Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (144)

MasterD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostý luxus. Přesně takhle si představuju úspěšně provedenou show inspirovanou knižní (i videoherní!) sérií Zaklínače, ať už po stránce hudební nebo zejména příběhové. Pro můj estetický vkus a obdiv pro středoevropskou přírodu je to lahoda, třeba taky pro artistické zpracování občas připomínající české pohádky (sluneční paprsky v lese, bál na hradě). Pocit z magických elementů je jak má být, ztvárnili jeho ducha brilantně (ani Potter, ani Eragon, tento má prostě svůj vlastní styl: bariéra před branou a nebo Geraltovy "znaky"). Perfektně zvládli vyvážit humor (inteligentní) a vážnost konfliktu mezi Cintrou a Nilfgaardem, kdy se krveprolití a gore dá lehce srovnávat s Game of Thrones. A Zaklínačovy milostné zážitky už jsou jen tradiční a neopomenutelnou třešničkou na dortu. Aneb právě takový Witcher, kterého jsem si představoval (a se kterým jsem v duchu a ve své fantasii žil) snad od roku 2008, kdy jsem poprvé pronikl do literatury, videohry a její hudby. Skoro surrealistický zážitek, kdy mi v jednom kuse běhal mráz po zádech. :) *Nepostřehl* jsem žádné plotholes nebo nelogické chování, které by se dalo dávat za vinu scénáristům, paráda. Nedovedu si představit lepší zpracování, ovšem samozřejmě někteří hardcore knihomolové určitě budou mít výhrady. Pevně věřím, že další epizody budou podobně kvalitní. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez znalosti knihy neno hry netuším jaká bije. Na začátek tedy až křečovitě zeširoka zabrané. Děje se toho přiliš bez zjevného kontextu a to sráží celkem dobrý dojem z bezvadného vizuálního provedení. A nezachrnuje to ani souboj s příšerou, bitva dvou armád, boj o hrad, souboj na tržišti... tedy opravdu na úvod akce až na půdu. ()

Reklama

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda zaklínača a pocity velmi rozporuplné. Snažili se smíchat do jednoho dílu Menší zlo a Pád Cintry čímš se potvrdili moje obavy z toho, že se Nilfgaardská linie do seriálu zapojuje příliš brzo. Všechno je zkratkovité a vzájemně se ty příběhy oslabují a nic nedává smysl. Dost mne to znepokojuje, protože když to srovnám s pilotem GOT tak ten se předlohy aspoň držel. Tady máme opravdu velice brzo zaděláno na další 8 sezónu. Z pozitiv Caville je super, herci jsou výborní výborně, dobře se na to kouká, hudba je skvělá a i když to dost okleštili, tak víceméně pointa a síla povídky zůstává, ale teda jako možná ne hned, ale bojím se, že to bude další pr*ser. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám určité výhrady k technické stránce (nasvícení a CGI v některých scénách není zrovna prvotřídní, čas od času to taky vypadá levněji než bych si přál) a dějová linie v Cintře mi přišla trochu uspěchaná, kvůli čemu asi úplně nefungovala po dramatické i emoční stránce, ale jinak je to hodně dobrý start. Uvedení do světa je provedeno nenásilně a hezky postupně skrze dobře napsané dialogy, prostředí městečka má správně smrdutý a špinavý vzhled, herci v čele s Henrym hrají bezchybně a nechvalný zaklínač zabijí škaredě. Závěrečná scéna na tržišti je odpudivá, brutální a dokonalá. Adaptace Menšího zla zpracována na jedničku, povedlo se hned v úvodu správně představit morální dilemata a šedivost tohoto světa. 8/10 ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct že tohle se povedlo..jasně je tam pár odchylek,ale nic extra zásadního. Kouká se na to dobře,a akční sekvence jsou parádní. Samozřejmě teď něco k chybám. Vizuálně je to fajn,ale místy to bylo až příliš barevné a syté (vstup do věže) kde pak zbroj zaklínače vypadala docela zle. (Zatož Nilffgard ve tmě nevypadal zle) Další problém jsou efekty - místy opravdu skvělé místy hrozné. A teď ten největší mínus - hudba,je fajn,ale není to tak skvělé jako geniální soundtrack z her leč tam jeden zazní. Chtělo by to přidat bassy a víc epičnosti. Ovšem je to pilot,věřím že se vše ještě zlepší. 80% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení bojových scén v Blavikenu používal Henry Cavill meč poloviční délky, který mu umožňoval lepší manipulaci se zbraní. Meč byl následně softwarově dodělán do podoby, kterou vidíme na obrazovkách. (Luicy)
  • Geralt (Henry Cavill) oplývá schopností sesílat tzv. „znamení“, z nichž jsme v díle mohli vidět Aard (odražení nepřátel) či Axii (uklidňující znamení). (NiWi)
  • Původně měl Geralt (Henry Cavill) při závěrečném souboji na sobě svou zaklínačskou zbroj, zatímco ve finální verzi měl jen košili. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama