Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemný muž se pokusí zlákat Geralta k lovu na běsnícího draka a tahle mise přiláká pozornost jedné známé tváře. Ciri má pochybnosti o tom, komu může důvěřovat. (Netflix)

Recenze (74)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě je to způsobeno tím, že jsem se k této povídce doposud nepročetl, ale za mě rozhodně nejzajímavější díl. Příjemný mi byl lehký nádech road movie a velmi zajímavě sestavená skvadra cestovatelů. Pochválit musím i bojové scénky, s tím si tvůrci dali příjemně záležet, bohužel to však nedotáhli k dokonalosti, neboť se znatelně šetří na efektech, a tak sledujeme, že Yenn absolvovala v rámci kurzu v Bradavicích zřejmě i lekce šermu. Za každou cenu musí každý díl ti čuráci divákům nějakým způsobem znechutit. Konečně se začalo něco zajímavého a dramatické dít v dějové lince se Ciri. Příjemná změna od kecání s negerskými domorodkyněmi v kouzelném lese. Snad se v podobném nebo lepším duchu ponesou i nadcházející epizody. Lepší 3 kousky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Putovanie po krajine niekoľkých skupiniek postáv pripomenie prvú polovicu Dvoch veží, čo myslím ako kompliment, i keď sa Zaklínač Pána prsteňov nesnaží kopírovať. Skrátka všade krásna príroda, pekné výhľady a panorámy, nervy drásajúci prechod po mostíku na strmej skale, až človek zabudne sledovať, o čo ide v deji. Záverečné stretnutie s drakom je po vizuálnej stránke skôr miernym sklamaním, v porovnaní s predchádzajúcim vizuálom. ()

Reklama

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A tak to ze začátku vypadalo slibně. Cirina dějová linka byla fajn, na rozdíl od druhého dílu a Brokilonu. Zápletka s dopplerem zajímavá. Dara byl tak nudná postava, že si k němu člověk skoro ani nemohl vytvořit žádný vztah, tudíž mě ani nemrzí, že je pryč. Ale jak znám Lauren tak se stejně zase objeví. No nic, zpět k hlavnímu tématu. Hranice možností je moje druhá nejoblíbenější povídka hned po Meči osudu, tak jsem doufal, že ji nezničí tak jako Brokilon. No a bohužel to zas nedopadlo nijak valně. Starý Borch neodpovídá knižnímu popisu, ale to tady snad nic, takže jen jedno semínko z mnoha. Horší už byla zápletka. Fakt, že by Geralt opustil Yen hned po prvním bouřlivém setkání v Rinde, je taková volovina, že se mi tomu snad ani nechce věřit. V knize spolu žili rok ve Vengerbergu, než ji Geralt opustil, což mnohem uvěřitelnější. Taky to vysvětluje důvod jejího chladného chování. Zatímco tady se na něj po tom, co se několik let neviděli a ještě co ji opustil po prvním dni, vrhne jako na dávno vyhlíženého milence. Wtf? Ještě trapnější je ten nevěrohodný konec, kdy se vlastně rozejdou jen kvůli stupidní diskuzi ohledně Geraltova posledního přání. LOL. O dvacet vteřin dřív se muchlají a pak stop, konec, vlastně přece mám odejít, ne? Borchovy úmysly a vlastně celé jeho schopnosti přeměn a původ je nevysvětlen. Jak jinak. Čekal jsem od toho zásadně víc. 30% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá část s drakem mi přišla k smíchu. V první epizodě jsme dostaly úžasný souboje na které se dá dívat znova, znova a znova. Bohužel v dalších dílech je to slabota. Dějová linka s Ciri mi přišla nějak divně prostřihnutá, mohlo to být lepší. No nevím, ale mě tohle přišla jako nejslabší část 1 série. :( ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobré zpracování Hranic možností, dosti pozměněně (jak jinak...), ale funguje výborně. Udělat z naprostýho kkta Eycka úplně jiného druha kkta, dost zajímavá volba - z jednoho z nejvygumovanějších a přesto bojově nejschopnějších rytířů, co už na kontě nějaké ty draky má, udělat nejvygumovanějšího "for the kingdom and the glory" panice (rip hirikka).. nad tím jen nevěřícně kroutím hlavou. Nad linkou Ciri kroutím hlavou ještě víc, ale co už. Od Yen očekávám měnění Sekáčů a jim podobných na pampeliškově žlutou, nečekám a ani o to nestojím, aby kosila jednoho po druhém kudlou. Na druhou stranu velmi dobré zpestření v podobě Yarpena a jeho crew. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • Jeremy Crawford, představitel Yarpena Zigrina, měří 153 cm a nemusel tedy být pro svou roli uměle zmenšen. Nicméně netrpí poruchou růstu, jako někteří ostatní představitelé trpaslíků, kteří mají disproporcionálně kratší končetiny oproti tělu. Tomuto jevu se říká nanismus, neboli disproporcionální trpaslictví, a je nejčastěji způsoben achondroplazií, dědičnou poruchou způsobující zpomalenou a nedostatečnou přeměnu chrupavek na kosti (enchondrální osifikace). Na tuto nemoc již existují léky, například Voxzogo. (vojtaruzek)
  • Pro epizodu s honbou za drakem bylo využito exteriéru na Kanárských ostrovech (konkrétně ostrov Gran Canaria a La Gomera). (Van_Stajpen)
  • Oproti knižní předloze Borch (Ron Cook) v knihách pouze odešel ze scény, zatímco v seriálu spadl do propasti a ostatní jej považovali za mrtvého. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama