Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (221)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Šinkaiovú tvorbu sledujem už od začiatku: Páči sa mi ako narába s naratívom, ako sú jeho príbehy významovo bohaté a preplnené a to čo sa javí ako jednoduchý príbeh má omnoho komplexnejšie odbočky a samozrejme aj komplexnejšiu príbehovú štruktúru. Jeho Garden of Words považujem za vrcholné dielo jeho tvorby. Kedy všetko čo bolo komponované pred tým v náznakom nadobúdalo v GOW jasnejšie kontúry a tvary. A hlavne zbožňujem ako animuje vodu. Your name. je ale tým pádom vrchol jeho celovečernej tvorby. Citlivý príbeh s množstvom nuáns a pekným vyvrcholením a hlavne sympatickou ústrednou dvojicou. Cestovanie v snoch do života niekoho iného, ovplyvňovanie času a paradoxy, a hlavne trochu tej mytológie a astrofyziky. Naozaj krásne a v tomto prípade musím vyzdvihnúť aj silný pesníčkový soundtrack( čo je niečo čo u filmoch moc nemusím) ktorý sa mi tu príjemne dostával pod kožu. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Záleží, jak jste na tom se zamilovanými anime postavami, co na sebe dojatě hledí přes pláně rozvlněné trávy, zatímco se nad nimi po nebi táhnou dlouhé čáry expolodujícíh komet, to všechno na podkresu sladkého k-popu. Jestli dobře, tak jste in for a good ride. Nutné ale trochu vypnout hlavu a asi na šesti místech scénáři odpustit lenivé psaní, kdy si říkáte "proč si to postavy nevygooglí/proč si nezavolají a všechno nevyřeší hned?" Pořád se to neděje, jako by taková zjevná věc nikoho nenapadla, pak si to po hodině filmu konečně vygooglí a zavolají, a všichni jsou najednou surprised Pikachu z toho memu, jen vy si řikáte: Jsem rád, že se příběh posunul, ale omg, co vám trvalo tak dlouho? ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Tradične kvalitná japonská 2D animácia, ktorá je v tomto prípade dovedená takmer až k dokonalosti. Sofistifikované a prepracované do najmenších detailov, čo veľmi kvitujem. Pri viacerých obrazoch a scénach som nevedel, kam sa mám skôr dívať. Či už ide o tokijské megacity alebo krásne zábery prírodných scenérií. Vytkol by som iba, že sa obraz snaží byť občas realistickejší ako je samotná realita - napr. keď animácia ukazuje lámanie svetelných lúčov na šošovke kamery - pri animácii je to však blbosť. To sú však len drobnosti. Čo sa týka príbehu, áno, je to typické anime so všetkým, čo k tomu patrí, aj so svojsklými japonskými nuansami, ktoré Európan asi nebude v dostatočnej miere chápať. Po rozlúsknutí pointy, ktorá príde asi v prvej tretine filmu, už príbeh ide len na zotrvačnosť a nič zaujímavejšie neprináša. ''Segra, zasa si chytáš kozy?'' ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nebavilo asi někdy v půlce jsem byl už uplně otupělej, ještě víc než klasicky a bylo mě to celý u prdele, a ty časový paradoxy jak píše strejda dadel jsem nepobral. Alespoň jsem si procvičil svou japonštinu. Jak tam asi po desátý začala hrát ta otravná hudba měl jsem chuť zavolat dělostřelectvo. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se moc nechytal, ale tak od druhé poloviny jsem jen zíral. Romance se sympatickými hrdiny, chytrým scénářem s geniální hudbou a dechberoucími (animovanými) scenériemi. Na konci jsem byl už jen regulérně dojatý. Jo, je to skvělý film (i když je u něj třeba mít tu správnou náladu a dost trpělivosti).. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Stužka, kterou nosí Mitsuha, reprezentuje nit osudu, která podle japonské pověry spojuje člověka s jeho osudovým protějškem. Tuto pověru dále zpracovává seriál Doteky osudu (od r. 2012). (fallanga)

Reklama

Reklama