Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 2
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (974)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můžu k tomu mít spoustu výhrad. Od jakési umělosti, což se týká hlavně bitvy a výpravy, po ne všechny nějak extra zdařilé postavy a lehce rozmělněný děj. Ale jakmile dojde na souboj face to face, dostává Witcher úplně jiný náboj a drajv, kvůli kterému jsem mu ochoten mnohé odpustit. A navíc a to mě překvapilo úplně nejvíc, Henry Cavill se ukázal být tou správnou volbou v obsazení hlavní role, což jsem já jako zarytý skeptik vůbec nečekal. Není to vůbec bezchybné ani dokonalé, ale svůj účel to do puntíku splnilo. I v případě mojí probdělé noci, která určitě stála za to. (Oblíbené postavy: Geralt, Stregobor, Jaskier) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Presne ten prípad, keď sa vaša túžba po kúzelnom materiálu naplní, ale zároveň len predmetne, a nie obsahovo. The Witcher má mýtický svet: drakov, strigy, zaklínačov, a všetko, čo si fanda fantasy alebo Heroes of Might and Magic môže priať. Ale ten najdôležitejší element opäť chýba: pútavý príbeh a hĺbka postáv, ktorá by zaručila, aby mi osudy jednotlivých postáv neboli ukradnuté. Takto je to len formálny skvost s pesníčkou Toss a Coin to your Witcher - ktorá svojou podarenosťou prežije samotný seriál na niekoľko krát. Oh valley of plenty! ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kompletní první sezona: Mám dost rozporuplné pocity. Nikdy jsem Zaklínače nečetl a ani nehrál. Kdybych nevěděl jakou to má být událostí, tak mu asi nevěnuji pozornost. Po prvních dvou dílech jsem byl dost naštvaný. Třetí mě zaujal, ale to strašné prokletí Yen nebylo moc dobře natočené. Čtvrtý až šestý nevážně pojatý byli skvělé bad ass výstřely, které jsem si parádně užil. Sedmý díl pořádně dovysvětlil mizerně sestřihané první dva díly a měl jsme před finále příjemný pocit. No a osmý to zase slušně zabil. když nemáš prachy, netoč epickou bitvu. Ale těším se co bude dál. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to připitomělé, ale takovým tím příjemným způsobem, jakým je připitomělá Xena nebo Hercules (v tomto ohledu by mi nevadilo, kdyby to bylo připitomělé víc). Všechno od legračního hereckého podání Henryho Cavilla (nejlepší využití neexistujícího rozsahu od dob Arnolda) po laciné instagramové filtry je už příliš okaté, abych za to mohl být naštvaný - takže se na tuhle karnevalovou loď dá snadno nasednout a užít si nízkou fantasy v její nekomplikovanosti a naivitě. /// Druhá řada není vůbec připitomělá, naopak se bere smrtelně vážně. Nedokoukal jsem, snižuju hodnocení. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Značná spokojnosť. Najviac som sa bál, že to bude predlohou len tak štrajchnuté, ale je to Sapkowski skrz-naskrz vrátane priamych citácií a známych hlášok ("Peniaze otvárajú každé dvere.") Celé sa to odohráva v niekoľkých časových rovinách, ktoré sú od seba vzdialené aj desiatky rokov, čo umožňuje spracovať jednotlivé poviedky (striga v hrobke, čert v údolí, výprava na draka, džin a posledné prianie...) a zároveň ich funkčne zapojiť do epického celku vojny s Nilfgaardom. Je tam všetko, čo fanúšik potrebuje k spokojnosti - Renfri a Stregobor, Ježek a Calanthé, elfi, dryády, Yarpen Zigrin, Veža lastovičky... Dosť šikovná scenáristická prácička, ktorá aj vo vlastných nových dejových líniách ctí predlohu. Vizuál je na televízne pomery drahý, triky solídne a rozhodne je to o dosť výpravnejšie než prvé sezóny GoT (pamätáte, ako preskakovali bitky a čokoľvek, čo zaváňalo davovým scénami? - tu sa to nedeje). Vlastne sa dosť čudujem, že už v traileroch nemachrovali moneyshotmi typu drak a iné potvory či finálna čarodejnícka bitka na Soddenskom pahorku. Herci rozhodne nesklamú, asi najlepšie obstáli Ciri, Calanthé, Myšilov, dokonca aj ten Marigold je fajn. Yennefer o dosť iná ako v knihách, ale zaujímavá. No a Henry Cavill, tento angloamerický Koleník už asi nikdy nebude naozaj dobrý herec, ALE očividne ho tá úloha baví, má tú postavu úprimne rád a dal do nej všetko. Navyše sa mu podarilo dobre zachytiť ten geraltovský cynicko-ironický nadhľad. O tom, že v bojových scénach je totálny mlynček na mäso, ani nehovoriac - parádne rúbanice presne vystihujú zaklínačský spôsob boja, keď nikto nestíha sledovať, čo sa vlastne deje, len padajú mŕtvoly - a pritom je to natočené efektne a prehľadne. Jasné, má to aj slabšie či nechcene smiešne momenty, zopár pridlhých dialógov a tučných černochov napchatých v rytierskych brneniach, ale to neuberá na pozitívnych dojmoch. Plus výborná hudba. ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Anthony Byrne ztvárnil generála Hakea. Ve hrách král Foltest sehrál poměrně významnou roli, nicméně se objevil jen v prvních dvou dílech. V těch ho pokaždé namluvil jiný dabér, přičemž tím ve dvojce byl herec Anthony Byrne. (Geralt z Rivie)
  • Někteří fanoušci měli problém s obsazením herců tmavší pleti, konkrétně například u postav čarodějek Yennefer (Anya Chalotra) a Fringilly (Mimi Ndiweni). Herečky prý svým vzhledem neodpovídají fantasy světu knižní série, kterou stvořil Andrzej Sapkowski. U představitelky Yennefer pak měli fanoušci problém také s jejím nízkým věkem, který dle jejich názoru neodpovídá knižní postavě. (pusheen)
  • Mezi první (2019) a druhou sérií (2021) vydal Netflix animovaný film The Witcher: Nightmare of the Wolf, který se zaměřil na Geraltova (Henry Cavill) mentora Vesemira. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama