Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 5
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt z Rivie, zaklínač, ktorý loví príšery za peniaze sa stretáva s čarodejnicou Yennefer a princeznou Ciri. Ich osudy sú prepletené cez zákon prekvapenia a spoločné dobrodružstvá. Yennefer sa mení z deformovanej ženy na mocnú čarodejnicu, zatiaľ čo Ciri uniká pred dobyvateľmi z Nilfgaardu. (Filmaris)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (226)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Geralt je dobrej. Vlastně celej casting mi celkem pasoval, jakkoli Yennefer bych si asi představoval hranou víc sebevědomě. Ale to je otázka tvůrčí licence v procesu adaptace, takže cajk. Námitku mám jen dvojí: 1) Celý seriál působí tak nějak lacině. Není to ten druh lacinosti, jako když jsem sledoval kdysi polskou adaptaci, kde Geralt bojuje v prvním dílu s provazem v bažině, ale přece jenom bych od Netflixu čekal o něco lepší vizuální a speciální efekty. 2) A pak je tu scénář. Tvůrcům se sice zdařilo poměrně dobře propojit děj ságy s povídkami - a přiznám se, příjemně mě překvapila ta hra s časovými liniemi - ale ke konkrétním epizodám jsem o kus kritičtější. Někde chybí příběhu větší drive a osudovost (čtvrtá epizoda s Ježkem), někde jsou problémem prkenné, vševysvětlující dialogy (to se týká hlavně slovních výměn mezi Yennefer a Geraltem, kdy hlavní hrdina vždycky přepne z módu zachmuřeného drsňáka do polohy "potřebuju ti říct, jak moc tě miluju a jak nemůžu žít bez tebe"). Zatím nejsem přesvědčený, ale šanci tomu ještě dám. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sper to ďas! Od Zaklínače jsem jako nefanoušek očekával velkolepé fantasy, které čtenáři odsoudí za svou nevěrnost předloze, ovšem já z něj budu nadšen. A kupodivu jsem dostal úplný opak. Jelikož jsem nikdy nepronikl ani do her, natožto do původního polského seriálu, dost jsem se ztrácel v postavách a hlavně v časovém kontinuu. Co jsem tak četl, mělo s tímto problém více lidí a sedmý díl, který měl zřejmě přinést toto odhalení časové posloupnosti, už na mě taktéž nefungoval, jelikož jsem si do té doby už stačil zjistit co a jak. Naprosto mi vyhovuje osmidílná stopáž a za 2 roky se budu těšit na druhou řadu. Snad s ještě více akčními scénami, jež mi přijdou to nejlepší na tomto seriálu. PS : ač nemám moc rád Henry Cavilla už od Tudorovců, musím smeknout, že jako Geralt je výborný a kolikrát jsem si v některých dílech říkal, že mohl toho prostoru dostat ještě více. ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

I přestože první sérii nedávám plný počet, musím přiznat, že jsem z tohoto seriálu zatím nadšený. Henry Cavill mě i přes mé prvnotní pochyby přesvědčil, že se na Geralta neskutečně hodí. V posledních dílech už jsem ho jako herce ani nevnímal, až tak tu hraje přesvědčivě. Ostatní herci jsou také dobří, nebo tu zatím prostě ještě nedostali tolik prostoru, kolik by ho měli mít v dalších sériích (Ciri). I na tu kontroverznější část castingu jsem si hned zvykl. Užíval jsem si tu scenérii (na některých místech je vidět, že se seriál natáčel v reálných lokacích), hudbu a akční scény (mé modlitby ohledně dostatečně drsného zfilmování boje v Blavikenu byly vyslyšeny). Jako čtenář knih jsem byl nejdříve z rozdělení časových linií trochu zmaten, ale nakonec musím říct, že ani to mi vůbec nevadí, naopak v tom vidím dobrou (a dokonce trochu originální) práci se scénářem. Už se těším na druhou sérii! ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komplikované, pomalé - ale skvěle vystavěné a zahrané. Užíval jsem si každou chvíli s Geraltem, velmi dobrá byla "geneze" Yennefer i krkolomná cesta Ciri. Jako fanoušek knížky i her jsem byl z první řady Zaklínače nadšen, protože tato sága konečně dostala herce i rozpočet na to, aby mohla být převedena na filmové plátno v odpovídající podobě. 89 %, přičemž ty 4 % jsou za Toss a coin to your witcher :-) ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Z první série mám rozporuplné pocity. To co ztvárnili tvůrci dle knižních předloh (pár povídek v několika epizodách bylo ztvárněno vskutku bravurně), bylo to nejlepší z celé série. To co si tvůrci vymýšleli sami, bylo nudné, nezajímavé a laciné. Pro druhou sérii moc prosím o více Sapkowského a méně vlastní iniciativy. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • První série stála společnost Netflix 70 až 80 milionů amerických dolarů. (Geralt z Rivie)
  • Při natáčení první série málem došlo k poškození zraku hlavní postavy Geralta (Henry Cavill). Důvodem byly kontaktní čočky v kombinaci s prostředím Kanárských ostrovů. „Na Kanárský ostrovech je hodně vulkanického kamení a prachu, který je velmi lehký a prašný. Dostal se za kontaktní čočky a moje oči skončily slušně poškrábané. Dost to pálilo a bolelo, ale myslel jsem si, že je to jen únavou a nedostatkem spánku, který prostě překonám. Došlo to až do chvíle, kdy mě má technička našla ve stínu se zavřenýma očima, protože venku bylo příliš ostré světlo. Řekla mi, ať si je vyndám a já jí odvětil ‚ne, jsem v pohodě, dej mi jen nějaké kapky do očí a bude to dobré.‘ Ona si ale dupla a řekla, že zastaví natáčení, dokud si je nevyndám,“. zavzpomínal Cavill. [Zdroj: filmozrouti.cz] (Geralt z Rivie)
  • Geraltovi se přezdívá Řezník z Blavikenu (Butcher of the Blaviken) právě kvůli masakru v závěru epizody. (NiWi)

Reklama

Reklama