Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (407)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a prvotní nadšení z první série Zaklínače nenápadně vyprchalo. Možná za to může ten dvouletý půst, který mně osobně přišel až zbytečně dlouhý, ale spíš bych řekl, že za to můžou scénáristi. Já totiž většinu dílů nevěděl, co je předmětem druhé série. Když už jsem to pak uvědomil, přišlo mi to ve výsledku vlastně docela málo. Ještě, že alespoň dorazil Marigold. Ten totiž opět nezklamal. A taky musím uznat, že Ciri se povedla. Momenty s ní byly vlastně top celé série. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O dost slabší než první řada. První díl je parádní, ale pak už to jde od desíti k pěti. Politikaření, a úskoky, nějací nedůležití panáci řeší válku a já usínám. Geralt a Ciri jsou super. Dobře zahrané zajímavé postavy. Ti ostatní většinou nudí. Dialogy jsou často toporné a hloupě poukazují na věci, které by při lepším scénáři byly jasné. Akce je fajn, ale je jí málo. Výprava parádní a příšery zajímavé. Podle toho co čtu se zase tvůrci nedrží předlohy tak snad se poučí do příště. Vždyť jak dopadla Hra o trůny, když tvůrci začali improvizovat? ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je proti tomuhle skvost. Přiznám se, že jsem odpadla po prvních čtyřech epizodách, ale prostě už to dál nešlo sledovat. Úplně největší problém mám s tím, že Zaklínačův svět pro mě prostě vůbec nežije - postrádá uvěřitelnost. Political correctness versus fakt děsivě podaný politikaření, který nemůže zajímat absolutně nikoho a krom asi čtyř hlavních postav tragicky nezajímavý zbytek ansámblu, žádné hlubší charaktery, hromada WTF momentů a otravný halucinace/sny v každém díle. Žádný smysluplný děj, polovinu stopáže člověk ani pořádně neví, proč by ho mělo zajímat, co se tam děje a cože se tam vlastně děje. Witcher mohl být hodně fajn, mohl příjemně zmírnit prázdnotu po zmršeném GOT, která v nás jistě pořád je :-D A šlo by to i s "political correctness," kdyby si to vzal na starost někdo s mozkem, a udělal to smysluplně pro daný svět, který čerpá z evropského středověku. Ohánět se tím, že je to fantasy, takže všechno je možný a bla bla, je kravina. A vytvořit uvěřitelný, logický a smysluplný svět, kterému člověk věří, že takhle funguje, to je prostě základ fantasy seriálů. V GOT se to podařilo skoro okamžitě, ve Witcherovi (který, jak jsem četla, se od předlohy odklonil docela masivně a já nechápu, proč) se ten svět rozpadl ještě dřív, než jsme dostali šanci ho líp poznat. Škoda, někdy by to mělo i docela atmosféru a ten Cavill je fakt dobrej. Tak snad někdy příště. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Netflixifikace televizního průmyslu pokračuje, kde i vlajkový seriál streamingové platformy působí jako pouhý nástroj na generaci předplatitelů a udržení jejich pozornosti u obrazovek na co nejdelší možnou dobou. Přitom nejde o nic nového – v protahování nepodstatného a zkracování podstatného, kde by se i osm hodin děje vlezlo do dvou epizod, šetření produkčních nákladů na lokacích, je něco, v čem jen Netflix nekorunovaným králem, zamrzí to ale u nejočekávanějšího žánrového počinu roku, který měl napravit zklamání z letošních nevydařených projektů jako Kolo času nebo Nadace, nicméně skončil jako jim podobný. Po oznámení, že se druhá série přikloní k lineárnímu vyprávění namísto (převážně matoucí) povídkové struktury, vyvstala naděje soudržnějšího děje se silným zaměřením na pouto mezi třemi hlavními postavami, který ale zůstal nevyužit. Po enormním úspěchu první řady a oznámení několika dalších projektů ze světa předlohy se ze seriálu jakoby vytratila veškerá snaha o budování něčeho vlastního, co by se odlišovalo od konkurence, čímž první série koneckonců byla. Nevyrovnaný, leč zábavný chaos plný cynického humoru a přímočarých „monster-of-the-week“ epizod vystřídala snaha Netflixu o vlastní Hru o trůny, kde se děj větví do mnoha dějových linií a pozornost se více soustředí na širší mocenské politikaření než na samotného Zaklínače, který se stává jen další vedlejší postavou, která se občas někde mihne a někoho zkontroluje/nasměřuje. Nefungují ani emoce (snad s výjimkou první povídkové epizody), ani prohlubovaní charakterů, ani potěšení z jednoduché žánrové zábavy. Nezajímavým vedlejším liniím, které tvoří snad dvě třetiny celkového děje, nenapomáhají ani průměrní herci a ochotnicky vyhlížející výprava/kostýmy/masky, v níž například elfové nebo ostatní zaklínači působí přinejlepším jako účastníci víkendového LARPu. Větší rozpočet je sice vidět na slibně vypadajících trikových atrakcích (monstra), na zbytek ale nezbyl čas a peníze. Ve výsledku je to veliká škoda, protože například typecasting Henryho Cavilla se povedl na výbornou a zamrzí, že se musí potácet touhle značně natahovanou nudou, jehož jediná funkce je být teaserem na další řadu. 5/10 a zpětné doceňuji poslední řady GoT, které sice nedávaly smysl, ale aspoň šlo o zábavné a velkolepé televizní blockbustery. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Promarněná šance. Nevyužitý potenciál? Zklamání? Asi od všeho trošku. Druhá série je možná o malý chloupek lepší, jak ta první, ale to je asi tak zhruba všechno. Je to pěkně natočené, ale kromě prvního dílu z toho nejde cítit nějaká přidaná hodnota, která by Zaklínače nakopla tam, kam si to bezesporu zaslouží. A kdo ví, jak by moje hodnocení dopadlo, kdybych četl knižní předlohu. Takhle zůstanu (zatím) u zlatého středu. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • Pro druhou sérii přivedl Netflix nová studia tvořící speciální efekty. První je studio Rodeo FX, které existuje už od roku 2007 a pracovalo na: Hra o trůny (od r. 2011), Stranger Things (od r. 2016), Fantastická zvířata (2016) či Deadpool (2016). Druhým studiem je Mr. X, které v poslední době pracovalo například na vizuálních efektech k seriálům Vikingové (od r. 2013), Carnival Row (od r. 2019) či Prokletá (od r. 2020). Kromě toho na druhé řadě pracuje i studio Nviz, jež pracovalo už na efektech první série. (Geralt z Rivie)
  • Když Ciri prochází zbrojnici na Kaer Morhen, je možné zahlédnout Geraltův stříbrný meč z třetího dílu herní série. (NiWi)
  • V knihách vyprávěl Nivellen (Kristofer Hivju) Geraltovi (Henry Cavill) o pobití služebnictva i všech ženách, které měl, a nebál se přiznat i existenci Vereeny (Agnes Born). Seriálový Nivellen svým přátelům ale lže a mluví o kočce. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama