Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (407)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem to samé chtěla napsat k první sérii, protože číst si některé komentáře zde...to bylo na Chocholouška, ale druhá to akorát vystupňovala. Přiznám se, můj seznam toho, co si chci přečíst, je extrémně dlouhý. A když jsem poprvé držela předlohu v ruce, vůbec mě to nebavilo. Což je spousta let zpátky. A byť už to dorazilo, prostě jsem neměla čas to zakomponovat do seznamu. Ale snad to příští rok už stihnu. Ale na druhou stranu jsem vlastně ráda, že jsem předlohu nečetla. Ne, dělám si srandu! Já bych rozhodně nepi%@vala, jak je to jiný od předlohy. Jsou totiž dva pohledy na věc. Dost lidí neumí oddělit formáty a právě proto vznikají. Jde totiž o to, zda seriál hodnotim špatně na základě toho, že miluju předlohu a adaptace je jinde. Nebo zda hodnotim špatně, protože se mi to zdá objektivně hrozný. Z toho, co čtu na různých místech, převažuje víc to první, tj "odpad z principu". A to si lidi musí vyřešit sami se sebou. S tím jim nikdo nepomůže. Oddělit ty dvě věci od sebe, může být náročné a všechni vidíme, že ne každý to zvládne. To je jadro pudla. A utopie myslet si, že se to lidi naučí. Spíš se naučí ostatní žít s jejich názorem... Jenže tu rozdílnost každej ví už od první sérky. Nikdo tedy nemá důvod být překvapený, že druhá sérka je na tom stejně. Neměl by být. Ale prostě lidi baví pi%@í, že? Člověk by měl hodnotit, co dostal. Pokud se někomu nelíbí, co dostal, je to naprosto v pořádku. Pokud někdo hodnotí podle rozdílu předlohy a adaptace, měl by dostat, co si zaslouží. Já spokojená byla  :) Za mě je taky fajn, že si to dost diváků našlo. Jenom mi přijde, že víc si jich to nenašlo. Nebo jinak. Přijde mi, že ty jsou víc slyšet. Ale tak je to vždy, že...Jak jinak totiž vysvětlit lidi, co zhejtujou první díl a jak je to jiný než kniha a bla bla. A to samý píšou v komentářích až do konce série. To je potom na diagnózu. To si mysleli, že dál to bude jiné? Vždyť to je už druhá série...nepoučili jste se?!?!?!? ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„OSUD NÁM DAL DAR…“   Příběh, to je taková pohádka o blondýně a magii. Řád věcí zde určuje dítě osudu  Ciri a já (ač si to nechcu přiznat), postupně zjišťuju, že se mi to vlastně líbí. Tvůrci totiž utahujou příběhový opratě a dovedou mě k psychologicko-akčnímu masakru, jehož největší chybou je, že nemá další sérii.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Krev elfů“, kterou v roce 1994 napsal Andrzej Sapkowski, neznám. 2.) Je kolem mě chaos. ///  Thx za titule „Eliška K. Vítová“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri prvej série som sa do toho akosi nevedel vžiť, no v celku ma to bavilo a tešil som sa na dvojku. No a čo ponuka druhá séria, na ktorú sme tak dlho čakali ? Vlastne ani neviem úprimne povedané. Páčili sa mi trosky s Kaer Morhen, no veľa mi toho neutkvelo v pamäti. Nemôžem povedať, že by som sa nenudil, skôr som stále čakal kedy už niečo príde a ono furt nič. Bohužiaľ je to tak. Druhá séria je len behanie po lesoch, zopár akcii, nových postáv, tréningu Ciri a hromada kecov bez poriadneho príbehu. Henry Cavill je stále fajn a vizuálne to vyzerá pekne, ale chýba tomu dobrý a pútavý príbeh ako soľ (prvá séria mala aspoň zaujímavý strih). Zatiaľ čo iným seriálom nechýba moment prekvapenia, napínavé ukončenia dielov, či strhujúcejší príbeh tu v druhom Witcherovi sa nám takmer nič s toho nedostalo. Škoda, snáď sa to v tretej sérii už rozbehne. 75% - 4* ()

Darneth 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím se smát, kolik je zde lidí, kteří bez váhání píglují tu Netflix štětku a ještě si u toho pomlaskávají, jak se adaptace povedla. NE, nepovedla. Tak prosím vás, kdo neznáte předlohu, zavřete laskavě svůj nevymáchaný zobák. Děkuji. Člověk přivře oko už nad ledasčíms. Ve druhé sérii mě baví interakce Ciri a Geralta, proto je pro mě druhá série více stravitelná, jelikož Ciri už jen neběhá jak nána po lese a hlavně není rozmazlená, jak v knížkách, což mi pilo strašně krev. Henry bohužel nedokáže ovlivnit vše a buďme rádi, že dokázal vyjednat alespoň něco málo, jinak bychom nepoznali, že se jedná vůbec o Zaklínače. Chápu ty vymyšlené odbočky tvůrců, i když je to úplně stupidní a především zbytečné a hlavně....strašně špatně napsané. Poznávám více zakomponovaných citací z knih a pomrknutí na hry (např. Zeugl..najs), než bylo v první sérii, kde navíc efekty byly naprosto žalostný. Je mi vlastně už jedno, jestli to někdy někdo ještě zfilmuje, protože kdykoli můžu zapnout gamesu nebo otevřít knihu a tomu se stejně nic nevyrovná, ani když by se postavil filmový průmysl na hlavu. Filmový průmysl ostatně už dávno pokulhává za tím herním, ať už co se týče scénáře, technologie, hereckých výkonů a hudby...proto když stojím o pořádné epic story, zapnu víc hru, než film nebo musím jít do filmového archivu. Nejlépe z toho samozřejmě stále vychází představitel Geralta, sice má na chlapa i Geralta moc velký zadek, ale dává do show i své velké nerd srdce, a to se sakra cení. Také představitelka Ciri je dobře obsazená, na druhou stranu, její obočí ve druhý sérii by odrovnalo i Divokej hon. Pokud je ale někdo zvědavý, jaká je opravdová předloha, neváhejte ten svět otevřít, budete zírat s otevřenými všemi otvory. Topová recenze od Loremasters zde - https://www.youtube.com/watch?v=L1QSC0h6SUA ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a prvotní nadšení z první série Zaklínače nenápadně vyprchalo. Možná za to může ten dvouletý půst, který mně osobně přišel až zbytečně dlouhý, ale spíš bych řekl, že za to můžou scénáristi. Já totiž většinu dílů nevěděl, co je předmětem druhé série. Když už jsem to pak uvědomil, přišlo mi to ve výsledku vlastně docela málo. Ještě, že alespoň dorazil Marigold. Ten totiž opět nezklamal. A taky musím uznat, že Ciri se povedla. Momenty s ní byly vlastně top celé série. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • Když Ciri prochází zbrojnici na Kaer Morhen, je možné zahlédnout Geraltův stříbrný meč z třetího dílu herní série. (NiWi)
  • V knihách vyprávěl Nivellen (Kristofer Hivju) Geraltovi (Henry Cavill) o pobití služebnictva i všech ženách, které měl, a nebál se přiznat i existenci Vereeny (Agnes Born). Seriálový Nivellen svým přátelům ale lže a mluví o kočce. (Geralt z Rivie)
  • Když Lambert (Paul Bullion) říká, jaký je rozdíl mezi zaklínačem a hromadou hnoje, tak skutečně tento rozdíl řekne. Avšak v epizodě Touhy v láhvi (2019), kdy toto zaznělo poprvé, jsme se skutečný rozdíl nedozvěděli. (Pito126)

Reklama

Reklama