Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (975)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se k tomu konečně dostal. Dlouho jsem se na to těšil a ohlasy jsou velmi pozitivní. Neskutečně mě to chytlo. Dostáváme se do fiktivního světa stvořeného Andrzejem Sapkowskim. Knihy ani hru moc neznám, takže si budu muset některé věcí dohledat. I tak se v tom dá docela orientovat. Díky Netflixu, že se do toho konečně dal. Henry Cavill se na roli Geralta kupodivu celkem hodí. Děj není vyprávěn chronologicky a odehrává se v různých časových rovinách. Zaměřuje se na hlavní tři postavy, Geralta, Ciri a Yennifer. Na Kontinentu zuří válka každý si musí vybrat stranu. Jde výhradně o konflikt severu proti jihu. Naše postavy se ocitnou v centru dění a musí se se situací nějak poprat. Všechny hlavní jsou dobře zvoleny a jejich linky jsou docela srozumitelné. Člověk se pak už jenom těší, kdy se všechny potkají. Díky Geraltový úkolům je místy děj trochu epizodní. Nevynechává ale ani ony dvě čarodějnice. Všechny souboje jsou dobře a udělané a jejich choreografie také. I příšery jsou zajímavé, takže nuda rozhodně není. Případně se můžeme dívat na kouzla čarodějek. Děj je pěkně rozjetý a oněch 8 epizod uteklo jak voda. Teď jen dva roky čekat na další sérii... Určitě se budu těšit. Seriál si pochvalu určitě zaslouží. Je tam i dost povedená a dobře zvolená hudba. 2. série je tu a s ní i nová dobrodružství. Už se tolik neskáče časem a děj je ucelenější. Rozjezd je sice pomalejší, ale pak to stojí za to. Konečně se dozvíme pravý potenciál Ciri a kdo je hlavní záporák. Možná je lepší neznat knížky. "Toss a coin to your witcher." ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můžu k tomu mít spoustu výhrad. Od jakési umělosti, což se týká hlavně bitvy a výpravy, po ne všechny nějak extra zdařilé postavy a lehce rozmělněný děj. Ale jakmile dojde na souboj face to face, dostává Witcher úplně jiný náboj a drajv, kvůli kterému jsem mu ochoten mnohé odpustit. A navíc a to mě překvapilo úplně nejvíc, Henry Cavill se ukázal být tou správnou volbou v obsazení hlavní role, což jsem já jako zarytý skeptik vůbec nečekal. Není to vůbec bezchybné ani dokonalé, ale svůj účel to do puntíku splnilo. I v případě mojí probdělé noci, která určitě stála za to. (Oblíbené postavy: Geralt, Stregobor, Jaskier) ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Pařil jsem kdysi chvilku jedničku, takže si přijdu poměrně fundovanej k hodnocení. Dle mě je to prostě dobrý, některý pasáže dokonce skvělý a celkovej zážitek mi nezkazily ani triky, který možná nejsou žádná pecka, ale nějak zásadně nerušej a ani to, že jsem pár dílů nevěděl která bije (možná jsem tu jedničku měl pařit dýl). Navíc se mi líbila hudba. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak neviem. 1.séria za mnou a celkom sklamanie. Nuda. Akoby zaklínač ani nebol hlavnou postavou, ale seriál sa viac venoval mongoloidnej čarodejnici. Hrátky s časom sú vôbec Achilovou pätou celého rozprávania. Zaklínač sa od prvej epizódy odohráva v niekoľkých časových rovinách. A to často značne rozsiahlych, kedy sa pokojne skáče tam a späť o desiatky rokov. Vzhľadom na to, že jeho hlavné postavy skoro nestarnú, som si to ale uvedomil až niekedy v štvrtej epizóde. A aj tak som mal problém chápať, čo sa presne kedy odohráva. Tvorcovia neposkytujú príliš vodítok, v ktorej dobe sa práve nachádzame a keď už človek chápe, že sa "práve skočilo", následne ma prekvapilo, o akú dlhú dobu. Znalí kníh a hier to najskôr vôbec riešiť nebudú, pretože ich ani nenapadne nad tým premýšľať. Ale poskladanie naozaj nie je príliš dobré, nehovoriac o tom, že je vlastne úplne zbytočné. Je tu viacmenej len preto, aby sa v siedmej epizóde mohlo ukázať, ako sa niečo odohrávalo v druhom pláne. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojenej. Fakt mám předlohu hodně rád a zbožňuju její náladu, témata a - jakkoliv to zní blbě - určitou slovanskou blízkost. A s výsledkem jsem naprosto spokojenej, tvůrčí vedení pevně drží otěže zaklínačské Klepny a výborně servíruje kombinaci povídek a románové série, velmi povedeně míchá časové linie tak, abychom se o postavách dozvěděli dostatek informací a ctí předlohu sice s úctou, ale naštěstí ne přehnanou. Osobně bych sice ocenil více samotného Geralta, ale to dokážu prominout, vzhledem k tomu, že ve druhé řadě nejspíš z obrazovky moc nesleze a konečně se dostaneme na Kaer Morhen. Přidaný děj v čajodějnické škole mě bavil, neb bylo fajn vidět něco nového v příběhu, co dobře znám. Herci jsou perfektně obsazení, hrají co mají, mávají kolem sebe v kombinaci šermu a tance taky obstojně a snad jen Yennefer může budit překvapení a pokud se někomu zbytek castingu nelíbí, nechť začne laskavě srovnávat s knihama, nikoli herním pokračováním (aneb Geralt nenosí plnovous, neb porost na obličeji nesnáší, Triss není zářivě rudovlasá, ale má barvu kaštanovou atd.) ps: Marigold super! ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Lauren Hissrich vysvětlila, proč seriál začíná právě povídkou „Menší zlo“: „Zpracování všech povídek představovalo výzvu, ale nejtěžší bylo vybrat tu, kterou odstartujeme seriál. Když představujete muže, kterému je téměř 100 let, tak v rychlosti musíte ukázat, jaký byl jeho život doposud a proč se na něj zaměřujeme právě v tuto chvíli. Vybrala jsem povídku Menší zlo, protože ta skončí bojem, který změní jeho chápání sebe samotného, své práce a celého kontinentu.“ (Geralt z Rivie)
  • Joey Batey řekl, že postava Marigolda je jeho nejoblíbenější: „Marigold je bezesporu moje nejoblíbenější role. V knihách jde o tak komplexní postavu, že to jde poznat už na první pohled. Má v sobě takovou hloubku a velké pochopení. Rozumí světu kolem sebe a má velkou sílu, co se týče příběhu. Na jednu stranu je to taková postava, ale druhou stranu je to jen hlupák s loutnou. Nejde ho nemilovat.“ (Geralt z Rivie)
  • K překvapivě velké přítomnosti postavy Triss (Anna Shaffer) v seriálu se vyjádřila tvůrkyně: „Otázky na změny vůči knižní předloze vždycky zbožňuju, protože vám pak vše mohu odůvodnit. Tyto změny neděláme kvůli tomu, abychom si honili naše ega nebo abychom měli snazší práci, děláme je proto, abychom si co nejlépe poskládali náš příběh, protože už dávno vím, co potká Triss v první, druhé a snad i další sérii. Právě kvůli tomu jsme ji představili již v příběhu, ve kterém nefiguruje v knihách.“ [Zdroj: Edna.cz] (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama