Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt vyráží s Ciri na cestu, která ho dovede ke starému příteli. Jakmile u Soddenu ustane řinčení zbraní, začne Tissaia nelítostně pátrat po tom, co potřebuje vědět. (Netflix)

Recenze (74)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psychicky jsem se obrnil a vyrazil jsem vstříc druhé sérii. Začátek to byl poměrně ucházející, adaptace Zrnka pravdy patří k tomu lepšímu, co se zatím v seriálu událo. Bohužel stejně se nejedná o zvláště povedenou adaptaci, opomineme-li chronologické změny, pořád tu zůstane dost podivné chování postav, které vůbec charakterově neodpovídá, nemluvě o závěru, který dost mění vyznění celého pointy z knih, což je velice nešťastné, ale u Lauren jsem stejně překvapený, že to nezmrvila ještě víc. V linkách s čaroději je mimo samozřejmě úplně všechno. Je do očí bijící rozdíl v tom, co si scénáristé cucají z prstu a co je jakž takž podle knih. Lore světa je zde zcela a úplně odignorován a charaktery Yen, Cahira, Fringilly i vlastně Tissaii svůj knižní předobraz nepřipomínají ani v nejmenším. Navíc ženou děj někam kam nemá jít a odkud nebude návratu v dalších dílech, ale uvidíme... PS: Opravdu Geralt nalíčil Ciri na cestě k Nivellenovi obočí? :D ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtenář knihy a hráč hry: CO TO SAKRA BYLO? Plno hloupých keců… skoro žádná akce a to chování? Rozhodnutí? Geralt se nechová jako Geralt. Ne jako Sapkowského Geralt. A ta povídka? Původní? Co s ní sakra provedli? Vždyť byla super… ne. Tohle začalo hrozně. HROZNĚ. Pomalu… ukecaně… a zpraseně. Doslova. Brečím a děsím se, co bude dál. Jestli dřív umřu tím pomalým tempem nebo tím, jak je to hloupý! A ne, ani "super akce" to nezachrání, protože trapný odhazování jednoho druhým není akce... ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč kruci zprznili jednu z nejvtipnějších povídek? Pokud bych tu povídku neznal, asi by mě při sledování ani nenapadla ta inspirace Kráskou a zvířetem. Do toho zamlčení jedné informace, která v povídce není nijak důležitá (byť je to důvod kletby), aby z toho v adaptaci udělali zásadní zvrat, protože dneska nám prostě musejí stopadesátkrát připomínat, že znásilnění je špatné (to snad všichni víme, ne?). Škoda. Ta povídka je fakt skvělá a tady z ní skoro nic nezbylo. Fakt nechápu tu jejich posedlost přetváření si povídek k obrazu svému. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle vývoje v první epizodě druhé řady soudě, byl by Witcher skvělým seriálem, kdyby byl natočen podle Sapkowskiho povídek; spolu se ságou infiltrovali děj i temní Slované, kteří mi tu přijdou jako extrémně rušivý prvek. Taky si musím znovu zvykat na ošklivou Yennefer, přepigmentovanou Fringillu Vigo a chabé dialogy. Větší část dílu ale zabrala povídková pasáž, proto hodnotím s klidným svědomím čtyřmi kousky. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem fanoušek Zaklínače, nemám nahráno, přečetl jsem jen první knížku, abych předloni pochopil první sérii a jelikož dál jsem se mimo letošní animák Vlčí sen neponořil, asi budu tápat i tady. První díl ale naštěstí i přes pár logických lapsů pro laiky disponuje skvělými akčními sekvencemi a dominuje podmanivou hudbou. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • V knihách vyprávěl Nivellen (Kristofer Hivju) Geraltovi (Henry Cavill) o pobití služebnictva i všech ženách, které měl, a nebál se přiznat i existenci Vereeny (Agnes Born). Seriálový Nivellen svým přátelům ale lže a mluví o kočce. (Geralt z Rivie)
  • Jedná se o adaptaci povídky „Zrnko pravdy“, která je součástí první knihy „Poslední přání“, ale i tak se ji tvůrci rozhodli zařadit do druhé série po setkání Geralta (Henry Cavill) a Ciri (Freya Allan). (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama