Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Krásné, jsem nadšená! Nečekala jsem, že to bude až tak dobrý film, ale nejvíc jsem stejně nadšená z toho, že je to podle skutečného příběhu a že ve filmu vidíme i skutečného Jamese a Boba! Nejlepší příběhy píše opravdu sám život a já strašně ráda vidím, když někdo dostane druhou šanci (a hlavně když jí využije). Držím Jamesovi a Bobovi palce, ať se jim hlavně už jen daří! Pro všechny milovníky koček je to povinnost, jak Bob dával packu, to bylo tak rozkošné.. Po dlouhé době film, který u mě má jasných pět hvězdiček a všem moc doporučuju! Pokusím se sehnat si i tu knížní předlohu. Fakt mě to naprosto ohromilo, krásný příběh. ()

kartacek 

všechny recenze uživatele

No jasněžejo, existuje přece Felinoterapie: Léčba kočkou. No a takový Jiří Kulhánek by mohl vyprávět... No co mohl, on vypráví - v jeho Nočním klubu, tam se setkáte s kočkou... No a pak třeba taky Kocour v botách, že jo, Bulgakovův kocour z Mistra a Markétky, kocour Mikeš, kocour Tom z pohádky Tom a Jerry, kocour Garfield, kočička z Povídání o pejskovi a kočičce od Josefa Lady, no a další a další kočky a kocouři. A kromě kocoura Boba Jamese v Kocourovi Bobovi léčila ještě jedna kočka - no jasněžejo - Ruta Gedmintas. No ale protože existuje taky třeba hipoterapie, canisterapie, rybičkoterapie, želvoterapie a podobně, mohlo by ve filmu vystupovat jiné zvířátko a Jamesovi by k uzdravení taky pomohlo, film by měl pak název třeba: Hnědák Emil, Fena Běta, Plné akvárium, Želva Elsa. No ale kočka by tam pořád byla -no jasněžejo - Ruta Gedmintas. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi kočky, tak pochybuju, že neskončíte s plným počtem. Nádherný, lidský film, kterak člověka zachrání zvířecí přítel, přece nemůže být špatný. Celých 103 minut jsem na tento příběh koukal se zaujetím a říkal si, jak jsou lidské cesty nevyzpitatelné, a že se na světě může stát opravdu cokoliv. Bylo mi hezky. Režisér si dal opravdu tu práci, aby z Boba udělal hereckou celebritu. A to se přitom jedná o totožného kocoura, o kterém tento film je. No a když k tomu všemu přičtete příjemnou hudbu, tak vězte, že si budete přát, aby takový příběh nikdy neskončil. Po shlédnutí filmu jsem trošku googlil a musím říct, že tento film je vzorový příklad toho, jak jsem rád, že existují filmy, které mají jasný začátek a konec. Skutečnost totiž občas může být daleko smutnější...opravdovější. Ale o tom tenhle film není a tak nezbývá než opravdu doporučit. Dlouho jsem neviděl hezčí lidský příběh, jako je tento. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Šablonovité až běda. Feel good pasáže střídají pasáže, kdy se hlavnímu hrdinovy neděje vůbec nic hezkého a vše zachrání až kocour Bob. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi, které skutečný James Bowen sepsal do knižní formy a následně vznikl film. Je super, že reálný Bob si většinu scén zahrál i sám. Pro milovníky koček totální povinnost. Pro ostatní docela příjemná podívaná bez větších překvapení. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se mi nepodařilo utlumit mé cynické já, takže jsem se nenechal dojmout příběhem smažky bez domova a jeho kočičího otroka. Mám doma dvě kočky, o které se vzorně starám, takže vím, že rozdíl mezi toulavou kočkou a kočkou, jež vlastní svého majitele bývá značný. Tím pádem mě tvůrci nedokázali přesvědčit, že Bob žil nějaký čas na ulici, protože vypadal jako by se vrátil z výstavy. Nedokázal jsem si ani oblíbit hlavního hrdinu, protože feťáky prostě nemám rád, ať už je k drogám přivedlo cokoliv a můj vztah k pouličním muzikantům byl zle ovlivněn až příliš častými setkáními s jedním takovým "umělcem" v Havířově, příšerné zvuky, které vyluzoval ze své flétny, mě budou děsit do konce mých dní. Takže ano, viděl jsem a už neuvidím. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Do role Boba skúšali obsadiť viacero mačiek, ale Bob nakoniec stvárnil sám seba vo väčšine scén. (einar)
  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)
  • Při natáčení měl Luke tu výhodu, že roli Betty dostala Ruta Gedmintas, jeho přítelkyně, se kterou chodil už několik let před prací na tomto filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama