Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konverzační komedie z novinářského prostředí je i na dnešní dobu dost jadrná. Klasický souboj pohlaví v hektickém odpoledni, ve kterém se bojuje o článek i o manželství. Cary Grant jako zkušený šéfredaktor tlačí na svoji bývalou ženu, která má za pár hodin opustit město a další den se znovu provdat (za hodného troubu, jak jinak), aby mu napsala článek o ostře sledované kauze trestu smrti pro neznámého chudáka. (Ferguson)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Anderton 

všechny recenze uživatele

No mňa Jeho dievča piatok bavil o to viac, že som videl ešte lepší remake s L+M. Ten je lepší, pretože je prehľadnejší a povedzme že pomalší. Kanonádnosť tejto verzie je maximálna, zábavné je sledovať dlhšie scény a zamyslieť sa nad tým, ako boli natáčané a ako bolo vôbec možné ich natočiť. Nie je to žiadna brutálna komédia, kedy sa neviete prestať smiať, dôležitejšia je chémia medzi postavami a pocit, že toto je ten klasický starý Hollywood so všetkým, čo k nemu patrilo. Ale v tomto prípade ešte divokejší, ako to bolo obvyklé v bláznivých komédiách. 70% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Až zpětně mi došlo, že jsem vlastně koukal na stejný příběh, který později zpracoval i Billy Wilder jako Na titulní straně. A oba filmy na mě vlastně zapůsobily dost podobně. Nijak extra mě nechytly, ač se jim nedá upřít kvalitní zpracování a některé zajímavé momenty. Problém jsem měl také s tím, že je Hawksova verze prezentována jako screwball komedie. Tou je však podle mě možná tak polovinu svého času, ve zbytku se snaží působit na diváka na zcela vážné a dramatické úrovni a taková kombinace mi ve výsledku přišla spíše na škodu. To samé platí i o (ne)přítomnosti Caryho Granta, který prvních pár desítek minut neopustí plátno, aby následně zcela zmizel a objevil se zase až ke konci. Zvláštní. S Hawksem si pořád nějak plně nerozumím. 5/10 ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Snad nikde jinde jsem neviděl tak bleskové slovní přestřelky jako právě zde. Tandem Grant-Russellová se v této slovní válce doslova vyžívá a přispívají tak ke svižnosti filmu. Výše zmíněné báječně funguje zejména v první, ale i v poslední třetině filmu. Bohužel je tu ještě kapitola prostřední, která za těmi zmíněnými o něco zaostává (Grantova postava se na chvilku vytrácí). Sice jsem čekal o ždibec víc, ale i tak se vyplatí vidět. 8/10 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Front page z roku 1974 je větší sranda, protože Walter Matthau je o tisíc procent lepší než přeci jen poněkud sucharská Rosalinda Russell. Novější snímek viděn v dabingu, starší zmíněný v originále s titulky (Levné knihy). Upravuji komentář i hodnocení, viděno v dabingu s Václavem Postráneckým, jehož výkon pozdvihl film o hodně nahoru. A to tak, že i takové eso jako Alena Procházková mu nestačila. Klasická hollywodská komedie válečných let, břitká, úsečná, rychlá, plná zvratů a bláznivých nápadů. Umím si představit, jak to tehdejší publikum hltalo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělá střelba slov, která je místy neuvěřitelná. Cary Grant je opět úchvatný jako vždy, ale Rosalind Russell je mu naprosto rovnocennou soupeřkou i spoluhráčkou. Do toho navíc ještě sledujete příběh, který má hlavu a patu a nejde vlastně vůbec jen o tu romanci mezi nimi. Výborně fungující kousek, který mě svou výřečností zarazil. Tady si scénáristé dali, ale hlavně herci ukazují, jak přirozená může být taková hra dialogů. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • V původní divadelní hře hrál Hildu muž. (Kulmon)
  • Jedná se o jeden z prvních filmů, ve kterém si herci vzájemně skákali do řeči. (Jirka_Šč)
  • Jediná hudba ve filmu je první a poslední dvě minuty. (Kulmon)

Reklama

Reklama