Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 1

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

dom156 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc musím ocenit herecký výkon kocourka Boba. Kéž by ten náš uměl taky dělat pac.. Knížku jsem před pár lety věnoval babče a tak jsem se zvědavostí se podíval, co jsem jí dal za knižní titul. Musím připustit, jestli je film alespoň částečně zfilmován dle knížky, tak jsem vybral tehdá dobře. Na filmu není moc co hodnotit, ale fakt se tento příběh skutečně stal, v člověku umocňuje pocit údivu a zvědavosti. Bohužel mi zde chyběla větší hloubku, hlavně na konci při detoxu a proto nedávám plné hodnocení. Jinak vřele doporučuji. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, ale velmi milý lidský příběh o jednom nevšedním přátelství. Pohodová atmosféra, velice příjemný soundtrack, parádně natočené i zahrané. Žádný velký dějový konstrukt, žádná přehnaná dramatizace, pouze kvalitně odvyprávěný příběh ze života. Příběh, který měl pro jednou dobrý konec. Bob hraje defacto sám sebe a i cameo rolička pro skutečného Jamese Bowena je velice vtipně zakomponovaná - takové propojení reálného příběhu a filmové adaptace se jen tak nevidí. Překvapuje mě, že jsem o tomhle příběhu doposud neslyšel. S knihou to určitě plánuji napravit. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som neveril, že by tento film o feťákovi a jeho kocúrovi dosiahol u mňa také pozitívne dojmy, no napokon musím uznať, že to stálo za to a normálne som z toho až dojatý. Príbeh je o to silnejší, že sa aj skutočne odohral a aj vďaka posolstvu, ktoré by mohlo inšpirovať aj viacero ľudí v podobnej situácii v akej sa ocitol aj James. Drogy, bezdomovectvo, asociálne návyky, existenčné problémy - všetko sú to vážne problémy, ALE nie neriešiteľné, čo si teda väčšina ľudí v takejto situácii vôbec neuvedomujú a už stratili akúkoľvek snahu a motiváciu sa z toho dostať. Niekedy stačí, aby ste na ceste stretli kocúra - a váš život sa zrazu postupne obráti o 180 stupňov! Áno, James mal síce aj šťastie, no predovšetkým to nevzdal a bojoval aj napriek neustálym prekážkam, a to je hlavné! Vďaka tomu posolstvu sa mi teda film mimoriadne páčil - hoci začiatok pôsobil dosť vlažne, no potom sa to skvelo rozbehlo a bol to napokon krásny motivačný film o bojovnosti a nezdolnosti vlastnej vôle, ale i nevšednom priateľstve medzi mužom a kocúrom. Len málo chýbalo k piatim hviezdam. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Šablonovité až běda. Feel good pasáže střídají pasáže, kdy se hlavnímu hrdinovy neděje vůbec nic hezkého a vše zachrání až kocour Bob. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi, které skutečný James Bowen sepsal do knižní formy a následně vznikl film. Je super, že reálný Bob si většinu scén zahrál i sám. Pro milovníky koček totální povinnost. Pro ostatní docela příjemná podívaná bez větších překvapení. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film je milý, ale příběh je dokonalý - za něj dávám plné hodnocení. Podle mě, když bůh stvořil vesmír, Zemi a pak na ni šoupl člověka, tak si řekl: "No, možná jsem to přece jen trochu přehnal." A tak nám pro útěchu daroval kočky.____ Když v začátku filmu James hledá Bobova majitele, tak je ještě člověkem nepoučeným soužitím s kočkou. Protože kočky žádné majitele nemají, ony vlastní nás. _____ V tomhle filmu zaujme skvělá práce se zvířetem. Kdo zná kočky, ví, jak je to složité. Scény s Bobem působí samozřejmě, ale natočit je muselo být, sakra, těžké. I když Bob je evidentně mimořádná kočka. Jak chodí na řemínku, jak nosí šáličku, jak dává pac, jak sedí na zádech - tohle je skutečně neskutečně vstřícná kočka.___ Ale ony jsou mimořádné všechny. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Na autogramiáde knihy môžeme vidieť skutočného Jamesa Bowena, ktorý pri podpisovaní knihy prehlási, že podobný príbeh prežíva každý deň svojho života. (einar)
  • Do role Boba skúšali obsadiť viacero mačiek, ale Bob nakoniec stvárnil sám seba vo väčšine scén. (einar)
  • Na premiéru filmu ve Velké Británii dorazili i členové královské rodiny. Po premiéře se vévodkyně Kate setkala s tvůrci filmu včetně kocoura Boba (Ganka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno