Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (144)

misa_laska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo Zaklínače nezná, bude se zřejmě ztrácet a připadat si hodně zmateně. 3 dějové linky, které nejsou ani ve stejném čase. Bez vysvětlení světa Zaklínače a nějakého úvodu. Divák je do světa hozen a nic neví. Jestli předpokládají, že všichni, kdo budou seriál sledovat znají knihy, případně hry? Škoda no. Stačilo by přidat úvod a zkrátit nudnou linku s Ciri. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hvězdy jsou za zaklínačovy fajty a příjemný hudební doprovod, ale tady to končí. Dialogy hloupoučký, několikrát omílající to stejné dokola. Dítě osudu úplně pohřbili, nemyslím si že by to měla královna Cintri takhle vyslepičit a pochybuju, že toto dojde vysvětlení, ať už se to má držet předlohy nebo ne, měli by tvůrci zachovat jisté dekórum. Vypálení Cintry přišlo až příliš a zbytečně brzy!!!! První dojem to na mě valný neudělalo, spíš to vypadá, jako takový ty seriály, třeba Pod Kupolí od Kinga, které si vzaly jen název a šly vlastní cestou. Nuž uvidíme, co bude dál! ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl jsem Zaklínači od Netflixu dát upřímnou šanci a neuvrhnout se do kolotoče porovnáváni a poukazováni na rozdíly. Přesto si nějake poznámky neodpustím. Hlavně mě irituje fakt, že Geraltova linka se v knihách udála dlouho předtím, než se Ciri vůbec narodila. Navíc fakt, že se začína Lesser Evil, čímž se ukazuje, že na chronologii světa se bude dost kašlat a potvrzuje to, že holt nepůjde o žádnou adaptaci knih, nýbrž o velmi volnou inspiraci. Geraltova linka je zjednodušená, zrychlená a osekaná o děj i postavy, ale drží si dobrou atmosféru i hlavní motivy povídky. Navíc boj byl natočený vážně povedeně. Za to linka Ciri byla hrozná bída. I bez porovnáváni s knihami se jedná o jednoduchou a rádoby vyhrocenou událost, kde herecké výkony jsou při nejlepším průměrné a emoce či drama zde vyloženě chybí. No start to není nejhorší, ale k chválení je tam toho příliš málo. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu jsem v první minutě, prvního dílu, první série viděl, jak se tvůrci snaží bitku dramatizovat ala "Děcka, pozorte, Geraltovi vypadl meč, bože, on na něj nemůže dosáhnout, ta příšera ho zabije!" Jako vážně? Proč to tam dali, vždyť to působí hrozně pitomě. To jako čekají, že divák si vážně bude myslet, že by se mu mohlo něco stát? O čem by byl zbytek seriálu? Druhý díl o tom, jak se ostatní Zaklínači dozvěděli, že Geralt umřel, třetí díl by brečeli, čtvrtý chystali pohřeb, pátý by byli na pohřbu, šestý by z pohřbu odcházeli... nebo jak? No nic, dál. Uvedení do tohoto světa zatím odfláklé, prostě je tam nějaký Zaklínač a už jich prý na světě moc není a co já jako s tím, když nevím co, kdo, proč, jak. Království tam mají docela fajnové, mají krále, královnu, princeznu, vojsko, ale nemají žádné hradby a vojáky na nich, takže když nějaká armáda vyhraje bitvu na poli, tak si prostě jen tak nakráčí k hlavní bráně, aniž by museli čelit třeba lučišníkům bránícím hrad. Jediný, kdo se tam zmůže na odpor je nějaký borec, co vykouzlí neviditelný štít... ehm... proč vlastně? Pochopím, když by udržoval ze všech sil šít, protože by například měla dorazit nějaká posila, nebo aby získal čas pro princeznu a zraněnou královnu, aby měly obě čas na útěk nějakou tajnou chodbou. Smůla, žádná tajná chodba není, žádné posily, nic, tak k čemu celá ta šaškárna? Jo, chápu, bez štítu by přece vojáci naběhli do hradu, všechno vyplenili, všechny zabili. A díky tomu štítu vojáci o nějakou chvíli později... naběhnou do hradu, všechno vyplení, všechny zabijí... Ano! A co je úplně nejlepší- víte, že je otázkou času, kdy k hradu dorazí armáda, víte, že celé město vypálí a všechny zabijí a víte, že princezna musí přežít a dostat se do bezpečí. Přes to všechno celou dobu - nevím z jakého důvodu - sedíte na prdeli jak pecky, vykecáváte se a TEPRVE až celé město hoří a vojáci jsou už dávno za hradní zdí, necháte, aby princezna uráčeně vystrčila rypák z hradu, nasedla na koně a jela pryč. Uff! To psal přímo Sapkowski, nebo to je práce Netflixu? Jinak je to naprosto výpravné a epické a to až tak, že ve hradě je asi pět poddaných. Působí to jak od Sy-Fy. Většina postav protivných a arogantních. Cavilla mám rád, ale to jeho monotónní mluvení (které asi mělo vypadat tvrďácky a tajemně) mi už po chvíli lezlo krkem. Myslel jsem si, že když neznám knihy ani hry, budu odproštěn od srovnávání a seriál si užiju, ale moc dobře to nezačlo teda. Uvidím další díly, ale tenhle trefně shrnul sám Geralt slovy:" Tváříte se moudře, ale přitom mluvíte nesmysly." ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páčila sa mi celková pochmúrnosť. Drsnosť ma paradoxne skôr rušila, bola miestami zbytočne explicitná (do parádnej, ale bohužiaľ veľmi krátkej pouličnej rúbanice sa hodila, ale inde ani nie). Henry Cavill fajn, ale prekvapivo dosť... neviditeľný? Náznaky toho, že nepôjde len o osamelého vyvrheľa, ale o politicko-vojnové pletky ma neskutočne nudili. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Spolu s Renfrii byla přeobsazena celá její banda, kde původní herce nahradili profesionální kaskadéři. Až na postavu Nohorna (Packy Lee). (Geralt z Rivie)
  • V knižní předloze je zakázka vypsána na graveira z čeledi upírů, nikoliv na kikimoru. (Geralt z Rivie)
  • Geralt (Henry Cavill) oplývá schopností sesílat tzv. „znamení“, z nichž jsme v díle mohli vidět Aard (odražení nepřátel) či Axii (uklidňující znamení). (NiWi)

Reklama

Reklama