Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná servírka z krkonošského hotelu Bobí vrch Gita (Ž. Veselá) zahyne pod koly auta svého milence, který ji zabil kvůli obavám, že na něj dívka vyzradí nezákonné machinace s valutami. Gitu krátce nato začne hledat její sedmnáctiletá kamarádka Anna (D. Veškrnová). Naivní dívka, která vyrostla v dětském domově, chce původně jen padesát korun, které kdysi Gitě půjčila. Každý v hotelu se domnívá, že Gita prostě odjela za lepším, jak se tu už mockrát stalo. Jenže Anna začne v domnělém odchodu spatřovat řadu nejasností – Gita si například před svým zmizením nevyzvedla drahé boty, které si nechala opravit. Anna využije situace a nastoupí na Bobím vrchu jako pomocná síla v kuchyni. Nepotrvá to dlouho, a bude potřebovat pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (209)

tuctovychlap 

všechny recenze uživatele

určite si 40 % zaslúži (10 % som strhol za hudobný podmaz, ktorý namiesto toho, aby dej dopĺňal, napĺňal moje uši kakofóniou - i keď si uvedomujem, že podobný typ bum-bang-vŕz bol prítomný v tých rokoch aj v nemeckých kriminálkach)..negatívum filmu okrem slabého scenára bolo pre mňa obsadenie Dagmar do hlavnej úlohy - hrozná, hrozná, hrozná..a nemyslím tým vinič hroznorodý.. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film s velmi dobrou muzikou, Boban Ondráček byl zkrátka pan skladatel, za zmínku stojí i ústřední písnička "Až půjde déšť do trávy spát", vyšla na desce v podání Heleny Vondráčkové. Mám rád Herzovy filmy, Holka na zabití není čistokrevná detektivka, spíše dramatický příběh, místy humorný. Ale to je dáno ztřeštěností hlavní postavy, dívky Aničky. Zaujme bezpochyby i policista Ilja Prachař a upocený kuchař Karel Augusta. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Trosku jsem se pred filmem obaval role, kterou ztvarnila Veskrnova. Nastesti jsem si ale myslel, ze to bude horsi a jeji postava mi nijak zvlast nevadila. Film se odehrava v atraktivnim prostredi, i diky hudbe mu nechybi atmosfera a kladne hodnotim i vykresleni chodu hotelu v sezone. Slusne herecke obsazeni, Ilja Prachar v roli familierniho policisty potesil. Nejvetsi slabinu vidim v zanru, na krimi podprumerne a na komedii take nic moc. ()

foils 

všechny recenze uživatele

Všude ptáci jsou, však pár jen hnízd! Herzův pokus o detektivku západního střihu táhne dolů hlavně ne úplně dotažený scénář (nikoliv z režisérova pera) a snaha o komickou stránku, již si prý Herz do scénáře přidal, a která částečně vinou castingu bohužel vůbec nevychází. Leccos o rozdílu mezi ambicemi a výsledným produktem prozradí už úvodní kreslené titulky. Vedle pár pěkných herzovských obrazů tak potěší hlavně mistrovo hitchcockovské cameo s tatarákem nebo rozkutálené barely na silnici při automobilové honičce. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Škoda, že po tom krásném giallo rozjezdu (morbidní úvodní titulky a vražda sličné dívky tajemným vrahem v černých rukavicích s pitvorným skřetím přívěškem) Herz rezignoval na temnější atmosféru a film je nevzrušivou detektivkou s nijak překvapivým vyústěním. Prostředí horských chat se mi ale líbilo, mladá Veškrnová, která mě nikdy nějak extra nebrala, hlavní roli bez problémů utáhla a navrch to má zajímavý hudební doprovod. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Štáb bydlel po dobu natáčení v téže chatě, kde se film odehrává. (M.B)
  • Karel Augusta jako kuchař Muraško ve filmu skutečně vařil a nenechal se zastupovat žádným kuchařem a bravurně krájel cibuli, smažil palačinky, neboť nějakou dobu mimo herectví vařil jako profesionální kuchař. (Redyx1)

Související novinky

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (více)

Reklama

Reklama