Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (221)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Shinkai má nový film. To je mi milé překvapení. To zas budou pretty colors. A byly. Naštěstí ne tak moc, jak obvykle. Řekl bych, že tam byly i náznaky studia Ghibli. Učí se. Tématika? Výměna těl a cestování v čase... Pravda, když tuto sezónu máme 6 sérií s cestováním v čase, proč nemít i pár filmů. Jak se to povedlo? To dobré: animace, občasný humor, silnější začátek. To špatné: PŘÍBĚH (což pokládám za nejdůležitější), několik naprosto nelogických věcí (jako že se nikdo z nich nikdy nepodíval do kalendáře? Že se jako první v pořadí nesetkali? Probůh... Vždyť tak, jak se chovali, by se nechoval nikdo...), trapné zakončení, až moc velký důraz na osud a souznění, atd atd. Shrnutí: Není to špatný film, ale dělá ze sebě něco, co není. Člověku to přinese 1,5 hodiny pěkných barviče, občasného chichotu a některým možná i zvědavosti, jak že to vůbec skončí. Podívali by se na toto však podruhé? Hádám, že ne. Na Toki wo Kakeru Shoujo to nemá a je to škoda. Chybí mi zde nějakým způsobem zapamatovatelní hlavní hrdinové, což ani jeden z nich nejsou. Holčinu z TwKS si pamatuji doteď, i jejího milého. Celkově bych hodnotil jako průměr, poklidný film, když není na co jiného se koukat. Škoda toho nevyvedeného cestování v čase, děr v příběhu a dalších negativ, které z toho udělali takový, jak to říct, zmatený - přeskakující snímek z jednoho místa do druhého. Kdybych to měl shrnout do pár slov, použil bych označení jednoho mého oblíbeného recenzenta: "pretty colors, plot convenience, time travel bull*hit.". Střízlivých 60% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Po všech těch chvalitebných slovech, vynášení do nebe jsem čekala asi nemožné, a proto jsem po zhlédnutí skončila naprosto zklamaná. Čekala jsem něco nového, ne inovátorského, ale nového v rámci Makoto Šinkaie. Ale bohužel jsem nic takového nedostala. Zase je to pěkně naanimované, obloha, vlaky; dojemný příběh kluka a holky... Je to i veselé a hravé. Ale že by to byl takový zázrak, jak to všichni hlásají... Samozřejmě pokud je to první zhlédnutý Šinkai, chápu to okouzlení, ale pro mě je to jen další Šinkai z řady poměrně obdobných snímků, a tak to nemůžu hodnotit lépe než 3*. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celá Shinkaiova tvorba v jednej celovečernej kompilácii. Množstvo odkazov na predchádzajúce snímky, množstvo historických, kultúrnych vsuviek, množstvo japonských tradícií. Najväčšie pozitívum je však animácia, ktorá je skutočne ohromná a vyvoláva emócie. Takže aj keď film má nejaké svoje chyby (najmä scenáristické), vo výsledku to nahradzuje vec, ktorou Makoto Shinkai vyniká a ktorá už bude jeho rukopisom - perfektný vizuál. Vizuál, ktorý ma v záveri dojal až k slzám. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jak osvěžující je vidět film s originálním nápadem, který je filmovým štábem i dovedený k dokonalosti. Film je sice na začátku trochu matoucí, než pochopíte, kdy je kdo v čím těle, ale jak si tenhle problém sedne, tak už jen můžete dát ruce za hlavu a sledovat tenhle krásný příběh. Mitsuha a Taki jsou sympatičtí hrdinové, kterým fandíte, a když se druhá polovina filmu překlopí z komedie do dramatu (na konci i epického!), pak sledujete se zatajeným dechem, jestli to těmhle dvěma vyvoleným "milencům" vyjde. Milencům dávám do závorky, protože hrdinové jsou po většinu děje mladičcí a jejich kvetoucí láska je platonická. Na anime je ale Your Name relativně odvážný (co asi uděláte jako první, když se probudíte v těle opačného pohlaví...). Tenhle příběh je v podstatě tak jednoduchý a efektivní a překračující kultury, že bych se nedivila, kdyby za pár měsíců v Hollywoodu ohlásili, že chystají hraný remake... 90 % a rozhodně status jednoho z nejlepších filmů roku 2016. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je velká škoda, že se ještě nepodařilo japonské anime pořádně dostat i do českých kin. Myslím, že má celkem velký potenciál, i když je pravda, že aby to bylo komerčně úspěšné, asi by to docela dlouho trvalo. Ale i tak je to škoda, protože snímek "Kimi no na wa." je důkazem toho, že o hodně přicházíme. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (17)

  • Stužka, kterou nosí Mitsuha, reprezentuje nit osudu, která podle japonské pověry spojuje člověka s jeho osudovým protějškem. Tuto pověru dále zpracovává seriál Doteky osudu (od r. 2012). (fallanga)
  • Přestože je Itomori vymyšleným městem, bylo vytvořeno na motivy skutečného města jménem Hida. (novoten)

Reklama

Reklama