bol dobrá voľba ktorej som ako jeden z mála veril hneď po ohlásení. Skákanie v deji je zo začiatku určite problém pre neznalcov, ale zas tak zle to nevidím, veľmi rýchlo si zvyknete. Najväčšie mínus teda ostáva že cítiť produkčné rezervy. Zo súčasnych fantasy seriálov ide ajtak o nadštandart.  8/10 ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vím, že je až divné, že Zaklínače hodnotím až čtvrt roku po premiéře, když ho celý svět stačil vidět do Vánoc, maximálně do Nového roku. Já jsem ale měl s novým vůdcem televizního fantasy žánru ze začátku trochu problémy, skoro nepřítomný kontext mezi prvními díly mě dokonce na dlouhou dobu odradil. Dost se změnilo až s rozhodnutím nejprve přelouskat knížku a se znalostmi z ní se poddat zbytku seriálové adaptace. Ta se mi ve své druhé půlce zamlouvala místy až na samotných 5 hvězd a věřím, že se se svou budoucí druhou (snad i třetí, čtvrtou..) sérkou vyšplhá mezi lídry fantazijního soudku na našich obrazovkách. [viděno na Netflixu] ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Geralt je dobrej. Vlastně celej casting mi celkem pasoval, jakkoli Yennefer bych si asi představoval hranou víc sebevědomě. Ale to je otázka tvůrčí licence v procesu adaptace, takže cajk. Námitku mám jen dvojí: 1) Celý seriál působí tak nějak lacině. Není to ten druh lacinosti, jako když jsem sledoval kdysi polskou adaptaci, kde Geralt bojuje v prvním dílu s provazem v bažině, ale přece jenom bych od Netflixu čekal o něco lepší vizuální a speciální efekty. 2) A pak je tu scénář. Tvůrcům se sice zdařilo poměrně dobře propojit děj ságy s povídkami - a přiznám se, příjemně mě překvapila ta hra s časovými liniemi - ale ke konkrétním epizodám jsem o kus kritičtější. Někde chybí příběhu větší drive a osudovost (čtvrtá epizoda s Ježkem), někde jsou problémem prkenné, vševysvětlující dialogy (to se týká hlavně slovních výměn mezi Yennefer a Geraltem, kdy hlavní hrdina vždycky přepne z módu zachmuřeného drsňáka do polohy "potřebuju ti říct, jak moc tě miluju a jak nemůžu žít bez tebe"). Zatím nejsem přesvědčený, ale šanci tomu ještě dám. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, kvalitou hodně nevyrovnaný zážitek. Na jedné straně přehledně nasnímané souboje (není jich mnoho) a charismatický Cavill, na straně druhé levný vizuál, iritující herecké výkony a on i ten příběh, je poměrně slušná blbost, všechny ty kecy typu: ´ta holka je tvůj osud´ ´osudu neutečeš´ ´co je spojené osudem, si cestu k sobě vždy najde´ uff vrcholem byl ten ´zákon překvapení´ :Prastaré právo zaklínačů požádat člověka v nouzi (obvykle otec rodiny mimo domov), který potřeboval pomoci, o "věc, která mu (t.j. otci) patří a o které dosud neví, že mu patří". Řízením osudu byl danou věcí téměř vždy syn dotyčného, který se později musel stát zaklínačským učedníkem. Pokud otec syna odmítl vydat, zaklínač nic nenamítal; později však potkala rodinu (bez zaklínačova přičinění) opravdu strašná pohroma. (tolik ofiko citace z Witcher fandom wiki) A příklad v seriálu: Královna potřebuje provdat princeznu, uspořádá ples a pozve prince z celého království, náhodou/řízením osudu je na plese i Geralt. Princové jeden po druhém předstupují před královnu a nárokují si princeznu. Poslední předstoupí rytíř v helmě, odmítá ji sundat, říká, že to bude překvápko až po svatbě. Královna ho donutí, k sundání helmy a my vidíme, že se pod ní skrývá nelidská tvář. Rytíř je antropomorfní ježek. Princezna ježka miluje, jak se dozvídáme, královně se to nelíbí, princezně se nelíbí královnina nelibost, načež použije kouzlo -to jsme netušili, že má takový skill- vyletí s ježkem ke stropu kde se chvíli kroutí a upřeně na sebe civí. Kolem je hrozný čurbes, Geralt, jako jediný ho zastaví, mladí milenci sletí dolů. Královně dojde, že se mýlila, požehná jim a všechno se zdá být v cajku. Geralt odchází, ježek ho zastaví, prý je jeho dlužníkem a splní mu cokoliv Zaklínač, nic nechce ale jak ježek naléhá, řekne Geralt ´zákon překvapení !´ Princezna se poblije, páč je těhotná ..s Geraltem :D To nevymyslíš ! :) Zlatá Hra o Trůny. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Oproti knižní předloze dračí mládě bylo již narozené. Matka mláděte navíc nebyla zabita. Tvůrci navíc příběhy více propojili a v posledním rozhovoru s Borchem (Ron Cook) odkázali i na džinovo přání a Dítě překvapení. (Geralt z Rivie)
  • Na vtip „Jaký je rozdíl mezi zaklínačem a vanou plnou hoven?“ odpoví Geralt (Henry Cavill): „Ah, tenhle znám“, avšak odpověď zůstane nevyřčena. Správná odpověď je „ta vana“. (NiWi)

Reklama

Reklama