Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 3
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt z Rivie, zaklínač, ktorý loví príšery za peniaze sa stretáva s čarodejnicou Yennefer a princeznou Ciri. Ich osudy sú prepletené cez zákon prekvapenia a spoločné dobrodružstvá. Yennefer sa mení z deformovanej ženy na mocnú čarodejnicu, zatiaľ čo Ciri uniká pred dobyvateľmi z Nilfgaardu. (Filmaris)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (226)

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těšil jsem se na boje s monstry, kouzla a boj o vládu nad většinou kontinentu. Toho všeho je tu zatraceně málo. Pohled na události z perspektivy Dr. Manhattana nevadí, udržuje to pozornost, kterou ruší naprosto nulový úvod do světa a jeho zákonitostí a obyvatel. Nečetl jsem knihy, nehrál hry, takže vůbec netuším, proč postavy činí, co činí, proč ty žvásty o osudu, a hlavně v tom nevidím absolutně žádný příběh. Další sérii už nejspíš vynechám. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wicher, alebo v tomto prípade jeho prvá séria sa nesie v štýle prvých dvoch kníh, kedy sa na pozadí poviedok rozvíjajú charaktery a udalosti, ktoré budú mať dopad na hlavnú dejovú líniu. Tá by podľa logiky mala začať druhou sériou a práve preto som celkom pozitívne naladený. Čo sa týka seriálu. Henry Cavill konečne našiel pre svoje stoporené herectvo využitie. Ako Geralt mi nevadil a to je pre mňa najväčšie plus. Inak postavy vnímam obsadené typovo dobre - možno až na tých černochov ( mrzí ma to ale strašne sa mi do doby kaštieľov a zámkov nehodia nech sa snažím byť akokoľvek tolerantní, ale prekúsnem to). Príbehy fajn vypointované a hlavne ako som spomínal vyššie pekne vysvetľujúce svet, súvislosti a dokonca načrtávajú hlavnú zápletku. Za mňa spokojnosť. Nečakal som dokonca ani obrovskú bitku. Pre mňa je zaklínač hlavne o tej filozofií a predurčení. Myslím že to keď sa bude blížiť k finále bude mať práve toto ten zimomriavkový efekt, ktorý v GOT tak chýbal( ak to teda nepokazia). Príšery v pohode, baby pekné, hudba rovnako. Sú tam chyby a nie je ich málo. Na druhú stranu drží si to akúsi kvalitu a nespadáva to do podpriemeru. Asi záleží čo od toho očakávate a či poznáte predlohu alebo nie. Plus sa mi páčilo ako sa tvorcovia hrali s časom a udalosťami, ktoré aj napriek pomotanosti dávali na konci krásne zmysel. 1. séria - 80% ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"If I have to choose between one evil and another, then I prefer not to choose at all." _____________ Strašne rád by som tomu dal aspoň o jednu hviezdu viac, ale ja proste nemôžem... Úvodné epizódy boli síce veľmi slušné, atmosférou mi miestami aspoň trochu pripomínali knižnú sériu a dokonca aj Henry Cavill si to dáva na pána a podáva skutočne solídny výkon, pri ktorom som mu toho Geralta naozaj veril... Avšak s knihami sa to naozaj nedá porovnávať... Nikto iný spomedzi hercov ma už nedokázal osloviť tak ako on – predstaviteľky Ciri a Yennefer boli celkom priemerné (no nie úplne hrozné) a mohli byť vybraté oveľa lepšie... To isté môžem povedať aj o spracovaní príšer a vlastne aj o CGI ako takom – miestami je to naozaj bieda (napríklad taký drak v šiestej epizóde mi prišiel hrozne vtipný 😂) a vidno, že o trochu vyšší rozpočet určite neuškodil... Okrem toho, oproti knihám je to miestami aj mierne uponáhľané a inokedy zase až moc pomalé a zdĺhavé... Veci, ktoré sa od kníh líšili úplne najviac radšej ani nekomentujem (napr. to, že Geralt má iba jeden meč alebo to, že sa neúspešné študentky Arethusy menili na úhory...). Avšak prvá, tretia (poviedka s Wyzimskou strigou je jednou z mojich najobľúbenejších) a štvrtá časť boli naozaj parádne a skutočne som si ich užil. Ak by Zaklínačské knihy neboli mojou srdcovkou, tak by som určite dal prvej sérii aspoň tie štyri hviezdy... Takto dávam iba 6,5 zaklínačských elixírov z 10... PS: Marigoldova skladba je perfektná! ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Geralt je dobrej. Vlastně celej casting mi celkem pasoval, jakkoli Yennefer bych si asi představoval hranou víc sebevědomě. Ale to je otázka tvůrčí licence v procesu adaptace, takže cajk. Námitku mám jen dvojí: 1) Celý seriál působí tak nějak lacině. Není to ten druh lacinosti, jako když jsem sledoval kdysi polskou adaptaci, kde Geralt bojuje v prvním dílu s provazem v bažině, ale přece jenom bych od Netflixu čekal o něco lepší vizuální a speciální efekty. 2) A pak je tu scénář. Tvůrcům se sice zdařilo poměrně dobře propojit děj ságy s povídkami - a přiznám se, příjemně mě překvapila ta hra s časovými liniemi - ale ke konkrétním epizodám jsem o kus kritičtější. Někde chybí příběhu větší drive a osudovost (čtvrtá epizoda s Ježkem), někde jsou problémem prkenné, vševysvětlující dialogy (to se týká hlavně slovních výměn mezi Yennefer a Geraltem, kdy hlavní hrdina vždycky přepne z módu zachmuřeného drsňáka do polohy "potřebuju ti říct, jak moc tě miluju a jak nemůžu žít bez tebe"). Zatím nejsem přesvědčený, ale šanci tomu ještě dám. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definice pořekadla za málo peněz hodně muziky.... Přestože seriál působí béčkově, roztěkaně, papundeklově, vůči předloze nesmírně uspěchaně a vypravěčsky nekonzistentně, kolem a kolem jde o náramnou osmihodinovou zábavu, která je zároveň téměř perfektní adaptací úvodních Zaklínačských povídek mistra Sapkowskiho, ačkoliv celkově jde vlastní svéráznou cestou, která si určité motivy pro potřeby televizního formátu vkusně upravuje. Slovanská mytologie je jakžtakž zachována, a to je hlavní. Za mě báječnej návrat fantasy žánru ze starý školy na obrazovky. Henry Cavill je mlejnek na maso. Jakožto fanoušek hodnotím 8 kikimorama z 10 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Pokud bereme videoherní sérii „Zaklínač“ jako kánonickou, je dračím mládětem, jehož vejce se Borch snaží zachránit, Saesenthessis, též známá jako Saskia Drakobijka, která je jednou z hlavních postav hry „Zaklínač 2: Vrahové králů“ (přesněji Iorvethovy cesty, kterou si hráč může vybrat). (vojtaruzek)
  • První série stála společnost Netflix 70 až 80 milionů amerických dolarů. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama