Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemný muž se pokusí zlákat Geralta k lovu na běsnícího draka a tahle mise přiláká pozornost jedné známé tváře. Ciri má pochybnosti o tom, komu může důvěřovat. (Netflix)

Recenze (74)

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh s postavou Tři kavky mám rád a zfilmované to bylo velmi dobré, sice ne dokonalé, ale povedlo se to. Jenže ta Yennefer se stále více a více stává milou holkou co začíná chodut jak rozpustilá puberťačka a v přítomnosti Geralta je to super děvče. ALE TO YENNEFER NENÍ ! Yenn je zlá i na Geralta byť jej miluje a odtažitá a úsměv na její tváři by měl diváka mírně polekat, zde to ale není. Mám podezření, že to není Yenn, ale nepovedený dopler, ale bohužel není. ... ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekl bych, že v tom něco vězí, ale zaklínači potkávají příšery pořád Šestý díl Zaklínače mi přijde nejhorší po prvním. Nelíbí se mi, jak pozitivně ukončená povídka Hranice možností, která je pro mne srdcovkou jako úplně první povídka Zaklínače, kterou jsem kdy přečetl, skončila tak depresivně, že Geralt pošle všechny do *****. Taky pokud si matně pamatuji, tak reakce Yennefer na to, co si přál byla úplně odlišná. A hodně mne zklamalo minimum prostoru pro Yarpina Zigrina. Hanba! A dějová linka Ciri uvízla tak trochu na mrtvém bodě, kdy p padouši se rvou mezi sebou, aby ona mohla utéct ()

Reklama

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mých nejoblíbenějších povídek ze Zaklínače. Trpaslíci poprvé na scéně a neméně vtipní než v předloze. Yarpen nedostal tolik prostoru, ale je jasné, že na další setkání se můžeme jen těšit. Celkově jsem se seriálem stálepsokojen, jen doufám, že Freya Allan mě jako Ciri v druhé sérii více přesvědčí. ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yarpen Zigrin a banda trpaslíků byla v pohodě, dobrý slang, na všechno se dívám samozřejmě v eng s titulky. Na CGI evidentně ty peníze nebyly, drak je hodně slabý, ale všechno to vyvažuje dobrá atmosféra a charaktery Geralta, Yennefer a Borche Tři Kavky. Já jsem zatím spokojený, ikdyž ten rozpočet je cítit. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další společné dobrodružství Geralta a Yennefer, tentokrát v podobě zábavné hromadné výpravy za drakem. Spolupráci i soupeření jednotlivých týmů je radost sledovat a závěrečná pointa je příjemně neotřelá, i když triková stránka se fakt moc nepovedla. Stejně jako minule hodně pomáhá, že se věnujeme téměř převážně jednomu příběhu. Zmatené odskakování k Ciri a černouškovi, kteří jsou ohrožováni dvojníkem, stejně nedává moc smysl. Bohužel, v obou dvou linkách se na konci všichni značně vynuceným způsobem rozcházejí, zřejmě, aby se udělalo místo pro dějové zakončení, ke kterému to celé směřuje. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • Pro epizodu s honbou za drakem bylo využito exteriéru na Kanárských ostrovech (konkrétně ostrov Gran Canaria a La Gomera). (Van_Stajpen)
  • Jeremy Crawford, představitel Yarpena Zigrina, měří 153 cm a nemusel tedy být pro svou roli uměle zmenšen. Nicméně netrpí poruchou růstu, jako někteří ostatní představitelé trpaslíků, kteří mají disproporcionálně kratší končetiny oproti tělu. Tomuto jevu se říká nanismus, neboli disproporcionální trpaslictví, a je nejčastěji způsoben achondroplazií, dědičnou poruchou způsobující zpomalenou a nedostatečnou přeměnu chrupavek na kosti (enchondrální osifikace). Na tuto nemoc již existují léky, například Voxzogo. (vojtaruzek)
  • Oproti knižní předloze dračí mládě bylo již narozené. Matka mláděte navíc nebyla zabita. Tvůrci navíc příběhy více propojili a v posledním rozhovoru s Borchem (Ron Cook) odkázali i na džinovo přání a Dítě překvapení. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama