Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

silentname 

všechny recenze uživatele

Občas môžeme nájsť tých najlepších priateľov tam, kde by sme ich najmenej očakávali. A môžu nám pomôcť prekonať najťažšie momenty nášho života. Tak ako v prípade závislého Jamesa, ktorý jedného dňa skombinuje metadon s heroínom a skoro príde o život. A uvedomí si, že takto viac už žiť nechce. A pustí sa do programu, ktorý ho má pripraviť opäť sa postaviť na nohy a bojovať so svojou závislosťou. Jeho najväčším pomocníkom sa mu tu stane ale ryšavý kocúr, ktorý dostane meno Bob. Alebo sám chce, aby sa tak volal. Každý rok objavím aspoň jeden skutočne feel good film, ktorý môžem odopúčať. V 2015-om sme mali Like Sunday, Like Rain a minulý rok to bolo Jack Of The Red Hearts. A presne sem zaradím aj tento film. Pretože mám pocit, že veľmi dobre spracovaným príbehom, veľmi dobrou myšlienkou a veľmi dobrým spracovaním sa z toho stáva jeden skutočne príjemný film s dobrými humornými, silným dramatickými momentami a môžem to len odporúčiť. To priateľstvo medzi Jamesom a Bobom je veľmi uveriteľné a veľmi silné. A robí tento film skutočne príjemným zážitkom. Čeknite si ho a uvidíte, či si tento kocúr získa aj vaše srdce. Lebo ho má rozhodne na správnom mieste. Hodnotenie: A ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Vše už asi bylo napsáno. Jako milovník koček jsem si film užíval o to víc. Také to, že film je podle skutečnosti, je vysoká přidaná hodnota. Někdo může namítat, že je to akorát komerční blbost a James chce na kočce vydělávat. Ale v jeho situaci mu to asi nemůžu mít za zlé a Bob vypadá, že si ho našel jen aby mu pomohl, takže jim to oboum přeju. ()

Reklama

kartacek 

všechny recenze uživatele

No jasněžejo, existuje přece Felinoterapie: Léčba kočkou. No a takový Jiří Kulhánek by mohl vyprávět... No co mohl, on vypráví - v jeho Nočním klubu, tam se setkáte s kočkou... No a pak třeba taky Kocour v botách, že jo, Bulgakovův kocour z Mistra a Markétky, kocour Mikeš, kocour Tom z pohádky Tom a Jerry, kocour Garfield, kočička z Povídání o pejskovi a kočičce od Josefa Lady, no a další a další kočky a kocouři. A kromě kocoura Boba Jamese v Kocourovi Bobovi léčila ještě jedna kočka - no jasněžejo - Ruta Gedmintas. No ale protože existuje taky třeba hipoterapie, canisterapie, rybičkoterapie, želvoterapie a podobně, mohlo by ve filmu vystupovat jiné zvířátko a Jamesovi by k uzdravení taky pomohlo, film by měl pak název třeba: Hnědák Emil, Fena Běta, Plné akvárium, Želva Elsa. No ale kočka by tam pořád byla -no jasněžejo - Ruta Gedmintas. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Příjemnej a pozitivní filmek o tom, že můžete bejt ve sračkách, ale dokud je šance a vůle něco změnit, tak se může najít někdo nebo něco co vás z toho vytáhne a nemusí to bejt nutně kocour. Tady je to míněno spíš všeobecně. Každopádně Bob je luxusní zrzek to jo (nevím proč je v titulcích mourek, když je zrzavý, ale čert to vem) a pochopitelně u mě jako u milovníka koček je úspěch podobného filmu předem zaručen, ale myslím si, že to může chytnout i nezaujatého diváka. Svým způsobem takřka sázka na jistotu a moc pěkný čtyři hvězdice.85% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako oddechovka je to fajn a pro milovníky koček to je jako stvořené. Kupodivu to ani nebylo tak klidné, jak jsem se obával, že bude, občas byl James celkem v háji. Sice já bych to natočil depresivněji, s větším důrazem na to špatné, aby konec víc vynikl, ale co už, i takhle to jde. On je ten film i celkem dějově jednoduchý, ale jak jsem psal na začátku, je to oddechovka, tak na to je třeba brát trochu jiný ohled. Ale že bych si z toho sedl na zadek, to ne. Na příjemně ztrávený večer to postačí. Akorát hlavní hrdina moc na feťáka nevypadal po celou dobu filmu. Slabší 4* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)
  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)
  • Do role Boba skúšali obsadiť viacero mačiek, ale Bob nakoniec stvárnil sám seba vo väčšine scén. (einar)

Reklama

Reklama