Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (144)

andriy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechtěl jsem hodnotit jednotlivé díly, ale po shlédnutí pilotu udělám výjimku - fakt mě to strašně navnadilo na zbytek série. Vypálení Cintry a závěr v Blavikenu byla neskutečná jízda! Neznám knižní předlohu, hrál jsem jen první hru, ale za mě naprostá spokojenost. Jsem zvědavý, jestli udrží takhle vysoko nastavenou laťku. ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct že tohle se povedlo..jasně je tam pár odchylek,ale nic extra zásadního. Kouká se na to dobře,a akční sekvence jsou parádní. Samozřejmě teď něco k chybám. Vizuálně je to fajn,ale místy to bylo až příliš barevné a syté (vstup do věže) kde pak zbroj zaklínače vypadala docela zle. (Zatož Nilffgard ve tmě nevypadal zle) Další problém jsou efekty - místy opravdu skvělé místy hrozné. A teď ten největší mínus - hudba,je fajn,ale není to tak skvělé jako geniální soundtrack z her leč tam jeden zazní. Chtělo by to přidat bassy a víc epičnosti. Ovšem je to pilot,věřím že se vše ještě zlepší. 80% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temné, vizuálně podmanivé, akční scény pak choreograficky dokonalé. Působí to tak trochu jako temná rytířská fantasy, mixlá středověkými reáliemi a socio-politickou problematikou současného světa. Zároveň je to pocitově poněud kostrbatý úvod do všech těch fikčních království a velkého množství postav. Chytlavé je to ale natolik, že druhému dílu se jen těžko odolá. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl jsem Zaklínači od Netflixu dát upřímnou šanci a neuvrhnout se do kolotoče porovnáváni a poukazováni na rozdíly. Přesto si nějake poznámky neodpustím. Hlavně mě irituje fakt, že Geraltova linka se v knihách udála dlouho předtím, než se Ciri vůbec narodila. Navíc fakt, že se začína Lesser Evil, čímž se ukazuje, že na chronologii světa se bude dost kašlat a potvrzuje to, že holt nepůjde o žádnou adaptaci knih, nýbrž o velmi volnou inspiraci. Geraltova linka je zjednodušená, zrychlená a osekaná o děj i postavy, ale drží si dobrou atmosféru i hlavní motivy povídky. Navíc boj byl natočený vážně povedeně. Za to linka Ciri byla hrozná bída. I bez porovnáváni s knihami se jedná o jednoduchou a rádoby vyhrocenou událost, kde herecké výkony jsou při nejlepším průměrné a emoce či drama zde vyloženě chybí. No start to není nejhorší, ale k chválení je tam toho příliš málo. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč byla na úvodní seznámení se Zaklínačem vybrána zrovna zmatená revenge story Menší zlo, to mi asi zůstane navždy záhadou. Takže - ačkoliv Geralt odmítá nechat se zatáhnout do smrtonosného sporu mezi místním čarodějem a pohlednou sexy vražedkyní, nedokáže se nakonec udržet stranou. Tato otravná vyprávěcí linka nás zásobuje především hromadou rádobydrsných keců a potěší snad jen závěrečný souboj, který je rychlý a brutální. Souběžně pak sledujeme pomalu odvyprávěné, ale poměrně působivé dobytí království Cintra a útěk princezny Ciri, aniž by bylo ovšem jakkoliv naznačeno, že se jedná o událost odehrávající se o nějakých dvacet let později. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení bojových scén v Blavikenu používal Henry Cavill meč poloviční délky, který mu umožňoval lepší manipulaci se zbraní. Meč byl následně softwarově dodělán do podoby, kterou vidíme na obrazovkách. (Luicy)
  • Ciri (Freya Allan) se narodila v roce 1250 a na začátku příběhu je jí 13 let. První série končí, když je jí právě 13 let. (Geralt z Rivie)
  • V knižní předloze je zakázka vypsána na graveira z čeledi upírů, nikoliv na kikimoru. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama