Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Diskuze

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

mm13

Ona se začarovává... To jak je pokřivená... Když umře, tak zmizí i její kouzlo. Mam za to... Že i spí. Ano, je to magický makeup. Pokročilá technologie... 8)

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Jaký make-up, jaké nejaké začarovávanie sa? Sa len vyjadruješ sa jak hotentot alebo sa vyjadruješ za každú cenu ku všetkému, či o tom más pojem alebo nie...??

Je to čarodejka! Ani jedna z tých strápených mŕch nevyzerá ako v skutočnosti, dokonca ani jeden čarodej a nepotrebujú na to make-up. Sú to ča-ro-dej-ní-ci! Sapkowského čarodejníci!! Na pár výnimiek skurvená elitárska banda bez akýchkoľvek morálnych zábran, sebastredné pletichárske svine, ktoré žijú v permanentnom klamstve voči všetkým, medzi sebou aj sami pred sebou.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Uživatel CvokCZ smazal svůj příspěvek.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

CvokCZ

Poslední přání není cela knížka, ale jen jedna povídka z celkem 4... Ze samotnými díly zaklínače nemají moc společného... Je to spíš taková OVA. 8)

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

CvokCZ

Tak třeba pravě v Posledním přání sehraje docela zasadní roli... Zasadní především i k propojení Geraldovo a Jen dějovoj linii... :) Takže i přesto že ho tam bude pomálu... V téhle dějové lince si ho užijeme vcelku dost. :))

na příspěvěk reagoval CvokCZ

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Emílio

Joey Batey zas takovej slaďouš není (ačkoliv Marigold by mohl být slaďouš), ale je to muzikant a zvládne hrát i na loutnu, což je velká výhoda.

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Emílio

PS: Prometheuse neposlouchej, seriál by měl vycházet z první povídkové knížky Poslední přání, potom je ještě druhá povídková kniha a potom pětidílná knižní sága. S tím, že v první sérii bude pár flachbacků ze ságy, jako deformovaná Yen jejíž minulost se čtenáři dozvěděli až ve 4 knize ságy a to z důvodu, aby divák lépe pochopil charaktery.

Jinak tvůrci řekli, že i kdyby zadaptovali všechny knihy, tak herní příběh by neadaptovali a pokračovali by podle sebe.

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Prometheus69

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Emílio

Tak Marigold vystupuje jen asi v 4-5 povídkách z 15, a z těch ze kterých by měl seriál čerpat, je jen v jedné a to ještě v ní moc prostoru nemá.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Emílio

Hlavní dějová linka se bude soustředit především na Jennifer a čaroděje... a Gerald tam bude jen přicmrdávač co tomu bude udávat tempo... A do toho tam vrazí Babětinu preqvelovou linii... a ve finále to Hesky pěkně propojí... a druhá serie už pojede čistě podle herní série... protože na knižní se prostě vyserou jelikož jim to fungovat nebude. Jelikož plno lidí si stále myslí... ŽE TO BUDE PODLE HRY A NÉ KNIHY.  :D

na příspěvěk reagoval Emílio

Emílio

Emílio (hodnocení, recenze)

Dacsus

Ano, to je to previazanie a nejake budovanie sveta a nema tam byt ani nijaky konkretny padouch zatial. Ozaj leen tak pre zaujimavost, ozaj to reziruje ten Baginski a ako je na tom taky Marigold, nemate niekto prehlad? Viem ze nie kedy na zaciatku kastingu tam ukazovali nejakeho cukrousa, ako to nakoniec dopadlo? Celkom dolezita knizna postava a nejak ho niekde neukazuju...

na příspěvěk reagoval CvokCZ, CvokCZ, Ištván87, Ištván87

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

Emílio

No, prvá séria bude práve vychádzať len z prvých poviedkových kníh.

Ona vravela len to, že nechce opomenúť ani knižné flashbacky, ktoré sa objavujú aj až neskôr, v ságe. A chce ich použiť už v tej prvej sérii, aby lepšie vykreslili jednotlivé charektery už v nej (je to zjavné aj u Yennefer už v tom traileri - to že bola najprv deformovaná a hrbatá, o tom sa píše až v ságe, a to až v asi štvrtej knihe (Véž Vlaštovky)).

na příspěvěk reagoval Emílio

Emílio

Emílio (hodnocení, recenze)

DJ_bart

No otazka je aj co sa z toho da poznat a co nie. Vizual snad celkom OK, bude tam asi aj nejaka rozumna chronologia, nakolko sa tam daju poznat poviedky z prvej knizky (sama producentka v jednom rozhovore na tom cone povedala, ze ich nechce ignorovat, ze by to bola chyba) + samozrejme to musia niecim previazat (asi s prihliadnutim na neskorsi roman). Ono je aj fakt, ze to ako to Sapkowski onezda napisal im celkom dnes hra do karat - silne zenske postavy, tema rasizmu, to sa im urcite paci a to dolezite je podla mna ako s tym nalozia, aby z toh nebola trendu poplatna agitka viac nez je nutne. No a dalsia vec su dialogy, knizka je pomerne kosata a podla mna na nich hlavne stavia - takze tam bude dolezite to vyznenie, ci tam ta knizna atmosfera bude aspon nejak pritomna. Inak za mna bude asi dolezity aj preklad, mal by to robit pan Komarek, ten jeho cesky preklad je genialny, podobne to myslim bolo aj u LOTRA, kde film prekladala autorka knizneho prekladu.

na příspěvěk reagoval Dacsus, Prometheus69

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

DJ_bart

Začal se mi líbit, asi až tak po čtvrtém shlédnutí. Není to žádná pecka, ale špatné to taky úplně není. Bohužel zahráli trošku na jinou notu, než jsme všichni čekali.

 (hodnocení, recenze)

Jediný fail je Fringilla Vigo, která je příbuzná jak s Annou Henriettou, tak s Emhyrem, a nedává vůbec smysl, aby byla černá, navíc jediná její role v knize je románek s Geraltem, který si Geralt udržoval, protože mu Fringilla připomínala Yennefer, pochybuju, že myslel jenom chováním. Herečka Triss si nemyslím, že bude průser, jeden jediný krátký záběr nic neznamená, ta herečka je na spoustě fotkách celkem hezká. Mně vadí jen její vlasy a nemyslím zrovna barvu. No a se zbytek jsem se docela smířil, černý Istredd mi teda osobně stále vadí, ale co už. Tam se to dá nějak okecat. 

na příspěvěk reagoval Dacsus

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama