Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na mazané české podvodníčky nikdo nemá! Přesvědčí se o tom i obávaný italský mafián Marián Labuda... Mafián Carmello se provinil proti zásadám své organizace, když se pokusil oblafnout šéfa, a vysloužil si rozsudek smrti. Odsouzenec prchá před zabijákem přes Vídeň do Prahy, kterou mu rakouský kolega ve zločinu doporučil jako bezpečný úkryt. Nikdo z nich netuší, že Češi se za reálného socialismu naučili tolika fintám, že ostřílený italský profesionál nestačí koukat. Když si Carmello vyrazí poznávat noční život Prahy, stane se obětí podvodnice a přijde o šaty, peníze i pistoli. Tím ovšem jeho potíže ani zdaleka nekončí (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I mistr tesař se někdy utne...a Herzovi komedie očividně nesedne! Člověk se tak nějak dívá, říká si, hmm, hezké obrázky cizích měst, hmm, má to být letiště v Itálii, je to ale západní Německo, hmm, nojo, Němci to platili, tak jináč to asi nešlo a copa bude dál? Skvělí herci jen bohapustě tlachají, R.Hrušínský pouští z okna kočičky, padají na hlavičku, ale moc k popukání to není. To kočička v Zabil jsem Einsteina, pánové! má vyndavací očičko a hezky u toho řve! To je vtipné, pokud nemáte rádi kočky...Tož hvězdu za ty obrázky a druhou za Janu Kratochvílovou, která pak emigrovala a beztak kvůli ní tahle podivná splácanina později nikde moc nešla. ()

Cucina_Rc 

všechny recenze uživatele

Toto je velmi nedoceněný film. Jak to není americké a vulgární a hlavně jak je to české, tak to všichni hodnotí jako odpad. No nic, shrnu to. Musím říct, že měl režisér opět výborný nápad s mafiánskou tématikou. Dle mého názoru je to výtečná československá bláznivá komedie z osmdesátých let. Těžko se u obdobných komedií z té doby zasměji i po letech. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tahle mafiánská parodie se nedá jen tak smést ze stolu, jakkoli je nepovedená. Juraj Herz by natočil výrazně lepší film, kdyby měl pro něco takového podmínky. Navíc v polovině natáčení zemřel Jiří Hrzán, což Herze, jak sám říká, podlomilo. Marián Labuda je horší než kdy jindy, mnoho dobrých komiků je zde jen do počtu, chaotičnost děje s příliš mnoha postavami v mnohém připomíná britské Casino Royalle. Ovšem černohumorné scény s Rudolfem Hrušínským coby kmotrem a s jeho kočkami ("Tak koupat je prý můžeme, ale ždímat ne.") jsou výborné. ()

rottencom 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka parodie na mafiánské filmy v českých reáliích - proč ne? Musíme to hodnotit z perspektivy normalizace. Navíc, se zřetelným Herzovým suchým humorem...řekl bych, že Sobotův kašírovaný symbol blbečka zde dosáhl vrcholu, vynikl možná víc, než v Jáchymovi nebo v Jen ho nechte, ať se bojí - akorát v podstatně menší roli, samozřejmě. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Výborná parodie na italské mafiánské filmy, kterou Juraj Herz pojal po svém. Aneb jak český človíček dokáže zatočit a oblafnout i mafiány. Je to sranda a je potřeba brát tento film s nadhledem. Obsazení je geniální, co postava nebo malinká rolička - to skvělý herec/herečka. Největší pekelník je mafiánský boss Morellano v podání Rudly Hrušínského a jeho pokusy s koťátkama mě odrovnaly, prostě mazec ad absurdum. Také Franta Filipovský v roli stařičkého bosse upoutaného na invalidní vozík je parádní, nebo samotný Juraj Herz v roli falešného šejka. Také hudba Petra Hapky je bomba a jeden hudební motiv je pěkně zlověstný. Je to druh filmu, u kterého stačí vypnout mozek a nechat se unášet bláznivými scénami, které následují v rychlém sledu jedna za druhou. Já jsem se bavil bohovsky a takhle nízké hodnocení si film rozhodně nezaslouží. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (13)

  • Na konci filmu, kdy Dáma (Dagmar Veškrnová-Havlová) venčí v lese buldoky, zablokuje dveře proti otevření od náklaďáku vpravo pod nápisem TIR. Hned poté je objeví myslivec, přičemž je možné všimnout si, že u dveří je blokační kolík. (ČSFD)
  • Poslední natáčení Jiřího Hrzána, zemřel tragicky v průběhu natáčení a všechny scény s ním musely být přetočeny s nově obsazeným Miroslavem Středou. Film neobsahuje jediný záběr s hercem, ale Hrzán zůstal pietně kreditován v titulcích. (BoredSeal)

Související novinky

Marián Labuda 1944 - 2018

Marián Labuda 1944 - 2018

05.01.2018

Ve věku 73 let zemřel náhle slovenský herec Marián Labuda. Syn krejčího a nadšený ochotník absolvoval divadelní fakultu VŠMU v roce 1965 a hned nastoupil do činohry Slovenského národního divadla. O… (více)

Reklama

Reklama