Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (144)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez znalosti knihy neno hry netuším jaká bije. Na začátek tedy až křečovitě zeširoka zabrané. Děje se toho přiliš bez zjevného kontextu a to sráží celkem dobrý dojem z bezvadného vizuálního provedení. A nezachrnuje to ani souboj s příšerou, bitva dvou armád, boj o hrad, souboj na tržišti... tedy opravdu na úvod akce až na půdu. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl jsem Zaklínači od Netflixu dát upřímnou šanci a neuvrhnout se do kolotoče porovnáváni a poukazováni na rozdíly. Přesto si nějake poznámky neodpustím. Hlavně mě irituje fakt, že Geraltova linka se v knihách udála dlouho předtím, než se Ciri vůbec narodila. Navíc fakt, že se začína Lesser Evil, čímž se ukazuje, že na chronologii světa se bude dost kašlat a potvrzuje to, že holt nepůjde o žádnou adaptaci knih, nýbrž o velmi volnou inspiraci. Geraltova linka je zjednodušená, zrychlená a osekaná o děj i postavy, ale drží si dobrou atmosféru i hlavní motivy povídky. Navíc boj byl natočený vážně povedeně. Za to linka Ciri byla hrozná bída. I bez porovnáváni s knihami se jedná o jednoduchou a rádoby vyhrocenou událost, kde herecké výkony jsou při nejlepším průměrné a emoce či drama zde vyloženě chybí. No start to není nejhorší, ale k chválení je tam toho příliš málo. ()

Reklama

misa_laska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo Zaklínače nezná, bude se zřejmě ztrácet a připadat si hodně zmateně. 3 dějové linky, které nejsou ani ve stejném čase. Bez vysvětlení světa Zaklínače a nějakého úvodu. Divák je do světa hozen a nic neví. Jestli předpokládají, že všichni, kdo budou seriál sledovat znají knihy, případně hry? Škoda no. Stačilo by přidat úvod a zkrátit nudnou linku s Ciri. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začiatok konca vyzerá ako začiatok série a koniec série a akoby medzi tým nič nebolo. To nie je kritika, skrátka len tvorcovia chceli zaujať hneď pilotom vysoko očakávaného projektu a tým pádom ponúkli množstvo brutálneho násilia, veľkú bitku a nečakané úmrtia hneď na začiatok. Na mňa to fungovalo, len mi to stále atmosférou pripomínalo viac GoT ako niečo exkluzívne nové. Knihy som nečítal, ani nevidel celovečerné filmy. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč byla na úvodní seznámení se Zaklínačem vybrána zrovna zmatená revenge story Menší zlo, to mi asi zůstane navždy záhadou. Takže - ačkoliv Geralt odmítá nechat se zatáhnout do smrtonosného sporu mezi místním čarodějem a pohlednou sexy vražedkyní, nedokáže se nakonec udržet stranou. Tato otravná vyprávěcí linka nás zásobuje především hromadou rádobydrsných keců a potěší snad jen závěrečný souboj, který je rychlý a brutální. Souběžně pak sledujeme pomalu odvyprávěné, ale poměrně působivé dobytí království Cintra a útěk princezny Ciri, aniž by bylo ovšem jakkoliv naznačeno, že se jedná o událost odehrávající se o nějakých dvacet let později. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Geralt (Henry Cavill) oplývá schopností sesílat tzv. „znamení“, z nichž jsme v díle mohli vidět Aard (odražení nepřátel) či Axii (uklidňující znamení). (NiWi)
  • Spolu s Renfrii byla přeobsazena celá její banda, kde původní herce nahradili profesionální kaskadéři. Až na postavu Nohorna (Packy Lee). (Geralt z Rivie)
  • V knižní předloze je zakázka vypsána na graveira z čeledi upírů, nikoliv na kikimoru. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama