Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

Reesam 

všechny recenze uživatele

Už z prvních 10 minut jsem ten film milovala. Jsem kočkomil a přesně vím, jak ta stvoření umí dělat zázraky. Vím, jaké to je, když tu nejsou, a tak jsem sympatizovala a soucítila s Jamesem. Držela mu pěsti a fandila jim oběma. Cítila jsem z toho lásku a pochopení, a úplně mě to dojalo, až jsem si musela vzít do náruče tu svou malou bestii a dokoukat film s ní. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Šablonovité až běda. Feel good pasáže střídají pasáže, kdy se hlavnímu hrdinovy neděje vůbec nic hezkého a vše zachrání až kocour Bob. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi, které skutečný James Bowen sepsal do knižní formy a následně vznikl film. Je super, že reálný Bob si většinu scén zahrál i sám. Pro milovníky koček totální povinnost. Pro ostatní docela příjemná podívaná bez větších překvapení. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Môže byť inšpiratívnym príbehom pre každého bezdomovca, že netreba nikdy strácať nádej, ale hlavne človek musí sám zabojovať. Vzťah k filmu ale výrazne ovplyvňuje i divákova priazeň k mačkám a ja nie som ich fanúšikom. Sentimentálna atmosféra ale nevadí a príbeh je dosť priamočiary. Hlavný predstaviteľ mal ale veľké šťastie, že bol bezdomovcom v Británii, kde ľudia čítajú knihy. To ho zachránilo, u nás by si pri priemernej predajnosti nezarobil ani na rajčinovú polievku. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Chodci se shlukují jako by kocour v duších lidí něco odemykal. Marně vzpomínám, jestli jsem už kdy viděl tak zvláštní spojení, téměř magické sblížení. Sny se uskutečňují. Přičtu-li k tomu všemu kytarové songy, a ozvláštňující uličky Londýna plné života. Moje očekávání naprosto splnilo. A můj žihanej kocour přitom spal stočený v křesle, aniž by měl ánung, oč tu běží. Tak určitě nebude náhodou, že buskerovi vždy do pouzdra nějaký obolus rád hodím. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Stačilo vydieť plagát k filmu, dobré hodnotenie a neodolal som. Mali sme kedysi takmer rovnakého kocúra na chate, ale po 2 rokoch sa niekde stratil...Týmto filmom som si ho rád pripomenul a musím povedať, že ma film potešil i príbehom aj kvalitou. Film rozdáva optimizmus aj keď je hlavný hrdina v dosť biednej situácii. Kocúr Bob bol skvelý a je dobré vedieť , že vo chvíli, keď vás život nebaví vás dokáže nakopnúť k životu obyčajný pouličný kocúr. Takéto filmy o znovunájdení chuti do života sú rozhodne veľmi prospešné a poučné a dajú vám rozhodne viac než hocktorý americký blockbuster. Film 80%. Kontajnerový, pouličný, ale inak veľmi výnimočný kocúr Bob 100%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • James (Luke Treadaway) v jednu chvíľu použije knihu "Myši a muži" od amerického spisovateľa a nositeľa Nobelovej ceny za literatúru za rok 1962, Johna Steinbecka. (mivr)
  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)

Reklama

Reklama