Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konverzační komedie z novinářského prostředí je i na dnešní dobu dost jadrná. Klasický souboj pohlaví v hektickém odpoledni, ve kterém se bojuje o článek i o manželství. Cary Grant jako zkušený šéfredaktor tlačí na svoji bývalou ženu, která má za pár hodin opustit město a další den se znovu provdat (za hodného troubu, jak jinak), aby mu napsala článek o ostře sledované kauze trestu smrti pro neznámého chudáka. (Ferguson)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

To je zarážející, jak podle jednoho námětu mohou vzniknout dva odlišné filmy. Jeden neskonale vtipný a zábavný a druhý, tedy dobou vzniku vlastně první, s trapně křečovitým humorem znějícím z úst nechutně přehràvajícího Granta. Zajímavá myšlenka o novinářské etice zůstala zachována, i když je upozaděna věčně žvatlajícím Grantem. Nerada to připouštím, ale stylem mi to připomíná bratry Marxovy, jejichž tvorba patří na samé dno americké komedie. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Veselá komedie to sice byla, ale přece jenom je to už skoro osmdesát let staré, tudíž je většina fórů docela zastaralá a prostě mi to přijde vtipné jenom z toho popudu, že tenkrát to asi bylo vtipné hodně. I děj je takový průměrný, takže je z toho takový milý film, který se ale z hlavy vypaří okamžitě po zhlédnutí. 60% ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Konverzační komedie, kde není ani pět vteřin ticho. Všem jede huba, jako kdyby rok drželi bobříka mlčení. Cary Grant potvrzuje svůj komediání talent a společně s Rosalind Russel mi trochu připomínají Oldřicha Nového a Natašu Gollovou. Přesně typově dvojice: šarmantní svůdník versus mladá emancipovaná a inteligentní žena. Nejlépe by se hlavní postavy daly srovnat asi s filmem Roztomilý člověk. Není to komedie, u které by se člověk neustále trhal smíchy, ale rozhodně žádná nuda. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila, protože má na první pohled vše, co mám ráda. Vše navíc umocňovalo novinářské prostředí. Jenže přišlo vystřízlivění a zklamání. Na mého oblíbeného Caryho Granta se stále dívá hezky, strhává na sebe pozornost a film prakticky táhne. Mám ráda filmy postavené na dialozích, ale tohle bylo už moc. Boj mužů a žen v rámci pracovního procesu byl zajímavý, ovšem snímek jako celek mi nepřinesl to, co jsem si představovala. Pár skvělých hlášek, tnoucích do živého, chatrný příběh bohužel nezachrání. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Úžasne vtipná, bláznivá konverzačka, ktorá sa ani sekundu nezastaví a diváka úplne ponorí do špinavého novinárskeho sveta:-) Postavy, hlavné aj vedľajšie, pohotovo melú jedna cez druhú, hlášky lietajú na všetky svetové strany a dvojica Walter/Hildy nekompromisne spúšťa maratón komických situácií, ktoré vám hodinu a pol nedajú vydýchnuť. Skvele som sa bavila a Grant s Russell fičia na plné obrátky - perfektné výkony, ktoré túto dialógovú komédiu povznášajú nad klasickú romantiku. Typický originálny wilderovský štýl. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Walter Burns popisuje Bruce Baldwina, že vypadá jako herec Ralph Bellamy. Ralph Bellamy skutečně Bruce hrál. (Kulmon)
  • V původní divadelní hře hrál Hildu muž. (Kulmon)

Reklama

Reklama