Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralta skolí děsivá smečka nepřátel. Yennefer se společně se svými mágy připravuje na obranu. Neznámá laskavá žena se ujme otřesené Ciri. (Netflix)

Recenze (76)

korect 

všechny recenze uživatele

Dějus ex machina. Nejsem znalcem literární předlohy, ale mám silný pocit, že mnoho důležitého nebylo odvyprávěno. Seriál mi přišel zajímavější z hlediska povídek, dějová linka zde doznává klimaxu, který ovšem funguje roztříštěně, takže zatímco Yennefer jede bomby, Geralt se zaobírá do poslední chvíle nezáživnou situací, kde propojení obou poloh nefunguje zdaleka tak dobře, jak bylo zamýšleno. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolem Vánoc, toho bylo celkem dost. Jenže kolem 20.12. začínal The Witcher a já se docela těšil. Popravdě ta výprava je celkem slušná. Jinak víc z erotiky i nahoty, může přilákat o něco víc diváků. Určitě bych vyzvednul i Cavillovu chuť, kdy se odhodlal do většiny kaskadérských kousků zcela sám. Druhá příznivá věc je herečka Anya Chalotra a její poměrně slušnej přerod v obávanou čarodějku, ve mě zanechal trochu víc emocí. Chvílema jsem si připadal jako před 15 lety, při sledování Herkula a Xeny. Všechny ty krásné pohledy do krajiny a vynikající kouzla na obdiv. Ve finále bych to viděl na pozitivní seriál, kterej teprve nabírá na síle. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, co mělo být epické a velkolepé, bylo pouze chaotické a obrovská bída. Bitva čarodějů pro mě osobně velkým zklamáním a na to, že Geralt 90 % stopáže proležel v halucinacích, nechci ani vzpomínat. Přesto tento díl patří určitě k těm lepším, která tato ubohá série přinesla. Potenciální druhou sérii rád vynechám, protože tohle za oceánem posrali ve velkém stylu. Mizerný multikulturní a multirasový cast, neexistující emoce, krácení věcí, které se krátit nehodilo a naopak natahování nudných nesmyslů, naprosté vzdálení se od vynikající předlohy - to je výčet několika z mnoha naprosto zásadních nedostatků, které se táhli s celou sérií. Jediné, co chválím, je choreografie mečových soubojů - ta se povedla. Do toho povedeného ovšem už nelze zahrnout laciné efekty, které by měly být naopak jednou ze stěžejních prvků fantasy seriálu jako je Zaklínač. Na Netflixu opravdu projde do oběhu i ta největší ubohost. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zombíci versus Geralt 1 : 0 a pak už bohužel jen blouznění. Nejvíc pozornosti je věnováno zdlouhavým přípravám čarodějnického partyzánského oddílu na hájení pevnosti a následné rádoby velkolepé bitvě. V ní odboj dostává pěkně na prdel, ale když je nejhůř, Yennefer zjistí, že miluje vůni napalmu po ránu - sorry, tohle se nedá brát moc vážně. Ciri mezitím nachází útočište u hodné venkovanky a Zákon překvapení se opět hlásí o slovo. Bohužel je ale ve finále ono osudové setkání, ke kterému to mělo směřovat minimálně od čtvrté epizody, naaranžované tak uměle vynuceným způsobem, že by jeden brečel. Smíchy pochopitelně. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epický súboj pri bránení Nilfgardským vojskám k ceste na sever je to, čo by som od zaklínača očakával. Všetky tri časy sa konečne dali do súčasnosti a teraz si už môžeme vychutnávať dobrodružstvo našich trocha hlavných hrdinov. Dúfam že od ďalšej série tvorcov znova nenapadne že by sa hrali s časovými linkami lebo z toho ma fakt bolela hlava a je to v podstate jediné mínus celého seriálu. 95% ()

Galerie (1)

Zajímavosti (5)

  • Tvůrci jinak vynechali i debatu o Geraltově matce čarodějce a fakt, že Geralt (Henry Cavill) nakonec Ciri (Freya Allan) odmítl. Tvůrci tak spojili více dějových pasáží v jeden celek, aby se tedy mohli vyhnout i samotnému Brokilonu. Geralt tedy neměl být držen v žádném žaláři, ale do zničené Cintry měl dorazit až později. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze je hlavní změnou zpracování povídky („Něco více“). Zatímco v seriálu vidíme všechny scény popořadě, povídka nám je předhazuje skrze Geraltovo (Henry Cavill) blouznění. Vynechané jsou tu tak Geraltovy vzpomínky na Belleteyn, které prožil spolu s Yennefer (Anya Chalotra). Právě v této vzpomínce Yennefer pobídla Geralta, aby vyrazil do Cintry, zatímco v seriálu tam putuje víceméně kvůli tomu, co mu řekl Borch Tři Kavky (Ron Cook). (Geralt z Rivie)
  • Točilo se také 100 km od českých hranic, na polském hradě Ogrodzieniec u Katowic. Jednalo se o bitvu o Soddenský pahorek. Pro tuto scénu bylo také využito maďarské zříceniny Egri Var. Vše se skládalo v následné postprodukci. (Van_Stajpen)

Reklama

Reklama